Přejít na obsah

mato57

Členové_50
  • Příspěvky

    148
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele mato57

  1. před 5 hodinami, kolky87 napsal:

    Ja keď dám ten medzinárodný iban napíše mi nesprávne zadané hodnoty. Skúšal som to viac krát...

    Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku
     

     

    před 56 minutami, Frostie napsal:

    Ještě jednou prověřím a dám vědět!

    Myslím, že se tam na konci IBAN-u ztratila jednička. Každopádně tam má být taky čtyřčíslí.

  2. Ještě bych doplnil, že se jedná zřejmě o kalibr 73 a pokud tě zajímá i přibližný rok výroby, tak s tím číslem strojku mrkni sem.
     
    Cenově bych to viděl trochu níž, ale to už je věcí každého konkrétního soudruha 😉 Hodně záleží na stavu/zachovalosti. Na eBay/Chrono24 jsem jich (=IWC 73 ve zlatě) momentálně, jen tak narychlo, našel asi pět, v cenovém rozpětí od 1700 do 2128 EUR.

  3. před 4 hodinami, phweb napsal:

    Jeste ze jsem svobodny... A stejne to mame u nas opacne. Ja bych klidne nakupoval a pritelkyne je nastvana a uz aby byla z obchodu... Krome toho ze jsme spolu v podstate 24/7, tak muzu provozovat jakekoliv konicky, zbrani ma vic nez ja, ridit taky umi... Koukam, ze jsem si vytahl jackpot.

    Náš učitel matematiky nám už v 9. třídě vštěpoval: "Nechval den před večerem a ženu před smrtí."

  4. před 6 hodinami, vojta1 napsal:

    potrebujes 21 mld stromu abys negoval dopady CR na produlci co2,  coz je 300 000 ha lesa cca, to je fakt uplne nerealne...

    Neztratila se ti tam v těch hektarech nějaká nula?

    Jeden (snad) odborný web uvádí "Lesnatost ČR podle NIL2 dosahuje 36,8 %, celková plocha lesa je 2,9 mil. ha". Podle wikipedie lesy v ČR pokrývají 33 % rozlohy státu, což je pořád víc než 2,6 mil. hektarů.

    ?!?

  5. Pořídil jsem nějaké kapsáče a prodejce tvrdil, že se jedná o " ... die zivile Ausführung des Naval Artillerie Chronograph ... der auch für die deutsche Kriegsmarine geliefert wurde" a jako zdroj uváděl knihu Konrada Knirima "Militäruhren (Band 1): 150 Jahre Zeitmessung beim deutschen Militär".
     
    Ve vojenských hodinkách se vůbec nevyznám (i když jedny už mám, ale pořizoval jsem je z jiného důvodu než je jejich "vojenskost"), tak se zkusím zeptat tady. Snad se mnou bude zacházeno vlídně 😉
     
    Byl by někdo schopen a ochoten mi sdělit, co se v uvedené knize k danému tématu vlastně píše? Je tam obecná zmínka o civilních verzích vojenských kapesních chronografů, o kalibru Unitas 45C / Leonidas 45C, nebo něco konkrétního přímo k těmto hodinkám?
     
    61d8be6ba6a1b_1.jpg.024ce83c94a37f530f0686702a0da609.jpg

    61d8be6ba6a1b_12.jpg.5ef80ae1c34abe444fd643e6fde44737.jpg
     
    Fotky jsou prodejce, i když hodinky jsou už moje. Momentálně jsou však v péči hodináře, takže vlastní foto teď neudělám.

  6. Když jsi to nikde nenašel, tak to podle mě spíš znamená, že to běžné a masově vyráběné zřejmě nebude ... a tenhle typ mikroregulace u kapesních hodinek Omega běžný rozhodně není (ani Dr. Roland Ranfft (ranftt.de) to ve své databázi nemá).
     
    Navíc, jestli je ciferník a pouzdro ve stejně skvělém, netknutém stavu jako strojek, tak tě toho zklamání někdo určitě rád zbaví (včetně mě ... 😉)

×
×
  • Vytvořit...