Přejít na obsah

tombas

Členové_50
  • Příspěvky

    2 660
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele tombas

  1. Nevím, kdo z vás si ještě vzpomene na vystřílenou redakci časopisu Charlie Hebdo 7. ledna 2015, kdy zemřelo 12 lidí a hlavním důvodem byl jejich nekorektní humor a kresby zesměšňující Mohameda, který je pro spoustu muslimů nedotknutelný. Ano, můžete si říct, že si o to říkali, nebo že si to dokonce zasloužili, ale skutečnost je taková, že položili život za svobodné právo dělat si legraci i z toho, co je někomu jinému svaté. Na to bychom měli pamatovat. Srovnat se s tím morálně už musí každý sám, ať už takové vtipy zveřejňuje, nebo se ho osobně týkají.
  2. Ten projev jsem viděl, ale byly nějaké výpadky zvuku, tak jsem si to našel na internetu. Jelikož je vlákno HUMOR zamčené, dovolím si to dát sem, snad se nestane ještě něco horšího, než co přimělo berta dát chronomag na prodej .
  3. tombas

    Citizen na ruce...

    Tohle asi tak nemá fungovat. Reklamuj to a popiš i tuhle "vlastnost", třeba je nějaká závada na tom ukazateli a článek je OK, nebo je to celé rozbité a je potřeba vyměnit strojek nebo celé hodinky.
  4. tombas

    Citizen na ruce...

    Aha, no asi to tak bude - Empty-Ready by tomu nasvědčovalo. Jak je ale možné, že ručička reaguje na ponoření pod vodu a po vytažení zase spadne? Ta by teoreticky neměla reagovat na nic jiného, než stupeň nabití baterie.
  5. tombas

    Citizen na ruce...

    A jsi si jistý, že je to ukazatel nabití článku a ne třeba tlakoměr/hloubkoměr?
  6. Bulova Lunar Pilot 262kHz 0s za půl roku (mezi změnou času).
  7. Jedna včerejší podvečerní, ale na ruce i dnes
  8. Já bych sem tu korektnost taky netahal, i tak je toho všude kolem víc než dost. Vtip se mi buď líbí, tak se zasměju, nebo nelíbí, tak to neřeším, nebo ho nepochopím a pak se tím nechlubím.
  9. Myslím, že oranžové jsou v prodejním vlákně, cena za ty nové je adekvátní, viděl jsem je i za vyšší cenu.
  10. Na druhou stranu, za 5 let bude vydělávat třeba €2000, za 10 let €3500, ale platit bude pořád +/- €700. V tom je kouzlo dlouhodobých úvěrů s pevně sjednanou úrokovou sazbou a výši splátek. Samozřejmě hypotéky jsou horší s tou fixací max. na 10 let, ale i tak vlivem rostoucího příjmu jsou úvěry uzavřené před několika lety stále výhodné. Horší jsou nerealisticky přemrštěné ceny nemovitostí a pravděpodobný pokles jejich hodnoty v blízké budoucnosti.
  11. Tak já se snažím to mít podobně, hodně času trávím venku a to prakticky denně, o víkendu chalupa, rodina, hudba, nějaký seriál, dobrý film... TV na zprávy nezapínám vůbec, ale stejně to člověk všechno kolem sebe vnímá a prostě tomu neuteče. Na druhou stranu hroutit se z toho nebudu, teď plánujeme dovolenou a pak zase nějak bude. Holt jsme si až moc zvykli na ten luxus pohodlného života bez válek, krizí a nedostatku něčeho nebo úplně všeho.
  12. Tak samozřejmě, vše je o ceně a když máš omezený rozpočet, tak prostě nová mechanická chrona za 10-15k nekoupíš. Pokud jde o značku samotnou, tak si myslím, že je zatracována neprávem a to hlavně kvůli řadě Ocean One, která se až příliš inspiruje u jiné známé nedostupné značky, ale má i spoustu hodinek vlastního odlišného designu a slušnou kvalitu zpracování. Naposledy mě třeba zaujala novinka s manuálním chronografem Steinhart NAV.B - Monopusher 42
  13. Pěkná mechanická chrona za férovou cenu má třeba Steinhart a to v mnoha provedeních a barevných kombinacích. Jasně, za desítku to není, ale zase v porovnání s jinými značkami, které si řeknou o násobky s prakticky stejnými strojky, je to zajímavá nabídka.
  14. tombas

    Novinky Orient

    Naštěstí je dnes výběr takřka neomezený a to ve všech kategoriích, velikostech, barvách a provedeních. Pro mě jsou, jak už to tak bývá, ty hodinky malé, ale kdyby nebyly, stejně bych upřednostnil zelenou variantu. Navíc i mi se víc líbí ta loňská, ale ta je dokonce ještě menší - jen 40mm. Na potápky je to zoufale málo.
  15. tombas

    Novinky Orient

    Ta lumi trochu vintage je, jen to na fotkách není moc vidět
  16. Máš to moc pěkné a barevná kombinace hezky ladí.
  17. tombas

    Novinky Orient

    Srovnání originálu a modelu 2021 Srovnání originálu a modelu 2022 akorát se nám tady rozmohl takový nešvar - za vším vidět Rolex, ale tak tomu není.
  18. Asi bych si ten tah nechal někde opískovat
  19. tombas

    Novinky Orient

    Orient Star Diver 1964 2nd Edition - 41mm, F6N47, WR200m, cena cca €1000. https://orient-watch.com/Collections/ORIENT-STAR/Sports/ORIENT-STAR%3A-Mechanical-Sports-Watch/p/RE-AU0601B
  20. Vážně? Já to teda detailně nezkoumal, ale přijde mi spíš jako matný, snad broušený. Pískovaný teda není, to máš pravdu.
×
×
  • Vytvořit...