Přejít na obsah

kopferkingel

Členové_50
  • Příspěvky

    112
  • Registrace

  • Přítomen

Contact Methods

  • ICQ
    342797256

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Jak kdy

kopferkingel's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Copak to v těch Timexech asi bude za strojek...copaaak? Můstek setrvačky je jiný, ale klidně bych si možná i tipnul, že strojek je taky čína. Mimochodem tu "windmill" dekoraci mám ve svých Parnisech (které jsou velmi slušné), ale není vidět - nemají průhled.
  2. Nevydržel jsem a ze zvědavosti jedny objednal z dealextreme. Červené nebe, žluté sluníčko. Natahují se divně, ale jde to lehce, takže není problém. Dýnko je šroubovací a strojek vypadá celkem slušně. Natočil jsem s nimi krátký videoklip v akci. Ta kynoucí ruka je maso :-D
  3. Jo to znám. Taky se od jistý doby koukám na více fotek u jedněch hodinek a pozoruju, jestli je vteřinová ručička posunutá jinde
  4. Mám tomu rozumět tak, že to tam je "pro srandu angorákům"? No i tak jsou to docela pohledný hodinky, ale mít je, musel bych se na ten nádor na boku pořád dívat.
  5. Při brouzdání mezi čínskými hodinkami jsem narazil na zvláštní výstupek na pouzdru, který nevím, k čemu slouží. Vypadá, jako by měl mít nějakou funkci. Je to ten nalevo od malého ciferníku. Nevite někdo, co to je? Dík.
  6. Ahoj, z vlastní zušenosti mám Wenger zafixovaný jako "prostě normální, nekonfliktní hodinky". Někomu se líbí, někomu ne, jdou celkem přesně a slouží dobře.
  7. Jemně mimo téma, ale hodí se to sem: 1s1c1u1c1x1c l00mťupcš00ačw 00p0m00ř ver
  8. Tak já taky trošku. Když něco zrezne, je to nemilé a občas je potřeba to i odstranit. Na rez překvapivě zajímavě funguje obyčejná kyselina citronová, kterou lze koupit v sáčku v supermarketu v oddělení kde bývají prášky do pečiva, pudingy atd. Stačí rozpustit sáček ve sklenici vody a dobře promíchat. Samosebou ihned potom vyjmout, opláchnout a vysušit. Zkoušel jsem na mosazných orezlých součástkách atd. Uspokojující výsledek. Příklad ze života: našel jsem na chodníku naprosto hnusně orezlou minci. Nešlo ani poznat, jaké je hodnoty. Po intenzivní koupeli a odrezovací kúře se z ní vyklubala dvacka, kterou bez problémů sežral automat na colu
  9. Skromný skoro OT dotaz: Odkud je ta hodinářská sada, že jsem tak smělý? Taky budu jednu potřebovat.
  10. Nejhorší je udělat první krok Mou první obětí se staly kapesní Molnija někdy minulé léto. Byly zatuhlé a nešly. Následovalo rozebrání, koupel v benzínu, složení a výsledek taky nic moc... respektive úspěch grandiozní, hodinky jdou, ale jen chvíli a pak se zastaví. Zkusím to ještě jednou a to by v tom byl čert
  11. Mají, většinou ano. Výjimku tvoří snad jen nějaké slepecké (tam by to se sklíčkem nešlo) a pak taky často nemívají sklíčko tříplášťové hodinky na Aukru s popisem "Vaše snažení od korunky dražení, příhozy neruším, bez záruky" (ironie) Ještě dodávám, že některé mají sklíčka i dvě, jedno vepředu na ciferníku a jedno prachové vzadu, které kryje strojek a tvoří na něj jakoby průhled.
  12. B73 znám, mám ve svých sbírkách jeho "skorobratříčka" z rodu ležatých placatých dřevem lemovaných a to sice B101. Musím říct, že i ten hraje hodně solidně. Nic mi ale nikdy nepřirostlo k srdci tak, jako klasický jednorychlostní Sonet - je jich hrozně málo a navíc ho mám po dědovi. Jako klukovi mi ho představil a já ho už nedal z ruky....a taky jsem mu dal pěkně zabrat. Je načase mu oplatit službu vyčištěním, seřízením, namazáním a zřejmě už i výměnou elektronek.
  13. No to bude super. Už se těším až do toho budou puboši na ulici řvát: VOLAT: Prdelka_broskwiczkaa Nebo až budou v tramvaji diktovat: Ahojki co dneska vecer pujdeme na tu vykchulovanou parbicku u Miki hihi bude tam David hihi.
×
×
  • Vytvořit...