Přejít na obsah

Paaja

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Pardubice
  • Fanoušek značky
    Prim, Vostok, Seiko, Omega

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Paaja's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Se mi zastavilo srdce, až rychlý kuk na moje obyč Moony je zase nahodil. Přimlouval bych se i o nějaké popisky, přiznám se, že nejsem znalec, nedokážu je všechny identifikovat.
  2. Mezi poklady z dětství jsem objevil hodinky, které jsem tak před dvaceti lety sbalil někde doma, asi prarodičům. Nechal jsem je dát trošku dokupy a hlavně doplnit osičku s korunkou, zcela chyběly, takže nyní jsou neoriginální. Luminiscenci asi doplnil nějaký kutil, ještě trochu svítí. Někdo taky poškodil cifr, proto je mezi 4-5 a 10-11 domalovaný. Hodinky šlapou, ale moc o nich nevím. Cifr neříká nic a strojek jen Swiss made, Lanco, 15 jewels, na pouzdru je 49 (stříbro?). Koukal jsem po netu, ale zatím mám jen jednu stopu na http://www.thewatchforum.co.uk/index.php?showtopic=15079&st=300 píše kdosi k fotce Lanco c. 1915 bez podrobností (na http://www.ranfft.de nic), hodinky nevím jak identifikovat a tím ani dobu vzniku (na ebayi se nabízí téměř stejné ve zlatě, ale informací tam moc není http://www.ebay.co.uk/itm/Historic-Everlite-Langendorf-15J-Swiss-Watch-in-Illinois-Elgin-Giant-Case-L-K-/110957164565?pt=Wristwatches&hash=item19d58ff815 , prý americké). Na zadním víčku je pár hodinářských poznámek jako 41/III, I 45, V/45 (a různé kódy), z toho bych usuzoval na začátek 2.světové války. Švýcarská masovka v noname futrálu? Dokážete zjistit víc? Průměr keramického (nebo smaltovaného?) cifru 22mm, průměr strojku cca 24mm. Rád bych je hodil na nějaký pásek, ale pevné stěžejky a navíc zahnuté (cca 18-19mm) dost stěžují výběr, rád bych pásek s podložkou, snad se mu říká pilotní, nemáte nějaký tip? Průvlečný jednodílný by se moc nehodil. Na ebayi jsem nenašel žádný vhodný. Dík.
  3. Testovací komisař při testaci mého veterána měl na ruce bondovky Seamastery, prý šly kolem tak je musel pořídit když je agent 007. Na to vytáhl legitku FIA s číslem 007 ...
  4. Při brouzdání a hledání informací o telluriích jsem narazil na stránky my-time-machines a projekt astro skeletonu. Autor stránek s přítelem zadal a sleduje výrobu hodin inspirovaných extra kousky z 18. a 19. století s více než 20 komplikacemi a principem chodu převzatým z Harrisonova stroje H1. Výroba už běží několik let a jednotlivé části se stávají funkčními, vše dokládáno texty, fotkami a videi. Nečekal bych, že v dnešní době někdo dokáže takovou věc navrhnout a vyrobit (a hlavně že to někdo taky zaplatí). Není to jen halda koleček ale umělecké dílo.
  5. Svůj NATO jsem pořizoval na ebay holbensfinewatchbands (silnější ZULU provedení má i v 18mm).
  6. Tak to jsou ty 'lépe zamířené' hodinky z chlubícího vlákna Omega SP 145.012? Gratuluji, skoro jsem přehodnotil své cílové hodinky ...
  7. Paaja

    Výstava hodin

    Byl jsem tam 9.1., převládají větší kusy, od skříňových přes stolní k visacím, jedny stolní jsou ovšem asi velikosti větší krabičky sirek. Najde se i pár kapesních, jsou ale poněkud zašlejší. Jedny prosklené stojací hodiny dokonce šly. Nejstarším stojem jsou věžní hodiny ze zdejšího zámku z poloviny sedmnáctého věku.
  8. Od čtvrtý třídy je nosím denodenně (kromě krátké doby kdy jepro nefunkčnost nahradil tachák z kola), rád jsem v obraze kolik je hodin. Než vytáhnu mobil tak to trvá a neukazuje vteřiny. Nějak hodinky považuju za součást mé osoby a bez nich jsem poněkud nervózní .
  9. Do 6.2.2011 je na pardubickém zámku výstava převážně nástěnných, stolních a stojacích hodin, některé kousky jsou pěkně staré. A jedny dokonce jdou . http://www.vcm.cz/pr...ays/hodiny.html PS. Najde se tam i pár kapesních (asi tak 5).
  10. Gratuluji k úspěšnému obchodu. Do Speedmasterů jsem se taky zamiloval a také bych rád jeden z modelů který byl opravdu na Měsíci vzhledem k tomu že do astronomie docela dělám. Ty ceny na eBay jsou ale vážně drsný (5000$+), levněji se dají sice taky sehnat, ale ti prodejci z exotických zemí ve mě moc důvěry nevyvolávají . Takže zbývá šetřit a sledovat nabídky.
×
×
  • Vytvořit...