Přejít na obsah

Kristian.nov

Členové_50
  • Příspěvky

    5 400
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Kristian.nov

  1. 12,5mm tloušťka je na takový hodinky hrozně moc...
  2. Tak tohle rozhodnutí je jen na tobě. To si musíš v hlavě srovnat ty:-). Mechanika ve zkratce, celková větší náročnost na údržbu, zacházení (ne ale nějak dramatická), menší přesnost. Za to ti dá hlavně skvělý pocit něčeho hodnotného, trvajícího. Quartz je přesnější, celkově nenáročnější, ale baterku (pokud nevezmeš nějaký Japonský solar) Budeš muset co dva roky taky měnit. Pocit téměř žádný. Takže pokud se chceš s hodinkami pomazlit, mechanika. Pokud chceš hodinky nasadit a zapomenout, quartz...
  3. Jo von je to vlastně solar, tak s tou baterií to ignoruj:-)
  4. Ten reset musíš udělat při vložené baterii a pak už ji nevyndávat. Reset se dělá při každé výměně baterie... Edit: Ta baterie už je podle mě slabá, má mít 3V. Klidně to může být tím. Dej novou...
  5. Jojo, jako je to na obrázku. Koukám, že je to tam akorát obráceně, + je dole. Ale ty instrukce na baterii jsou jasný. Pokud je senzor KO, tak asi nejlevněji vyjde sehnat dárce, tedy vrak s funkčním barometrem. Jestli jde ještě objednat origo nový netuším... Edit: Teď koukám, že ta čára ukazuje špatně, AC je ten kontakt vpravo od toho co jsi označil ty.
  6. Za mě jsou jenom dvě možnosti. Ta horší je, že odešel barometr. A ta lepší, že by mohl pomoci reset modulu. To znamená otevřít hodinky, najít shora modulu konektor označený AC a ten pinzetou na dvě sekundy spojit s horní částí baterie, tedy stranou +
  7. Jojo, ten návod není zřejmě kompletní, chybí tam toho víc...
  8. Pulsar se zajímavým modulem Y759 ve verzi pouzdra 4029, tedy plast s kovovou lunetou, někdo na nich trestuhodně vyřezal "nožky". Modul Y759 je docela zajímavej. Kromě klasiky, čas, datum, alarm, hodinová signalizace, stopky a duální čas, má ještě dvojité počítadlo (například na skoré při zápase), pětimístnou číselnou paměť a generátor náhodných čísel, to je zábavná věcička:-) V základu fungují jen čas, datum, alarm a jedna z pěti funkcí, tedy stopky, duální čas, počítadlo, paměť na čísla, generátor, kterou si v režimu "volby" zvolíte. Díky těm vyřízlým nožkám jim sedne nato:-)
  9. A článek s živými fotkami https://www.ablogtowatch.com/watch-review-the-50th-anniversary-casiotron-trn50-2a/
  10. Tak už jsou venku... vypadá to, že je to macek... pohodlný asi moc nebudou...
  11. Díky za odkazy! Ježiš já zprznil toho Darth Vadera... omlouvám se všem fanouškům:-) Zajímavá věc ty Yes Watch...
  12. Včera čerstvě vyzvednuté ze servisu...
  13. Včera přišly dva úlovky, nic extra, ale fajn devadesátky:-) BM 200 a TS 200, tedy následovníci svých slavnějších BM 100 a TS 100 BM 200 mají ve výbavě hlavně barometr a z toho vyplývající výškoměr (BM 100 měly i hloubkoměr). Co mají navíc oproti stovkám, jsou hlavně animace v zeleném poli. Při stopkách běží postavička, při výškoměru letí vzhůru šipka a při barometru se střídá zářící sluníčko, mraky a padající déšť z mraků. Ty animace počasí jsou v různém pořadí a já je podezřívám, že dokáží barometrickou předpověď počasí (manuál jsem online nenašel). Navíc jde v režimu barometru i výškoměru spustit stopky a hodinky pak ukazují změny tlaku/výšky za měřenou dobu, a u barometru příslušnou animaci počasí podle toho jak se tlak v měřeném čase měnil. A ten desing "DartWader" se mi moc líbí:-) TS 200 se tváří jako "obyč" thermometr, ale mají navíc funkci výpočtu východu a západu slunce dle zadaných souřadnic, podobně jako např. slavné Fish En Time. Zajímavý je pak horní kruhový displej, který má 24h stupnici a dvěma silnějšíma ručkama ukazuje východ a západ slunce a tenkou blikající ručkou aktuální čas. Rychlým pohledem tak vidíte, je-li delší noc nebo den a kolik času zbývá do západu/východu slunce. Teplotu měří neustále a navíc ukládá 30 záznamů, které si můžete nastavit po 10min. po 1 hodině, 3h a 24h. Necháte-li je tedy někde položené, získáte pěkný přehled o vývoji teploty za určený čas. Hornímu teplotnímu grafu jsem ještě pořádně neporozuměl, někdy je to bez návodu fuška, zjistit co danou funkcí v Casiu zamýšleli:-)
  14. Takže včera jsem si vyzvedl u pana hodináře Škutila (viz. horní post) vintage Seiko po kompletním servisu a jsem naprosto spokojen. Cena, rychlost, komunikace a hlavně samozřejmě práce! Jsem rád, že po dlouhých letech máme na Plzeňsku zase hodináře a ne jenom měniče baterek!
  15. Legenda nelhala, krvácející displej lze opravit... alespoň částečně... Koupil jsem za pár stovek Casio A201 s evidentně kaput displejem s úmyslem vyzkoušet metodu "vytlačování" která je popsaná zde na videu: Zapomněl jsem postup lépe zdokumentovat, tak postnu jen foto před, ještě přímo od prodejce a mé foto s výsledkem. Je to první pokus a po zopakování věřím, že se výsledek ještě zlepší. Je třeba postupovat opatrně a trpělivě. Výsledek není dokonalý, nicméně jak je vidět z fotografií i z displeje který je prakticky nepoužitelný, se dá udělat funkční. U menšího krvácení může být výsledek perfektní.
  16. Ono to vlastně ale smysl asi dává. Je úplně jedno jestli hodinky ví, jestli měří km nebo míle. Důležitá je pro ně hodnota, tedy 1 nebo 2,3,4... A je jedno jaká jednota vzdálenosti. Tu ví uživatel a hodinky mu podle času řeknou za jak dlouho ji ujel a jakou průměrnou rychlostí ji ujel. Jednotka vzdálenosti je ta jakou uživatel zadal a zamýšlel. Nebo se pletu?
  17. Jojo podle dýnka je to modul 725. Udělal jsem takový malý pokus:-) Podle kilometrovníku v autě jsem změřil kilometr. V hodinkách jsem nastavil vzdálenost "1" což by měla být ale míle. Ten kilometr jsem ujel za 37 vteřin, hodinky ukázaly rychlost 97 (podle ciferníku) milí za hodinu. No a když jsem ty hodnoty dal do kalkulačky, vyšlo mi opravdu 97 ale km/h Musím se podívat po návodu...
  18. Je zajímavý, že u mého modelu je rychlost počítána v mílích. U všech ostatních co jsem viděl na internetu je v kilometrech. Takže zámořskej model? Ale modul má číslo 725 stejně jako ty s km. Přitom by se měly v programu lišit ne?
  19. Ono toho není moc co psát, byla to spíš klasika. Rozebrat, vydrhnout celou desku isopropylem (když je hodně zaneřáděná, jako tady, dám ji na cca 10 min do toho isopro. odmočit) a opatrně drhnout kartáčkem na zuby. Ztvrdlou korozi z baterie opatrně mechanicky dolů. Pouzdro vydrbat mejdlem a kartáčkem, sklo brousit šmirglem od hrubého po nejjemnější a nakonec vyleštit nějakým polywatchem, ale stačí i zubní pasta nebo tempo. (sklo sem odflák, to budu muset ještě dodělat) No a důležitá věc na pouzdro je celý ho namazat silikonovým olejem. Tlačítka byly v pohodě, nemusely se vyndavat, tam vždycky hrozí ztráta nebo zlomení svorky. U ana digi mě pokaždý děsí sundání a pak zase nasazení ruček. Nemám na to speciální nástroje, takže ručky podložím nějakou fólií a pomalu je vytlačím malým šroubováčkem. A při nasazování si pomáhám dřevěnou špejlý. Je to horor, ale zatím se mi to vždycky povedlo:-) Takže klasika, většina z vás už zažila horší opravy:-)
  20. Vypadaly bídně, displej svítil jenom částečně, analog se nehýbal... Uvnitř vyteklá baterie. Sklo dojebany... Ale dobrá věc se podařila Casio AW 22 Speed memory
×
×
  • Vytvořit...