Přejít na obsah

kopferkingel

Členové_50
  • Příspěvky

    112
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele kopferkingel

  1. Číňani dělaj hodně zbytečností jen aby to vypadalo :), já se jednou nechal zlákat quartzovým chronografem v ceně cca 200kč i s dopravou :). Jak sem koukal, když sem je vybalil a zjistil, že chronograf je jenom nakreslenej a tlačítka jsou vylitý z kovu a nejdou mačkat :D ...

     

     

    Jo to znám. Taky se od jistý doby koukám na více fotek u jedněch hodinek a pozoruju, jestli je vteřinová ručička posunutá jinde :)

  2. Bohužel mám obavu, že většinu případných darů/příspěvků,... spolkne místní vojenský režim :-(

     

    V souvislosti s touto událostí jsem si vzpomněl na jeden vtip, ale je hodně, hodně drsný, proto posílám zašifrovaný, kdo na to má žaludek, ať si ho rozšifruje:

     

     

    Jemně mimo téma, ale hodí se to sem:

     

     

    1s1c1u1c1x1c l00mťupcš00ačw 00p0m00ř ver :blow:

  3. Tak já taky trošku. Když něco zrezne, je to nemilé a občas je potřeba to i odstranit. Na rez překvapivě zajímavě funguje obyčejná kyselina citronová, kterou lze koupit v sáčku v supermarketu v oddělení kde bývají prášky do pečiva, pudingy atd. Stačí rozpustit sáček ve sklenici vody a dobře promíchat. Samosebou ihned potom vyjmout, opláchnout a vysušit. Zkoušel jsem na mosazných orezlých součástkách atd. Uspokojující výsledek. Příklad ze života: našel jsem na chodníku naprosto hnusně orezlou minci. Nešlo ani poznat, jaké je hodnoty. Po intenzivní koupeli a odrezovací kúře se z ní vyklubala dvacka, kterou bez problémů sežral automat na colu :thumbsup_anim:

  4. Odpusťe neznalci otázku:

    Mají tříplášťové hodinky sklíčko?

     

     

    Mají, většinou ano. Výjimku tvoří snad jen nějaké slepecké (tam by to se sklíčkem nešlo) a pak taky často nemívají sklíčko tříplášťové hodinky na Aukru s popisem "Vaše snažení od korunky dražení, příhozy neruším, bez záruky" (ironie)

     

     

    Ještě dodávám, že některé mají sklíčka i dvě, jedno vepředu na ciferníku a jedno prachové vzadu, které kryje strojek a tvoří na něj jakoby průhled.

  5. To já si hýčkám SONY TC-377 :) Součastník asi B73.

     

     

    B73 znám, mám ve svých sbírkách jeho "skorobratříčka" z rodu ležatých placatých dřevem lemovaných a to sice B101. Musím říct, že i ten hraje hodně solidně. Nic mi ale nikdy nepřirostlo k srdci tak, jako klasický jednorychlostní Sonet - je jich hrozně málo a navíc ho mám po dědovi. Jako klukovi mi ho představil a já ho už nedal z ruky....a taky jsem mu dal pěkně zabrat. Je načase mu oplatit službu vyčištěním, seřízením, namazáním a zřejmě už i výměnou elektronek.

  6. To jsou zbylé rekvizity z Jamese Bonda?? :P

     

    Ale tak vážně, za pár ( možná desítek) let až půjdou tyhle mobilo- hodinky kompletně ovládat hlasem, tak to bude super věc.

     

     

    No to bude super. Už se těším až do toho budou puboši na ulici řvát: VOLAT: Prdelka_broskwiczkaa Nebo až budou v tramvaji diktovat: Ahojki co dneska vecer pujdeme na tu vykchulovanou parbicku u Miki hihi bude tam David hihi.

  7. Když nekoukám na ciferník tak koukám na filmy. V podstatě mám rád všechny dobrý, cokoli od Petera Greenawaye, ale třeba i cokoli od Kevina Smithe :) , Christopera Nolana. Mám moc rád sci-fi takže speciální edice

     

     

    "Akční haiku" pořádám taky, a docela často :) Mohli bysme si tady na to založit poetický thread....

  8. Já jsem nemocný krom hodinek (jak jinak) na historickou audio/radio techniku, zvláště perverzně shromažďuji kotoučové magnetofony typu SONET, SONET DUO, B3 atd. V poslední době (už přes rok) jsem propadl akvaristice - uklidňuje to. ^_^

     

     

    Málem bych zapomněl: anime!!! (v jakémkoliv množství)

  9. Paráda. Překvapivě se objevuje dost Molnií ve "skoro NOS" stavu. Já sám jsem měl kdysi štěstí na jedny prakticky nové, které "jen" zatuhly a stačilo je rozložit, vyčistit a zase složit a jdou. Jen škoda, že jsou dle mého názoru docela náchylné na upuštění a setrvačka to ne vždy přežije bez úhony. Minimálně jsou to ale jedny z těch vděčnějších kapesních hodinek co jdou a jdou a jdou.

  10. a přidám další povedený kousek - reklama Air France s kongeniální hudbou od Chemical Brothers... S předchozí reklamou ji spojuje skvělý nápada a vynikající exekuce...

     

     

     

     

    Exekuce? To jako že tam přišel exekutor a zabavil něco?? Proč proboha nepoužít krásné české slovo "provedení"? Exekuce se ve smyslu "provedení čeho" v češtině moc nepoužívá. :gun_bandana: Ne vždycky je správné za každou cenu používat cizí slova.

     

    Mimochodem - kogeniální NENÍ geniální :)

  11. Říkejte si co chcete, třeba že sem brutální, ale já bych celou Barborku zešvihal masivní sukovicí do jelit takovým způsobem, že by zazpívala jako kytara pod rukama nadrženýho španěla pod balkónem. A ono by se hned vidělo, koho kreje. :gun_bandana: :axehead: :rifle: Já tadyto ťu ťu ňu ňu s gaunerama nemám rád. A ona něco ví.

×
×
  • Vytvořit...