Přejít na obsah

kamil_m2

Členové
  • Příspěvky

    46
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele kamil_m2

  1. Jen taková zajímavost co mi někdo daroval, reklamní hodinky Adidas, 2 časy, 10 mezičasů na stopkách, alarm, odpočítávání.
  2. jsou tu herci ... tak včera kamoňák ve filmu "Smrt stopařek" určitě Longines
  3. Tak na dnešní půlnoc raději něco přesného a odolného
  4. Také všechny zdravím. Tento server už sleduji mnoho let, ale až dnes jsem si všiml této rubriky, takže proč se dodatečně nepředstavit. Dlouho jsem tu měl identitu kamil_m, jednoho dne to přestalo fungovat, zřejmě kvůli změnám na serveru, jsem se tedy před pár lety znovu zaregistroval jako kamil_m2. Stane se že se sem nepodívám třeba půl roku, to se střídá s obdobím kdy to tu pročítám pořád. Hodinky jsem nosil odjakživa a už od dětství k nim měl kladný vztah. Jsa ročník 68, už jsem na zápěstí vystřídal mnoho kousků, jako dítě dvoje primky (pamatuji jak jsem si kupoval na základní škole za 400,- nové sporty II v klenotech.) Na střední samozřejmě digitálky, hodně dlouho jsem nosil takové anadigi značky Adec, potom mnoho let Swatchky. Až s objevem chronomagu se to začalo točit více, proběhly Poljoty, Vostok-Europe, opět Primky, nakonec mám teď Seika potápky a ještě jedny potápky seiko 5 sports, jedny poljoty zůstaly coby společenské, jedny Géčka + nějaké levné digitálky. Zcela záměrně se držím spodní cenové kategorie, na vyšší nemám prachy Respektive pokud mám navíc třeba 20 tisíc, raději si koupím nějaký objektiv, rodinka a barák chtějí také své ... ty hodinky neberu jako nutnost, ale mám je rád a moc rád si o nich počtu.
  5. Hahaha celou dobu odpovídám na nesprávný příspěvek, omlouvám se za nepozornost a způsobený chaos.
  6. Tak ještě jednou na přání odkaz na tyto konkrétní hodiny: http://www.ebay.com/itm/Casio-G-Shock-200-Meter-Watch-Black-Resin-Strap-Alarm-DW5600E-1V-/370910437264?pt=Wristwatches&hash=item565bfc1f90 Nebo zadat do hledání e-bay nebo do googlu jméno prodejce: jagrfannj
  7. mám pocit že jsem špatně zadal adresu ... http://stores.ebay.com/jagrfannjcollectiblesandwatches/
  8. Prosím tě asi do 65ti dolarů včetně pošty z USA, e-bay. Na ruce asi za 5 dnů od koupě. U tohoto prodejce: http://www.ebay.com/usr/jagrfannj Ale ty barevné variace nebo limitky můžou být cenově nějde úplně jinde.
  9. Díky za chválu. Před géčkama jsem si koupil levné casio w800h, jako jsou dobré, 100 metrů vodotěsnost, 10 let baterie, ale nebylo to ono. (Chlubil jsem se s nimi tady taky, asi 2 stránky zpět.) nejvíc mě na nich mrzelo to plastové sklíčko. Tak ty mi teď zbyly na práci nejhrubšího kalibru
  10. Nedávno ke mě přicestovaly tyhle jednoduché géčka. Jsou vyfoceny se svoji kamarádkou SKX007, zavázaly se že ji budou zastupovat v náročnějších záležitostech. Musím říct že se nosí výborně, jsou dostatečně veliké, design je nadčasový, přísně účelný bez zbytečností, jak to mám rád. Cítím že mají duši, nechce se mi je sundavat. (Mimochodem ty seika mají duši také, poslední asi 2 měsíce šly téměř na sekundu přesně. Jakmile jsem své zápěstí začal půjčovat Casiím, Seika začaly zrychlovat. Prostě žárlí...). Škoda že se nedají nosit dvoje hodinky ... dají, no ale . A to nemluvím o dalších 4 kouscích v šuplíku ... , na výsluní se teď budou hřát hlavně tyto 2 kousky.
  11. Kesselky které byly minimálně 20 let v šuplíku v garáži. Po vložení baterie přesně jdou, pípají, hrají, jen nesvítí. 1. melodie, stopky bez mezičasu na desetinu sekundy, alarm, datum. Jsou fakt šílené - malé, nečitelné ... ale byla to frajeřina.
  12. A když už to nepůjde jinak, tak na E-bay je koupiš přesně za polovinu ... Asi to nebude takový luxus
  13. Sakra špatně jsem si to po sobě přečetl !!! Samozřejmě že je to tak jak myslíš ... A k té sponě - myslel jsem prohodit to i s tahem, ty plechové koncovky by podle oka seděly. Ale asi to nechám být. (Mám i NATO strap, zkoušel jsem i tu gumu Z22, ale nakonec se vždy vrátil k tahu)
  14. A ještě jedno zklamání u SKX007 - hodinová ručička je malinko víc vepředu než by měla být. Umím si představit z obou Seiko modelů postavit jeden dokonalejší Každý má nějaké plusy i mínusy. Každopádně jsem snzf17j na ruce už poslední měsíc neměl, dávám přednost těm SKX.
  15. Předem upozorňuji že jsem si plně vědom toho, že zmiňované kusy nepatří mezi nic světoborného. Berte to prosím jako postřehy určené pro zájemce o hodinky podobné kvality. Po asi dvou letech nepřetržitého nošení jsem už slušně poťukal a poškrábal své staré automaty SNZF17j, hlavně na lunetě, popřemýšlel jsem tedy a koupil si (creationwatches.com) SKX007 a to verzi K na tahu "jubilee". Mohu je tedy porovnat se zmíněnými SNZF17J, nakonec je to zhruba stejná kategorie hodinek. SNZF17J vedou ve zpracování. Luneta sedí přesně na indexech ciferníku, což u SKX tedy ne, značky na lunetě jsou trochu šouplé vzhledem k ciferníku. Tah u "pětek" je také lepší - Oyster má širší sponu s dvojtou pojistkou, Jubilee užší, jen s tou překlápěcí pojistkou (určitě by šel prohodit). U pětek jsou také moc pěkné kovové linky okolo indexů, celkově mají design dle mého názoru takový uhlazenější a vyváženější. Někdo ocení i to průhledné dýnko. SNZF mají o kousek větší ciferník, pocitově jsou průhlednější, lépe se berou za lunetu (je vyšší a méně klouže), korunku mají šikmo, jemnější a šroubovací, samozřejmě 200 m vodotěsnost a na ciferníku není ten štítek s číslem 5. Na druhou stranu postrádají nápis "made in japan", otázkou je, pokud by ho měly, zda by byly lépe zpracované. Na stejné úrovni u obou hodinek je luminiscence, SKX jsou přesnější (asi 10 sec denně do plusu, u pětek je to tak 15-20, ale to se u této kategorie sem tam mění ...) No a co ty digitálky? Původně jsem si říkal že do "terénu" a na práci budu nosit ty staré otlučené automaty, no ale nakonec ... nekupte to za ty prachy že ... (ebay) 10 let baterie, 100 metrů odolnost a po týdnu dělají vteřinu plus. Tak to je jen taková perlička. Takže pětky leží na poličce a Casia už byly v Berounce i bazénu, ve vibracích od benzínového křovinořezu si přímo libují, šetřit je tedy opravdu nebudu ... P.S. asi bych za digitálky nedal víc než těch pár stovek, žádný "Géčka" rozhodně neplánuji. Rád si tu někdy počtu i když osobně bych asi do hodinek neinvestoval víc než činím, mám i jiné záliby. Ale hodinky jsem nosil odjakživa, takže aď to má aspoň trochu úroveň že...
  16. Taky mi přišly! Normálně nosím potápky/automaty seiko nebo poljoty. Chtěl jsem ale i něco levného, přesného, odolného, vodotěsného, co nenaklepe ani benzínový křovinořez. Jsem spokojen, jen jsem za ty roky bez digitálek zapomněl jak špatně jsou čitelné za horšího světla. Jinak super! Proti skx007 to neváží vůbec nic, přesný je to absolutně (zatím bez odchylky). Nečekal jsem že mi udělají takovou radost.
  17. kamil_m2

    Casio a Al Kajda

    Mohl jsem to tu více prohledat než jsem to napsal ... snad jsem neobsadil moc kb
  18. Nepokládám se za velkého chronomagora, mám dvoje mechanická Seika a jedny Poljoty. No a nějak jsem dospěl k neuvěřitelnému poznání / situaci, že vlastně potřebuji ještě nějaké digitálky, kvůli těm otřesům že, a navíc jsou přesné a nezastaví se kolik let atd. atd. A jsou úplně za hubičku. Takže jsem začal zlehka studovat digitálky Casio, hlavně ty hodně jednoduché, tradiční, levné a co nejvíce retro. No a k jádru příspěvku: upoutalo mě, že hodinky Casio F91 používá Al Kajda k výrobě nástražných bomb. Dokonce po zadání názvu těchto hodinek do googlu, hned na první straně výsledků obrázků je Bin Ládin s těmito Casii na rukou. Tak to berte jako zajímavost ... Na wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Casio_F91W P.S. nakonec jsem si vybral jiné, a to model w-800h-1A, který je malinko vychytanější. Ale nejspíš si ty teroristické taky ještě opatřím, no nedejte za to na eBay těch 10 dolarů, když to má takový příběh ...
  19. Díky moc za snahu! Nakonec jsem se rozhodl že to nechám být, třetina ceny celých hodinek za lunetu - to nemá cenu. Spíš si je nechám jako pracovní (luneta funguje a ty naraženiny / rýpance vidím stejně jenom já) a budu pomalu pokukovat po nějakých dalších hodinách, strašně se mi líbí suma ...
  20. Bohužel ne, napsal jsem to správně. Dokonce když to zadám do googlu tak ty SNZF17J vyskočí.
  21. Díky za reakci! To číslo je: 7s36-03C0. Luneta se normálně točí - cvaká, nabořená je z vnějšku, i vložka ...
  22. Pánové prosím o radu. Po cca dvou letech jsem si místo rozrachtaného kovového tahu pořídil na Seika NATO strap, spokojenost je, až na to že mi při navlékání hodinek v bazénové šatně tyto spadly na dlaždice a celkem se zrasovala luneta. Nejde jen o vložku, ale i o ten celý ozubený kovový kroužek. Nemohl jsem nikde na ebay ani jinde na internetu nalézt kde objednat tento náhradní díl. Další otázkou je, že se jedná o typ hodinek SNZF17J, takže nic drahého a exkluzivního a tím pádem nevím, jestli to má vůbec smysl, tím že jsem nic nenašel, nemám ani moc představu o ceně. Pokud by někdo věděl, byl bych vděčný za nějaký odkaz. Díky.
  23. K těm Pollimasteruům se ta skákací kvartzová vteřinovka opravdu hodí!
×
×
  • Vytvořit...