Přejít na obsah

trojnik

Členové
  • Příspěvky

    21
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

O uživateli trojnik

  • Datum narození 27.10.1976

Contact Methods

  • MSN
    trojnik@hotmail.com
  • Skype
    trojnik27

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Fortis , Omega, Tissot

Návštěvy profilu

4 412 zobrazení profilu

trojnik's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. trojnik

    ORIS přesnost chodu

    To kolečko se jmenuje rohatka. Stává se při ručním natahování, když rychle natahujete a zároveň nejsou v ideální kondici reverzní kola odlučovače. Kolikrát se tak stává, že se zuby vylomí při ručním nátahu a rotor se namísto, aby byl vklidu, točí jak o závod. Většinou způsobeno starým olejem, nebo špatným mazáním reverzích kol. Stačí si najít Lubeta a revezní kola. Ať se daří. Hodinky nechte dokonale vyčisti, protože kolikrát se tak nestává a špony dokáží napáchat další problémy strojku. Strojky ETA 2824 i Sellita SW 200-1 se usazují docela strmě, myslím tím, že z plusu jdou po usazení rychle k nule a pokračují do mínusu. Proto si je nechávm nastavit cca. klidně na 10 do +, u nových. Většiny jsem nakoupil, že rok šly na 0+- a po roce křivka rychle šla do záporných hodnot. Taková je jejich vlastnost. Toť moje zkušenost. Valjoux 7750 má mnohem lepší a stabilnější chod, příjemně se usazujícího chodu. Asi tak.
  2. trojnik

    Fortis a přesnost

    Ne mně by se líbilo." Rád nosím kvalitní hodinky, protože si vážím místa a času, ve kterém žiji." Díky
  3. trojnik

    Fortis a přesnost

    Hmm. tak zas tak často sem nelezu. A jak třeba vzniklo Nešiju řemeny:-)
  4. trojnik

    Fortis a přesnost

    Help: Ahoj, kde si můžu nastavit, že nejsem začátečník. Začátečník si asi těžko svoje hodinky sám rozebere a zase složí. Jestli to čte admin, prosím přepsat na závislák. Děkuji předem za odpověď. Pepíno
  5. trojnik

    Fortis a přesnost

    Mám už několikery Fortisky. Nejlépší by pro mě bylo, kdyby je nastavovali více do plusu. Poněvadž nové se skutečně vejdou do COSC, ale to neznamená , že se postupně odchylka nebude měnit. U ETA 2824, 2836 co dva měsíce to o sekundu méně cca.. Postupně se za dva roky zaběhnou. Kamarád z Německa si je koupil a šly mu 12 s+ a po roce byly na +4 s za 24 h. Certiny s ETA 2836 mně šly nové do 23 s a za dva roky +2 s. Čili počítejte , že se budou s časem zpožďovat. Já si je automaticky při zpožďování nastavím na +9- + 12 do +. Všechno toto platí , pokud hodinky nosíte neustále. Vybavení na to mám, abych si je sám seřídil. Ahoj všem a užívejte své ratolesti Pepíno
  6. Sorry, ale hodinky jako Fortis, které nejsou nijak levné, by měly mít kvalitnější materiály. Mám B42 Marinemastery 670.14.41 M a doufám, že mě něco podobného v budoucnu nečeká. Minule to byl stržený závit korunky a nyní toto. Chlapci z Fortisu by se měli pochlapit a přečíst si diskuzi. A hlavně si to vzít k srdci, že takto neeee.
  7. Mám Fortis Marinemaster 670.17.41 M. Starší modely do roku 17 měly jinou konstrukci lunety. Můj model zaplať bůh má nový systém. Na Watchuseek je to detailně rozebrané. Občas promažu i tak hustým olejem. Injekční stříkačkou kolem lunety zvrchu nanáším a točím, když olej začne téct od sklíčka přestanu a protočím. Otřu navlhčeným hadrem v ironu a paráda. Když jsem měl staré Marinemastery s původní konstrukcí, dělal jsem stejnou věc a nikdy nebyl problém. Po 7 letech prodal a zákazník je do teď spokojený. Nejhorší je s lunetou vůbec nepohybovat, nebo se vykoupat a vyválet v písku a dlabat na čištění. Kdo chce , aby mu hodinky fungovali tak jak mají, musí počítat s tím, že každý stroj potřebuje péči!!!
  8. Fortis marinemastery 670. 17 .41 M půl roku staré -2 sec. /24 h. Seřídil jsem mikro regulací na +10. Počítám , že se postupně ustálí na lepší hodnotě. Letité zkušenosti s ETOU.
  9. Bacha po pěti letech odchylka změní svůj směr k znaménku -. Kolik už jsem viděl alibistů, že jim jdou +- O. Když ke mně přišli, já vám to říkal. Nakonec skončily v šuplíku. Teď zase nosí quartz. Já si s tím poradím a strojek rozeberu a vyčistím a namažu celkem 16 různými oleji a nemusím většinou sahat na regulaci. Do 30 s. per den vůbec neřešte. Každé otevření je potenciál k tomu, že se vám něco poje......
  10. Ahoj, dobrý den. Má někdo zkušenosti s kalibrem H10. Za mě zatím co se týká přesnosti, tak jsem spokojený. Seřizovali je v Koscomu, dalo mu to práci. Regulační ručka to je o něčem jiném. Jinak obrovská spokojenost s rezervou 80 hodin. Díky
  11. Doma ti je na počkání zmatním. Stačí mít mikrobrusku a potřebné nástavce:-) V Koskomu koukali jak jsem pěkně zmatnil pouzdro s tahem u Certin.
  12. Lepší k hodináři, mít je otevřené takto dlouho není dobré. Toho prachu co všude lítá. Po zaběhnutí jsem donesl do Koscomu a jelikož byly v záruce, tak 15 minut čekání stálo za to. nic jsem neplatil. Odchylka 9 den 1 sec do plusu. Fakt riskujete , že se něco podělá. Nepoučuji, ale konstatuji z vlastní zkušenosti.:-)
  13. Ahoj. Mám je též. Nezjišťoval jsi náhodou z čeho je ta luneta?
×
×
  • Vytvořit...