Přejít na obsah

kloubik

Členové_50
  • Příspěvky

    3 436
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele kloubik

  1. Patriku, používáš toho concierge v ČSOB? Jen mě zajímá jestli to má nějaké smysluplné využití nebo případně tip na něco co umějí dobře.

    Jednou jsem mluvil s člověkem z pražské Mastercard, říkal že to třeba používá na hledání méně proflaklých ubytování s nějakou konkrétní službou při cestování, ale jinak nevím....

  2. Panove, je prosim normalni ze DPH pro zasilku ze zahranici CP vypocita tak, ze k ni pripocte 300 Kc poplatek? Prestoze v platebnim vymeru se pise, ze poplatek za zastupovani je 300, DPH 0 %, celkova castka 300. 

    Proc pro vymereni DPH mi pripoctou 300 Kc k cene zbozi a postovneho, a az z toho pocita 21 % DPH? Nemelo by se DPH pocitat jen ze samotne ceny zbozi (bez postovneho)?

     

  3. Vidíš dostatečně do čeho bys šel? Lidi se kterýma budeš pracovat, a posune tě to profesně? Nebo není lepší dotáhnout projekt pokud píšeš že letos to bude po 4 letech hotové, a pak to zúročit jako referenci do budoucna? Pouštět se do nějakých harakiri na konci současného projektu a spálit mosty kvůli 15 % mi osobně přijde dost málo, pokud bych se na to díval čistě jen z finančního pohledu.

  4. V 24. 1. 2024 v 10:31, zacik napsal:

    idem kupovat nove sedlo...su tie 3D printed sedla naozaj o tolko pohodlnejsie?

    myslim ze @Jarett mel 3D na nejak gravelu?

    Ja neporadim, ale jake jsi vybral?

    Taky potrebuju koupit, chci vzit Spesl Power Expert Mirror... akorat cekam na slevy ktere neprichazi :) a potrebuju 130mm, ktery v CR online nikde neni, a v Nemecku jsem tak dlouho cekal, az mi ho taky vyprodali... 

  5. Sere me pocasi. Loni jsem se zarekl, ze uz v Cechach na lyze nejedu, minimalne neobjednavam dopredu, po tom co jsme na Dolni Morave loni stravili 4 dni v nonstop lijaku, a lyze jsem ani nevyndal z auta.

    Ted rodice ze chteji Sumavu s vnoucatama, v pondeli nasnezilo, tak super, v utery zaplatili ubytko, ja poshanel instruktory na lyze pro prcky na detske sjezdovce, vzal si na zitra v praci slozite dovolenou a ted za noc je po snehu.... 

    Vcera:

    2024-01-17-09.thumb.jpg.ef8a46edc4770dd27941d2d545b7addc.jpg

    Dnes rano:

    2024-01-18-09.thumb.jpg.56b9625c3f735dfdaea11c0a722f7117.jpg

  6. Passata s posledním 2.0 TDI Evo, tím slabším 110 kW. Nebo A4, stejný motor tam má ten slabší 120 kw. Začali je dávat nějak 2020/2021.
    Mrkni na spritmonitor.de na spotřeby. Dlouhodobé průměry jsou tam 5 litrů, Passat má pořád nádrž 65 l, takže 1200 km na nádrž, A4 tuším podobně.

  7. Kamaradi ted to same s oktavkou... cekacka 11 mesicu a auto prislo bez vyhrivaneho volantu a celniho skla. Meli ve vybave nastesti jeste i webasto, tak nakonec se taky rozhodli pro dodatecnou slevu + servis zdarma a zimaky. 

    edit: mimochodem, neposila se treba neco zakaznikum pro kontrolu po zadani objednavky? Nejaky vystup ze systemu co je zadane do vyroby, pripadne aspon kontrola na strane dealera? 

  8. Tak zase po roce Datova schranka a statni sprava.

    Loni jsem tu psal, proc musim mit aktivni Datovou schranku pro fyzickou osobu podnikatele, prestoze mam dlouhodobe pozastavenou zivnost. A zaroven jsem se divil, proc se duplikuje datova schranka pro stejnou fyzickou osobu, respektive proc stat vytvari dve ruzne datove schranky pro 1 fyzickou osobu. 

    Datovou schranku jako fyzicka osoba (obcan) nemam. Proc tedy ted se mnou Financni urad komunikuje do datove schranky podnikaatele, ohledne platby dane z nemovitosti, ktera nema s podnikanim nic spolecneho, dokonce tam nemam ani trvale bydliste ktere by se dalo brat jako sidlo fyzicke osoby podnikatele. Pouze nemovistost jako fyzicka osoba/obcan vlastnim. 

    Fakt neuveritelnej bordel. Tak hlavne ze se vlada pak pochvali, jak pohnuli s digitalizaci...

     

     

  9. Bohuzel to tak je. Nedavno jsem zahledl clanek v Hospodarkach o rozvoji deti, byl tam zminovany i Jan Muhlfeit a jeho program na rozvoj deti a identifikaci silnych stranek. V clanku se psalo, ze v dnesni dobe musi mozek cloveka za tyden zpracovat tolik informaci, co pred 100 lety za cely zivot. To zrychlovani je silene.

    Napr. nejuzsi elita Silicon Valley si je toho v dnesni dobe moc dobre vedoma, ve velke mire svoje deti vychovavaji tak aby byly temer jen offline a snazi se maximalne omezit jejich interakci s aplikacemi, socialnimi sitemi atd.  Uz roky zpatky kdyz jsme tam jeste bydleli se obcas objevili clanky, ktere mluvili o tom jak ti stejni lide kteri doma nemaji pro deti wifi tlaci zbytku spolecnosti svoje aplikace ktere jsou postaveny tak aby vylozene budovaly navykovost...

  10. Než Range tak mě se spíš líbí velká Discoška. Ale nedávno jsem koukal na detailní video jak je na tom poslední generace s kvalitou/spolehlivostí po pár letech a prostě pořád docela špatný.

    Na druhou stranu asi kromě SUV od Lexusu/Toy a Porsche už se dneska asi nedá vybrat u žádné značky.

    Já při neomezeném rozpočtu bych bral Caynne.

  11. Kamarád má asi měsíc nového facelift Touarega a už taky v servisu. Taky výměna volantu, nic nefunguje.

    Je tím myslím vyhlášený Superb, a ví se o tom už 2-3 roky? Nechápu jak něco takového projde do Touarega za 3M, kde facelift byl představený jen pár měsíců zpátky.

    Mimochodem, ve srovnatelné výbavě byl po slevách ten Touareg pořád o pár set tisíc dražší než X5. (ale vedení nepovolilo kvůli zákazníkům)

×
×
  • Vytvořit...