Přejít na obsah

Muf911

Členové
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

Muf911's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak bohužel, dnes, 5.4.2012, odešel zakladatel firmy Porsche Design a autor Porsche 911, Ferdinand Alexander Porsche, alias Butzi. Bylo mu 76 let.
  2. Takže novinka. Dnes už mi přišlo, že je maj v opravě moc dlouho, tak jsem je prozvonil. Sami se mi neozvali, omluva se nekonala. Samozřejmě si mezitím zjistili, že hodinky jsou pravé a prý že mi je pošlou, jakmile je dostanou zpátky od výrobce. Škoda mluvit.
  3. Tak jsem poslal email na prodejní oddělení porsche design, i když nejsem si zcela jist, že je to to správné místo. Studio sídlí v Zell am See, něco je asi ve Stuttgartu, Eterna je ve Švýcarsku, tak uvidíme, jestli se ta zpráva dostane do těch správných rukou. Webové stránky porsche design totiž nejsou zrovna plné kontaktních emailů.
  4. Upřimně nevím, co se stane ani co mam dělat. Očekávám v pondělí telefonát o tý buchty, že se strašně omlouvaj, že nevěděli, že maj zastoupení krátce, bla bla bla. Já jsem vcelku kliďas a vím, co mám, ale dokážete si představit to zděšení nějakýho cholerika, kterej se v hodinkách moc nevyzná, když mu tohle řeknou? To by jednoho taky mohlo klepnout. Výrobci klidně napsat můžu, i když nevím, jestli to vůbec k něčemu bude...
  5. Díky za reakce. Možná by teď byla vhodná chvíle o těch mých hodinkách něco říci. Níže také přikládám pár stránek z brožurky výrobce (omlouvám se za kvalitu, foceno mobilem, nechtělo se mi vytahovat skener). Fotku mých hodinek bohužel nemám (možná k mé škodě), ale můžu vás ujistit, že vypadají naprosto přesně jako ty z brožury a to včetně saténového povrchu. Možná někomu z vás připadají obyčejné, ale mě se z tehdejší řady Porsche Design líbily nejvíc. Chtěl jsem je už od doby, kdy jsem zjistil, že Porsche taky dělá hodinky a chtěl jsem je jako doplněk ke svému autu. Navíc mi přišlo fajn, že jsou quartzové, když už jedny mechanické mám (Breitling Navitimer 92 - mimochodem taky docela okrajová záležitost, jsou trochu menší než klasický navitimer). PAT Chronograph (Porsche Aluminium Titanium) se dělaly ve dvou velikostech, pánské a midsize (průměr 39,5 a 34,5). Kromě velikosti byl rozdíl také v tom, že ty menší měly o jednu ručičku (a jeden motorek)méně. Jako originální tah byl dodáván buď kaučukový řemínek nebo tah ze stejného materiálu jako pouzdro, matově černý eloxovaný hliník. Přezka se zapíná nadvakrát, tedy nejdřív jedna (kratší) polovina, pak zbytek. Pokud člověka po čase začnou škrtit, může si rozepnout tu kratší přezku s mít hodinky navolno. Luneta a dno je z titanu, stejně jako tlačítka a korunka. Sklíčko je safírové.
  6. Zdravím všechny příznivce hodinek, Dnes se mi stala velice zvláštní věc, že jsem se rozhodl přihlásit se zde na fóru a o tu podivnost se podělit. Před časem jsem si pořídil hodinky Porsche Design PAT (Porsche Aluminum Titanium, made by Eterna). Jsou to vcelku speciální quartzové hodinky, vyráběné někdy od poloviny 1.desetiletí 21 století. Mají stopky a matově černý povrch. Vybila se mi baterka a ležely mi pár měsíců ve stolku. U Dušáka mi nechtěli baterku vyměnit, že nemají náhradní díly pro Porsche Design a že do nich ani nepolezou. Tak jsem čekal, že si ji nechám vyměnit až pojedu do Vídně nebo někam jinam za hranice, kde mají zastoupení. Nedávno jsem ale zjistil, že otevřeli Porsche Design krámek v Praze v Kotvě. Tak jsem tam s hodinkami poslal ženu. Vrátila se s tím, že na místě to udělat nemohou, jedině že to pošlou k výrobci a že mi dají vědět, kolik by to vyšlo. Tak ok, hodinky jsme jim tam nechali. Dneska, po asi dni nebo dvou, mi volá zástupkyně obchodu, že prý hodinky jsou fake, padělky. To je ale nesmysl, o pravosti jsem přesvědčen, mám všechno příslušenství jako je krabička, originální kartička s číslem modelu, návod, servisní ústřižek od Eterny o zkušebních tlacích (nebo co to je), atd. A že prý ty hodinky poslali do Německa, kde je výrobce jakožto padělek nechá zlikvidovat. To mě dost šokovalo, Nejdřív jsem začal namítat, že to je blbost a že jsem přesvědčen o pravosti. Holka odpověděla, že navíc Porsche Design nedělá žádné quartzové hodinky, takže to MUSÍ být fake. Tak jsem z té holky začal tahat rozumy, kdo že vlastně prohlásil ty hodinky za falzifikát, a dostalo se mi odpovědi, že prý majitel obchodu, tedy předpokládám její šéf. Ptal jsem se jí, jestli to je on, kdo prohlásil zároveň, že porsche nedělá batreriové hodinky, a když mi to odsouhlasila, uklidnil jsem se a zaškatulkoval jsem si toho člověka do příslušné rubriky. Teď samozřejmě lituju, komu že jsem to svěřil své hodinky. Co mě dál zaráží: 1) jak může dělat zástupce někdo, kdo vůbec nezná historii a modelové řady značky? 2) když už teda něco nevím, jak můžu volat zákazníkovi a podobným způsobem ho vystrašit, když tu informaci nemají podloženou a čekají na vyjádření výrobce? 3) kdybych jim tam skutečně přinesl falzifikát, měli by právo ho zničit? Vždyť je to moje věc, já ji nikde neprodávám a ani nenabízím. Přece mi nemůžou takto vyvlastnit moji věc. Když to hodně přeženu, vezmu kus kamene a napíšu na něj Rolex a ponesu ho do hodinářství, můžou mi ho vzít? Jak je to, právníci? 4) co když se moje hodinky někomu zalíbily, takže se rozhodl zkonstruovat tenhle model: zákazníkovi řeknem, že jeho hodinky jsou fake, že byly u výrobce zabaveny a pak si je necháme (uznávám, tohle už je trochu fantazie) Díky za Vaše reakce
×
×
  • Vytvořit...