Přejít na obsah

Flipik

Členové_50
  • Příspěvky

    911
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Flipik

  1. před 18 hodinami, Rendell napsal:

    Nechal jsem to uležet a tady je výsledek. Orient Star Classic. Rezignoval jsem na safír, ale jinak mají všechno co jsem chtěl. Na ciferníku mně nic neirituje a tento retro desing mám rád.

    1712148645692.jpg

    Jsou pěkné a vyvážené, jen škoda toho safíru. U Star řady by to měla být samozřejmost. 

  2. AI se umí rozparádit:

    Důvodem, proč se ve slově "pedikúra" píše "ú" s čárkou a ne s kroužkem jako ve slově "kůra", je přijetí určitého pravidla pro gramatickou diakritiku v češtině.

    Pravidlo diakritiky v češtině říká, že dlouhý písmenový znak "ú" se v případě písemného projevu (psaní) uvádí s pomocí čárky, zatímco během výslovnosti (hovorového projevu) se používá kroužek.

    V případě slova "kůra" se jedná o standardní výslovnost, ve které se dlouhý "ú" označuje kroužkem. Ve slově "pedikúra" však dochází ke změně výslovnosti "ú" na "u", a proto se používá čárka, aby se upozornilo na tuto odlišnost.

  3. Čím více informací policie uvolňuje ohledně včerejší tragedie, tím více jsem naštaný a přesvědčený o tom, že mohli udělat daleko více. Zejména onformace o to, že byl mezi podezřelými a měl u sebe zapnutý mobil jsou velmi zásadní. Ale ano ani 11. září 2001, ani 7. října 2023 to nebylo o nedostatku informací jako o především o špatné práci s nimi.

  4. Jo, když to člověk dělá poctivě (něco jako poslání), tak je to opravdu náročné a nedoceněné. Každý kdo pracoval ve škole, tak ví,  že je jednou nohou v kriminále. Na druhou stranu těch co jdou na PF z přesvědčení je menšina, zbytek protože se nikam jinam nedostanou.

  5. před 50 minutami, eloga napsal:

    Flipik

    ok, správně, je to nezapomenutelná řada Apollo 8/11/13,

    vše neuvěřitelné zážitky v té počínající mediální době, tehdy jsme to "žrali". 🤠

    Tak třeba se dočkáme další řady, ale tihle hrdinové prostě už mají svůj věk...

  6. před 47 minutami, Jerryl napsal:

    Sem se dneska pěkně naštval, bo celej den na ovno a ještě jsem zjistil, že jak jsem starej, tak jsem blbej.

    Asi jsem se stal cílem pokusu o okradení Ukáčkama.

    Stalo se to asi takto:

    Parkoval jsem před firmou v Praze na Chodově a nakládal jsem si věci do auta, ulice liduprázdná jako vždy. 

     A najednou, kde se vzala tu se vzala ukrajinka, která fňukala, že nemůže vyjet autem z parkovacího místa, protože vedle ní někdo blbě zaparkoval a ona, jako začátečnice si na vyjetí netroufá, aby neodřela auto.

    Říkám si udělám dobrej skutek a jdu s ní 20 metrů k jejímu starýmu merglovi. Ona, že jí mám ukazovat, já říkám, že spěchám a že jí s tím vycouvám. Vyjel jsem, vystoupil a že může jet. Jdu ke svýmu autu, kolem kterýho se motal podivnej týpek a dělal, že telefonuje a odchází. Ona už byla taky fuč.

    Teprve ted' mi to všechno došlo. Pravděpodobně šlo o to odlákat a vykrást auto. Ono totiž to její auto nebylo až tak zablokované, ale spíš samo blokovalo auto sousední.

    Naštěstí jsem před odchodem moje auto ze zvyku zamknul, ale dovedu se představit i horší konec.

    Příště srát na všechny a dávejte si bacha!

    Takže za všech okolností aplikovat pravidlo č.1 při (první) pomocí - ujistit se, že sám sebe nevytavuju nebezpečí. Díky za připomenutí 😀

×
×
  • Vytvořit...