Přejít na obsah

Badys

Členové_50
  • Příspěvky

    172
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

4 809 zobrazení profilu

Badys's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Badys

    HANHART

    Non flyback, 39mm standardně -5s/24hod. (ano, mínus)
  2. No tvl, jsem netušil, že něco takového máme i v naší přírodě, díky za odkaz
  3. hele stát se může, mohla být natěšená, tak si cvrkla a jak píše mlsoun těšení se mohlo udělat také své. Můj předpřed Neelem jezevčík, když jsem přijel domů po měsíci ze služebky, (stačilo po týdnu), tak ještě než jsem otevřel dveře od baráku, musel jsem si vyhrnout rukávy, jinak bych je měl od jeho radosti počůrané. Minulý jezevčík na toto byl ok, a současný Neelča, přijel jsem domů a on se vítal, skákal a učůrával - na mě, podlaha, zeď, taška do práce, taška na noťas, v lepším případě si lehl na záda vystrkoval na mě pupík chtěl honem drbat a počůrával sám sebe (no a vynadejte mu za to, že se na Vás tak těšil), teď se to zlepšilo už to není tak časté, ale stane se. Jinak u nás dnes pohroma, já odjetý na služebce a manželka mě volá, že pes začal být letargický, červené oči a chrčení. Tak zatelefonovala jejímu bráchovi, jestli může okamžitě z práce a jet s ní a Neelíkem na veterinu s podezřením na alergickou reakci - včela, nebo vosa. Švagr v malé chvíli přijel a když vešli na veterinu a viděli jak pes vypadá, tak hned kolem něj začali fofry. 3x injekce, kalciovka a na posílení srdce a srovnání tepu a aby se nakopl do normálu. Za chvíli se docela srovnal a začal se s paní doktorkou mazlit, ale on je s každým kámoš a na naší paní doktorku obzvlášť drží, ale ona na něj taky a navíc je fakt super a opravdu celkem za lidové ceny. No a teď doma po pár hodinách si s manželkou děláme srandu, co mu to vlastně píchla, protože místo toho aby odpočíval, tak lítá po baráku a zlobí (a jsem za to rád) a venku už zase zkoumal obrovského čmeláka (no za to už rád teda nejsem)
  4. Je tady nějak podezřele až nezvykle klid a ten máme teď i doma, Neelča v pondělí ráno dostal antibiotika, neb jsem zaznamenal v neděli v podvečer na konci jeho močení změnu barvy směrem k červené, né moc, ale bylo to tam a asi ho to řezalo, protože se oháněl jak po nějakém otravném hmyzu, ale nepištěl, že by ho to bolelo hodně. Ultrazvuk byl ok, rozbor moči krev potvrdil, takže antibiotika (prášky) na 5 dní. Tak aspoň 2 fotky z víkendu. V sobotu při procházce "jedno" od cesty a v neděli se ráchal v rybníce a byl náramě spokojený
  5. jedna z venčení kolem našeho vesnického letiště, rogalo a malá letadla když nám startují téměř nad hlavami, tak je docela v klidu, model na spalovací motor také docela ok, ale model s elektropohonem, tak to náš mrňous staroval hned, že by ho začal honit, asi ten hluk mu připomínal nějakého hmyzáka
  6. Jj, náš je takto také (jak přes kopírák) a ještě by občas začal honit auta, ale motorek (zvuku motoru) se bojí jak čert kříže chůze vedle nohy - tak to ani náhodou, na to nemá trpělivost a má moc velký temperament. Ale teď sem pořídil ultrazvukovou píšťalku, nejprve naprosto obyčejnou, jestli na to bude reagovat, což docela začalo u něj fungovat, tak jsem následně objednal kvalitní od ACME (dnes přišla), a když jsem do ni doma zkusil písknout a pes byl někde na druhé straně baráku, tak se hned ozval dupot a už byl u mě. Tak doufám, že mu to vydrží a nezačne zas každou chvíli venku "záhadně hluchnout )
  7. Kluci vy jste draci, my dneska jen na malou chvilku do polí, abychom zase trochu potrénovali pohyb venku bez vodítka a pak začalo poprchávat, tak jsme šli dom. V pátek, v sobotu a neděli v lese to bylo ok, ale včera to byl tuhý boj, hlavně když poblíž letí nějaký motýl - to je karambol, takže včera nám to bez toho vodítka moc nešlo a byl rozjetej, jak parní válec, tak jsem si ani moc netroufal ho na volno pustit.
  8. Odpoledne v lese, ale byl jak na trní, dnes s námi šla moje mamka a má svůj věk, navíc špatné koleno, tak jsme šli pomalu a to Neelíka vůbec nebavilo, tak se trochu mračil.
  9. Super, tak ať se vám jenom dobře daří
  10. Jj, byl hóóódně smutnej, když jsem mu ho vzal s tím že nesmí. On když přezubovával a vše kousal, tak jsem mu je kupoval v jednom zveráči, akorát jsem mu kupoval spíš ploché a teď najednou nesměl.
  11. chodí kontrolovat srnčí plácky a nejednou zabořil čumák do trávy, tak volám fuj, ale nedal si říct a já koukám co to drží a nechce to pustit ani náhodou .)
  12. tak dneska po obědě nejdřív do lesa, hned nás trefil déšť, takže jsme museli nasadit zelenou nepromokavku, pak u rybníku kontrola Lysek, pak zase les, ale zatáhl nás na cestu kde bylo asi 500m slušného bláta, které nešlo obejít, takže poslední úsek domů polema, aby ho to trochu zespoda od toho bahna olejskalo. Doma hned do vany a umýt pak hned něco na zub a teď spí.
  13. JJ to profi to je to o kterém jsem psal výše, ale já mám v merku to menší s kratším dosahem https://www.dogtrace.com/cs/p-693-vyhledavaci-zarizeni-pro-psy-dog-gps-x20-short
  14. můžeš mě se podělit jakou máš GPSku? Já jsem o ní také uvažoval, ale pak si říkám, že u nás v lesích zrovna signál není úplně OK, tak jestli to má smysl. Tak jsem koukal na ty myslivecké GPS obojky i s přijímačem, ale na jezevčíka se mě to zdá moc velké + ta velká anténa na obojku
  15. V lese bych si to zatím nedovolil a v loukách a polích se snažím pokaždé chvíli mu dát, ale běží i s couračkou a jak je cca na 25m, tak jsem nervozní a už běžím a honím couračku i s Neelíkem (proto ta svítivě oranžová, abych ji lépe viděl), on jak je venku, tak vždy úplně "záhadně" ohluchne , ale to asi znáš že?
×
×
  • Vytvořit...