Přejít na obsah

kutilprim

Členové_50
  • Příspěvky

    468
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele kutilprim

  1. No jo, ale teď jsem na Aukru žádnou nenašel. Našel jsem nejlevnější novou Bergeon u Parexo za 2600 http://www.parexo.no...radi%20hod.pdf.

    Nevíš o nějaké levnější (klidně použité)?

     

     

     

     

     

    Tak to bohužel nevím, chce to sledovat Aukro a čekat. Normálně se tam prodávaj tak v rozmezí 500 až 1000 Kč včetně krabičky. Já ji koupil bez krabice a s nekompletním příslušenstvím ,ale zatím jsem s tím neměl problém.

  2. Zdravím,

     

    přemýšlím o koupi nýtovačky. Vím, že díky nýtovačce bych si dokázal vyměnit hřídelku setrvačky. Doposud mám nějaké zkušenosti s kompletním rozebráním, pročištěním, promazáním a zase sestavením. Ale do teď jsem si netroufl rozebrat setrvačku (vždy jsem ji kompletně vyjmul, i s můstkem odložil na stranu a při sborce zase celou - i s můstkem a vláskem - vložil). Dostaly se mi do ruky cibule s Molnija 3602 se špatnou hřídelkou setrvačky, kterou se mi podařilo sehnat novou. Chtěl bych tu výměnu zkusit. Na youtube jsem si našel postup (několik postupů, každý s použitím nýtovačky). Protože nýtovačka stojí nějaký ten peníz, chci se zeptat, zda ji lze využít ještě k něčemu jinému, resp. k čemu všemu by se dala využít. Řeším, zda mi stojí ji kupovat jen k účelům výměny hřídele setrvačky. Díky zkušenějším za rady a doporučení.

     

     

    Je to dobrá věc já si ji koupil na Aukru za 300 Kč a nelituju toho.

  3. úplně první model kapesních hodinek roskopf z roku 1870 . čas se ještě seřizoval prstem /bylo potřeba odklopit přední rámeček se sklem který byl na pantu a pootočit ručkama/ . jednalo se o první velkosériovou výrobu kapesních hodinek vůbec. cílem bylo vytvořit cenově dostupné a dlouhodobě použitelné hodinky pro střední společenskou vrstvu.

     

    Tak už vím proč jsem u jedněch roskopfek nemohl najít čím se štelujou ručičky :D

  4. Pripajam par fotiek trojplastovych Roskopfiek v nie prave najlepsom stave, ale maju podla mna zaujimavy cifernik a "logo" okridleneho kona - nevie niekto kto taky znak pouzival?

    Napriklad ako okridlene koleso mali zelezniciari, ci nahodou toho kona nepouzivalo nejake ine remeslo ako svoj znak? Alebo je to tam len tak na okrasu? :rolleyes:

     

     

    )

    Taky pěkný kousek, škoda toho ciferníku. Zatím jsem ještě neviděl tuhle barevnou kombinaci ciferníku s tímto logem. No, ale já toho ještě neviděl. :rolleyes:

  5. Pripajam par fotiek trojplastovych Roskopfiek v nie prave najlepsom stave, ale maju podla mna zaujimavy cifernik a "logo" okridleneho kona - nevie niekto kto taky znak pouzival?

    Napriklad ako okridlene koleso mali zelezniciari, ci nahodou toho kona nepouzivalo nejake ine remeslo ako svoj znak? Alebo je to tam len tak na okrasu? :rolleyes:

     

    Taky pěkný kousek, škoda toho ciferníku. Zatím jsem ještě neviděl tuhle barevnou kombinaci ciferníku s tímto logem. No, ale já toho ještě neviděl. :rolleyes:

  6. Možná se to tu už probíralo, ale já jsem tu už delší dobu nebyl a nechce se mi pročítat celé vlákno. Takže otázka zní: CO ŘÍKÁTE NA STÁLE VÍCE MNOŽÍCÍ SE PS1 S REPLIKOVANEJMA CIFRAMA, RUČIČKAMA A LUNETOU A VŠE V OJETÉM POUZDŘE VIZ TŘEBA ZDE : http://aukro.cz/hodinky-prim-sport-1-i2639803582.html Mě to připadá jako švindl na nezkušené začátečníky, kteří si chtěj udělat radost nějakejma raritníma primkama a koupěj si s prominutím slátaninu.

    post-12888-032363800 1347994333.jpg

    post-12888-001273200 1347994343.jpg

  7. tuhle sbírku jsem skládal 15 let, ale neni kompletní. hodně jsem jich prodal z fin. důvodů a změny sběratelské strategie.

     

    Já si dělám podobnou sbírku, ale roskopfky v tomto provedení jsou docela drahé oproti běžným typům. Proto kupuju jen hodinky v rozsahu mých finančních možností, takže většinou poškozené a nefunkční. Do budoucna plánuju jejich opravu. Nejčastějším problémem je absence skel, rámečků a také poškozené ciferníky.

×
×
  • Vytvořit...