Přejít na obsah

Kobliha

Členové_50
  • Příspěvky

    299
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Kobliha

  1. Jak už je zmiňováno v příspěvcích výše, chtělo by to více informací o obdarovávaném. Budou to jeho jediné hodinky? Bude je nosit denně? Jaký je jeho životní styl - je to sportovec, zálesák nebo by to chtělo univerzálně / společenské hodinky? Udržitelnost ceny v čase je na samostatnou studii. To nedokážou mnohdy správně odhadnout ani odborníci v řádově vyšších cenových kategorií. V této cenové kategorii se mohou občas objevit atraktivní kousky, jejichž cena se udrží nebo poroste, ale to zjistíte až za dvacet let. Spíš bych se soustředil na technickou udržitelnost v čase, tedy že hodinky nebude muset obdarovaný po roce vyhodit, ale že bude třeba jen jednou za dva tři roky vyměnit baterku a budou sloužit klidně i několik desetiletí. Ale očekávané je doporučení: jednoznačně se vyhnout módním / fashion značkám v této cenové relaci se zaměřit především na značky Casio a Orient pokud by došlo k navýšení rozpočtu, pak zahrnout i Seiko a Citizen Přeji šťastnou ruku při výběru.
  2. A přidám ještě jednu novinku - speciální limitovanou edici kapesních hodinek.
  3. Citizen přichází v rámci Series8 s novou modelovou řadou 890. Nemohu si odpustit nazvat ji "CitiOak".
  4. První pokus nebyl asi do nejpříhodnějšího vlákna, takže ještě jednou a jinak - zrcadlové "Forgotten Future" převlečené do full metalu.
  5. Zrcadlové "Forgotten Future" převlečené do full metalu.
  6. Casio zřejmě připravuje nový model MRG, který tvarově vychází z CasiOak (G-Shock GA-2100), ale jednat by se mělo o quartzové trojručky s datumovkou a bez displaye.
  7. Není to MPM, toto logo používá Elton pro modely s quartz strojkem. Součástí balení byl i certifikát garance původu se sériovým číslem od Elton hodinářská z NMnM.
  8. Jaksi jsem našel adekvátní téma, kam to zařadit, tak prosím o pochopení. Francouzská hodinářská značka LIP dnes uvedla svůj nový model LIP T18 Original. Pokud mě paměť neklame, je to po hodně dlouhé době, kdy se v nižší střední třídě objevuje mechanický strojek prakticky obdélníkového tvaru v obdélníkových hodinkách. 180 kusová série je již prakticky vyprodána. Strojek s manuálním nátahem má specifikaci shodnou s původním T18 z roku 1933, je vyráběn ve spolupráci se švýcarskou firmou La Joux-Perret a kompletován ve francouzském Besançon. Frekvence strojku je 21,600 polokmitů za hodinu a rezerva nátahu 40hodin. Pro mnohé extrémistické hodinkové fanoušky se jedná o ideální hodinky: trojručky s mimostřednou vteřinovkou, bez datumu, manuální nátah, obdélníkové pouzdro s obdélníkovým strojkem. Jen připomenu, že značka LIP hrála důležitou roli za počátků našich Primek. https://www.lip.fr/en/men-watches/1001-t18-original-3411120045937.html
  9. Ačkoli mám velmi rád hodinky od Nomos, následující limitovaný model NOMOS Tangente Lävograph z roku 2005 nedávám a to tak, že mě až psychicky týrá. Na první pohled je to jak mají hodinky vypadat, ale přitom všechno úplně jinak. Když jsem obrázek poprvé uviděl, snažil jsem se jej otočit, ale i to bylo pořád špatně. Skutečně ve mě vyvolává až pocit, že jsem se zbláznil.
  10. Jak jsem tak zběžně prošel oficiální stránky Casio, kde na těch "východoevropských" jsem o nich nenašel zmínku, tak bych se asi spíš pokusil na těch západně-zahraničních. Podle informací hodinkové komunity z US a Japonska tam byly k předobjednání 15.3. a byly vyprodány během minut až jednoho dne. Dnes už stránky mluví neurčitě ve stylu "coming soon", "notify me" nebo "bald verfügbar". Trochu se obávám, že budeme muset vyčkat na regulérní edici, která by byla logickým krokem, byť by barevné řešení nejspíš bylo odlišné.
  11. Dovolím si připojit vlastní zkušenost asi dva týdny starou. Objednáno na Ali, placeno v Kč, v nabídce "Price includes VAT", cena málo přes 1600Kč včetně dopravy. Přišlo za 10 pracovních dní. Podle sledování se to chvíli přehazovalo v Číně, pak se to ocitlo zřejmě někde v Evropě, pak se podivně změnil čas pro jeden krok na GMT+8 a pak zase zpátky a najednou hop a bylo to v Mošnově. Dovezla Česká pošta, neplatil jsem nic dalšího. Z balení nebylo zřejmé, že by to bylo v Číně, ale opatřené adresním štítkem, jakoby to šlo z Holandska. Tedy předpokládám že to šlo v nějaké velké zásilce, v Holandsku se to proclilo a přebalilo. Jen pro pochopení, o co šlo, přikládám obrázek.
  12. Nová limitka existujícího modelu v červeném barevném provedení oslavující rok Draka "Flagship Heritage Year of the Dragon". Předpokládaná dostupnost koncem února a vyrobeno je 888 kusů.
  13. Novinka Casitron TRN-50-2A k padesátiletému výročí prvních náramkových hodinek Casio (Casitron QW01-10) z roku 1974. Tato nová reinkarnace je limitkou o 4000 číslovaných kusech. Je vybavena moderními technologiemi Casia jako je Tough Solar, Multi-Band 6 a Bluetooth propojením s mobilním telefonem. Dále má STN LCD display, ale jen minerální sklíčko. Tělo hodinek je ocelové.
  14. GW-M5610U-1 v kovovém kabátku. Trochu překvapivě to nenarušilo příjem signálu rádia od atomových hodin.
  15. Kobliha

    Novinky Orient

    Orient Star publikoval informaci o dvou novinkách ve své nejvyšší řadě. Obě jsou zároveň limitkami. První je M34 F8 Date RE-BX0002S "Perseid", ∅40mm, in-house kalibr F8N64 s udávanou rezervou chodu 60hodin a v limitovaném množství 160kusů. Podle firmy "je vlajkovou lodí dláždící novou cestu pro Orient Star". Nemohu si pomoci, ale evokuje mi Grand Seiko. Druhým kouskem je nové barevné provedení loňské limitované edice M45 Moon Phase (RE-AY124N) "Pleiades", ∅41mm, in-house F7M65, rezerva 50hodin, s gradientem šedivé barvy na ciferníku, na korodovanou a v limitovaném množství 120kusů. Skoro to vypadá na cestu k nové, nejvyšší řadě, která doplní značky Orient, Orient Star něčím jako hvězdná řada "Outer Space". Co si myslíte vy?
  16. Budova Jet Star jsou jsou současný model, průměr 40mm a v několika barevných provedeních.
  17. Ty Tagy se mi také líbí. Jenom nerozumím tomu, když už je tam solar od Citizenu, proč ne s věčným kalendářem. A vlastně kromě Citizenu dnes asi nikde, ačkoli Swatch Group jej v nedávné minulosti mělo.
  18. Kobliha

    Luch

    Co takhle designové Botta UNO. V quartzu ∅40mm, v automatu ∅44mm s datumem, mnoho variant provedení.
  19. Jen pokus, zda by tudy nemohla vést další cesta. Pocit z nich byl nebezpečně pozitivní.
  20. Tvar ručiček odpovídá historické předloze Longines Conquest Power Reserve 9035 https://www.longines.com/en-hk/p/watch-collectors-corner-longines-conquest-power-reserve-1961
  21. Novinka tohoto roku Longines Heritage Conquest power reserve. Vychází z historického modelu - nevšední rezervu nátahu se zdá nebude zobrazovat tištěná ručka (jak to bylo na předchůdci), ale otáčejícím se mezikružím. Průměr by měl být 38mm, dýnko opatřené průhledem na strojek.
  22. Je tam ještě pár dalších drobností. Černá barva rámující ručky je na nové verzi matná. Hodinové indexy jsou černě rámované a vyplněné šedou SuperLuminovou. Na červeně tištěné pětiminutové indexy na obvodu ciferníku je použita tmavější červená barva. Ačkoli je na ciferníku mimostředné vteřinovky navíc číslování 20, 40 a 60 spolu se zvýrazněním jim odpovídajících čárek indexů, celkově je tento subciferník méně nápadný, neboť ostatní indexy jsou tenčí. Ve výsledku se toto provedení sjednotilo s provedením barevných modelů Club Campus s California ciferníky.
×
×
  • Vytvořit...