Přejít na obsah

Josef01

Členové_50
  • Příspěvky

    9 916
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Josef01

  1. @Radek124 Chápu, tento pohled "je to všechno na hovno", jiný vlastně ani nemáš
  2. Naštěstí není potřeba dlouze vysvětlovat a ve světě to uznává stále více odborníků a stává se z toho fakt i v médiích. Celkem pěkně to popisuje ve svém videu pan Staněk už i schematický obrázek výrobního cyklu je vše vysvětlující.
  3. @petr_cha copak o to, výzkum a vývoj nových technologií je fajn, ale například vodiková technologie v osobních autech je z podstaty nesmysl a přesto do toho vkládají státy spousty peněz, proč asi?
  4. Něco pozitivnějšího. https://fdrive.cz/clanky/evropa-unijni-prodeje-elektromobilu-poprve-prekonaly-diesely-10976
  5. Jo, snaha těžařského průmyslu se udržet u moci je extrémní, budou vymýšlet cokoli, aby mohli vládnout světu. Teď se snaží s vodíkem, nebo amoniakem, příště to budou umělá paliva, nebo cokoli jiného co se musí vyrábět z plynu nebo ropy. V minulosti se jim to podařilo, zkoušejí to znovu. Lidé převzali vnuknutou myšlenku, že jezdit na elektřinu je špatné, topit na elektřinu je špatné, vlastně by se měla výroba elektřiny zakázat soukromým osobám a měl by na ni mít monopol jen stát.
  6. @Bert zajímavý auto, váha odpovídá třídě MB EQS nebo BMW i7, ale žere to i trávu u silnice. Na dálnici ve 130 to ujede tak 280 km. MB a BMW jsou na tom výrazně lépe.
  7. Nojo, jenže to už jsme na cenách standardního EV. Tesla chce zavařit standardním evropským výrobcům, tedy chystá další zlevnění. Všichni víme co to asi prohloubí, přicházející krizi automobilového průmyslu a padne konečné rozhodnutí o přesunu výroby elektrických aut do Německa. Škoda bude nadále vyrábět jen low cost spalovací auta a po roce 2035 se z výrobních závodů udělá filmové studio pro béčkové filmy
  8. Každopádně MG má nastavené ceny pro český trh poměrně rozumně a kombík MG5 bude podle mě vyhledávané auto. I při tom nižším výkonu 115 kW nemá omezovač, jak bývá zvykem na cca 160 km, ale maximálku ma 187 km/h, velký kufr skoro 600l a celkem slušnou účinnost úsporného pohonu.
  9. @JR_2010 To video je samozřejmě plné povídání, není to jen o těch pár vteřinách, nicméně Audi GT 3.3s a GM 3.8 sekundy je pro mě překvapením, že to dopadlo obráceně. Čekal bych vyrovnatný test s Ionig 5 N, který má zrychlení 3.4 s. Oprava. Aho už to vidím, je to slabší verze GT 4.1 s. No prostě časy jsou dané
  10. Jojo a to jsou ceny pro Evropu, v Číně jsou na polovině cen všichni výrobci. MG pokořil i vlajkovou loď Audi e-tron GT.
  11. Samozřejmě Tesla určitě měla slabší odbyt, proto ta sleva, nicméně automobilky mají velká skladiště aut, než se rozvezou a prodají, tak to nějakou dobu trvá. Německá fabrika vyrábí týdně 5000 aut.
  12. Já měl sváděním namysli ten článek skrz Schäfera, že se snaží najít problém v EV autech. Přitom všichni vyhnali ceny do nebe a nějak si mysleli, že prémiová auta se budou v základu a nejnižší verze prodávat za 1.5 mil. Kč. Pomalu by už chtěli platit za každé tlačítko na volantu, pronajímat jednotlivé funkce na rok, jako klima nebo vytápění sedaček apod. Tohle prostě muselo narazit na strop. Když najednou letos ceny Tesla padly o 20% dolů, tak koncernu jen spadla brada, protože spíš chystali další zdražení. Jinak podobné články o krizi jsme čítali v roce 2008-2010 takže nic nového, jen si připravují cestu, jak bude muset stát sanovat miliardy automobilkám, aby chudáci nezkrachovaly.
  13. Chybí objednávky na všechno, dodací lhůty se začaly zkracovat i v IT, protože se zastavily objednávky, ekonomika je přehřátá a peníze, které státy nalily po covidu do ekonomiky jsou pryč. Takový stav byl očekáván a prodejní krize v automobilovém průmyslu je pravidelná. Svádět to na EV auta je nesmysl, tvoří jen velmi malou část prodejů.
  14. Podívejme se jaká je pravda prodejů v ČR. Oproti minulému roku je evidentní nárůst prodeje všech aut https://portal.sda-cia.cz/stat.php?n#str=nova Nárůst prodejů BEV je rovněž evidentní , minulý rok se u nás prodalo 1920 kusů a letos ve stejném období 3000 kusů BEV. U VW je nárůst prodejů rovněž evidentní. No a v EU jsou rovněž nárůsty https://www.counterpointresearch.com/europe-ev-sales-q1-2023/
  15. @miliusportos Jak jsi psal cesta Olomouc-Kroměříž, tak až na jeden kopeček to je pořád s kopce po okreskách, tak se nedivím spotřebě 5,3l/100 km, ještě by to chtělo spotřebu na cestě zpět.
  16. Netuším, ale řekl bych jako Mercedes GLC jen jsem chtěl říci, že i takhle blbý auto bude jezdit za méně než ten Nissan, který v očesané verzi stojí milion a teď to nabízí hejlům, neboli betatesterům o 30% levněji
  17. Nedávno jsem jezdil 3 dny Kodiaqem 147 kW 2.0 TDI 4x4 a troufám si tvrdit, že bude mít lepší spotřebu mimo město než ten Nissan a nepotřebuješ baterii, elektromotor, na dálnici taky motor neuslyšíš a místa tam bude víc. Když už teda chceš spalovací auto.
  18. Už to nějak doklepeme, je to vlastně pořád stejné, v nastávajícím stáří už člověk přestává světu rozumět
  19. Už ta sleva by mě odrazovala, -30% není úplně normální sleva. Když si z testu auta přečtu následné, nepotřebuji už více vědět. Ve vrcholném Qashqai se přitom objevuje přeplňovaná tříválcová patnáctistovka o 163 koních (116 kW) a 250 Nm spolupracující s jedním elektromotorem o 190 koních (140 kW) a 330 Nm. S technologicky komplikovanějším hybridním pohonem je e-Power o zhruba 200 kilogramů těžší než Qashqai 1,3 DIG-T X-Tronic, avšak s výkonným elektromotorem je mnohem živější. Sprint z 0 na 100 km/h mu trvá 7,9 sekundy a vyvine nejvyšší rychlost 170 km/h.
×
×
  • Vytvořit...