Přejít na obsah

mato57

Členové_50
  • Příspěvky

    147
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele mato57

  1. Vypadá to tak trochu jako nějaká novější varianta Mathesonova regulátoru.
  2. Mrkni na web https://pocketwatchdatabase.com/. Po zadání čísla strojku a výrobce, ti to vyplivne slušnou porci informací.
  3. ... a jéje, AZS 217. Ten jsem měl a k němu NC 440 (nebo to bylo naopak?). Už ani nevím, kdy a proč jsem se jich zbavil. Ale byla to tenkrát fuška, přesvědčit manželku, že se to z mladomanželské půjčky (pamětníci znají :-)) rozhodně MUSÍ koupit.
  4. mato57

    Identifikace

    Záleží na tom, co je to za hodinky. Jeden můj kousek borec na fóru NAWCC zařadil do zhruba čtyřměsíčního okna v roce 1888.
  5. 730 švédských korun ... prodejce žádnou jinou možnost nenabízel.
  6. Zásilka včera v půl čtvrté odpoledne podána ve Švédsku, o půlnoci na CDG v Paříži a dnes v jedenáct dopoledne doručena na adresu v Liberci. Za mě, po zkušenostech se všema těma PPL, DPD, českou poštou, jednoznačně výborný výkon.
  7. Myslím, že se tam na konci IBAN-u ztratila jednička. Každopádně tam má být taky čtyřčíslí.
  8. Já bych řekl, že ráno je to potravina a jindy nápoj ... a pak už stačí jenom dořešit, kdy začíná a kdy končí ráno
  9. Čas se nastavuje taky ze strany ciferníku - úplně uprostřed. Ten "maly cifernik zezadu" je regulátor rychlosti chodu hodinového strojku (A R - z francouzského Avance Retard).
  10. Ještě bych doplnil, že se jedná zřejmě o kalibr 73 a pokud tě zajímá i přibližný rok výroby, tak s tím číslem strojku mrkni sem. Cenově bych to viděl trochu níž, ale to už je věcí každého konkrétního soudruha Hodně záleží na stavu/zachovalosti. Na eBay/Chrono24 jsem jich (=IWC 73 ve zlatě) momentálně, jen tak narychlo, našel asi pět, v cenovém rozpětí od 1700 do 2128 EUR.
  11. Ach jo, jdu si dát Déjà Vu.
  12. Náš učitel matematiky nám už v 9. třídě vštěpoval: "Nechval den před večerem a ženu před smrtí."
  13. Neztratila se ti tam v těch hektarech nějaká nula? Jeden (snad) odborný web uvádí "Lesnatost ČR podle NIL2 dosahuje 36,8 %, celková plocha lesa je 2,9 mil. ha". Podle wikipedie lesy v ČR pokrývají 33 % rozlohy státu, což je pořád víc než 2,6 mil. hektarů. ?!?
  14. Kdysi jsem řešil něco podobného a zaujalo mě tohle https://www.mrparkit.com/cs. Tam by mělo být parkovací místo jistý. Nakonec jsem to ale nevyužil, takže osobní zkušenost nemám.
  15. Pořídil jsem nějaké kapsáče a prodejce tvrdil, že se jedná o " ... die zivile Ausführung des Naval Artillerie Chronograph ... der auch für die deutsche Kriegsmarine geliefert wurde" a jako zdroj uváděl knihu Konrada Knirima "Militäruhren (Band 1): 150 Jahre Zeitmessung beim deutschen Militär". Ve vojenských hodinkách se vůbec nevyznám (i když jedny už mám, ale pořizoval jsem je z jiného důvodu než je jejich "vojenskost"), tak se zkusím zeptat tady. Snad se mnou bude zacházeno vlídně Byl by někdo schopen a ochoten mi sdělit, co se v uvedené knize k danému tématu vlastně píše? Je tam obecná zmínka o civilních verzích vojenských kapesních chronografů, o kalibru Unitas 45C / Leonidas 45C, nebo něco konkrétního přímo k těmto hodinkám? Fotky jsou prodejce, i když hodinky jsou už moje. Momentálně jsou však v péči hodináře, takže vlastní foto teď neudělám.
  16. Čtyřciferné sériové číslo - to je paráda. Nechystáš se požádat Longines o výpis z archivu? By mě zajímalo, co je to přesně za kalibr. Takovýhle strojek jsem ještě neviděl.
  17. ... njn, jedna ze situací, kdy je stáří výhodou. Není jich mnoho, ale existují
  18. Tak nevím, esli tam soudruzi nemají nějakou chybku. Vyšlo mi tohle, ale zatím jsem na sobě žádné stopy geniality nepozoroval.
  19. Když jsi to nikde nenašel, tak to podle mě spíš znamená, že to běžné a masově vyráběné zřejmě nebude ... a tenhle typ mikroregulace u kapesních hodinek Omega běžný rozhodně není (ani Dr. Roland Ranfft (ranftt.de) to ve své databázi nemá). Navíc, jestli je ciferník a pouzdro ve stejně skvělém, netknutém stavu jako strojek, tak tě toho zklamání někdo určitě rád zbaví (včetně mě ... )
  20. No, vzhledem k národnostnímu složení obyvatelstva Liberce v té době, bych se přikláněl spíš k německému stroji. Díky.
×
×
  • Vytvořit...