Přejít na obsah

Donic

Členové
  • Příspěvky

    9
  • Registrace

  • Přítomen

Donic's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. No, mě se to s tím černým páskem v kůži moc nezdá...Černý ciferník a černý pásek? Právě naopak se mi to více líbilo s tím titanem...
  2. I když jsem původně chtěl koupit jiné hodinky, nakonec jsem se rozhodl pro tyto. Jsou v titanu, mají safírové sklíčko, 10 bar, chronograf, černý ciferník. Původně stály 10.590 Kč (oficiální katalogová cena), já jsem na ně využil v Klenoty Aurum slevu 25%, takže poté nějakých 7.950 Kč. Myslím, že zatu cenu jsou slušné...Mám je sice nafocené, ale nějak se mi sem nedaří dát foto, snad to vyjde zítra...
  3. A které máš na mysli? Ty CITIZEN Promaster Marinaut Titanium AT1100-55F v akci? Ještě se prodávají i AT1100-55L s modrým ciferníkem. Zkusím zítra zajít nějak do hodinářství a podívat se na ně v realu, popřípadě je vyzkoušet.
  4. Tak zřejmě nějaký ústupek vzhledem k ceně bude muset nastat...Nicméně ten materiál titan se mi líbí v tom, že jsou lehčí než ocelové, antialergické a mají elegantní (neutrální) šedou barvu. Ano, jsou sice dražší, ale i podle mě vydrží více než gumový nebo kožený řemínek. Druhou otázkou jsou ty chronografy a jejich využití...zde jsem už psal, že je asi nevyužiji, ale beru to v návaznosti v jejich design = chronograf doplňuje vzhled hodinek a hodinky se podvědomě stávají propracovanějšími. Tj. že ty s chronografem vypadají lépe než ty klasické bez něho (ale je to můj názor).
  5. Tak díval jsem se na oficiální stránky citizen.cz, vlevo dal filtraci = pánské, pohon Eco-Drive, sklo safírové, vodotěsnost 10 bar (níž to nešlo), materiál - titan a vyběhlo mi zhruba 23 hodinek. Bohužel do ceny 8.tis. Kč jsou jenom klasické, nikoliv chronograf (neříkám, asi ho nevyužiji, ale vypadají o dost lépe než ty klasické). A také ty klasické mi připadají takové menší stejně jako ty, které zlevnili - AT1100-55F. Které by se mi líbili jsou CA0020-56E, ale ty zase stojí 10.590 Kč. Zajímavé počtení pro mě bylo i toto upozornění - "Věnujte zvýšenou pozornost obchodu, ve kterém nakupujete. U neautorizovaných prodejců hrozí riziko, že nedostanete český manuál a dostatečné informace o původu zboží. Navic se u vybraných značek připravujete o prodlouženou záruku. Mezi neautorizované prodejce patří např. tyto internetové obchody: ..........................................................................." Pochopitelně je nechci vypisovat, ale je jich tam docela hodně.
  6. Tak využití - prostě běžné jako např. do práce, za zábavou, příležitostně na sport. Nejsem sice žádný "hodinkový fajnšmekr", ale v podstatě je to můj tzv. jediný doplněk na těle (nejsem zvyklý nosit řetízky, náramky, prstýnky ani naušnice...). Do teďka mám hodinky chronografy SEIKO, možná cca 12,13 let a žil jsem rovněž v domnění, že když tam mám WATER RESISTANT, tak je to v pohodě. Nicméně už jsem z toho "vyléčen", že to není vodovzdorný, ale jen vlhkotěsný a už se mi do nich dostala po těch letech i voda. Takže po těch letech bych si chtěl udělat radost a nějaké slušné hodinky rád pořídil. A u značky Tissot mě zaujala švýcarská preciznost a kvalita a u Citizen ten systém Eco-Drive. Něko má rád třeba automaty, ty jsem nikdy neměl a připadaly mě takové těžší (i když to bylo dříve). Pochopitelně i finance zde hrají roli, myslel jsem tak okolo 8.tis.Kč (plus,mínus).
  7. Připouštím, že se mi ještě líbí Tissot T17.1.586.42, sice nemají Eco-Drive, ale safírové sklíčko, chronograf a pěkný desing. Bohužel tento typ PRC 200 se hodně padělá...Pochopitelně zájem bych měl o originál, ty se pohybují v cenové relaci od 8.tis.Kč. Jsou to swiss, mění se u nich baterie, zajímalo by mě nějaké porovnání s těmi CITIZEN AT1100-55F...Např. jaké zvolit.
  8. Zdravím, jsem tu na fóru nový a rozhoduji se koupit nové hodinky po x-letech... Mezi takové požadavky (parametry) patří - safírové sklíčko, nejlépe strojek Eco-Drive, materiál titan, vodotěsnost cca 100 m, zde mi hodně vychází značka Citizen. Pochopitelně i cena má svoji hranici, myslel jsem okolo těch cca 8.tis. Kč. Uviděl jsem nyní v akci hodinky CITIZEN Promaster Marinaut Titanium AT1100-55F, z původní ceny 10.220 Kč na stávající cenu 7.080 Kč. Ale někde jsem četl, že jsou menší...a taky neznám důvody jejich výprodeje. Navíc nejsem takový odborník, tak nevím, zda průměr 41 mm je malý či ne (pro někoho ano, pro někoho ne,logicky vzato). Domníváte se, že koupě těchto hodinek v dané akci vyplatí nebo ne a dají se koupit jiné, podobné v těch výše uvedených parametrech? Díky
×
×
  • Vytvořit...