Přejít na obsah

tiBorec

Členové
  • Příspěvky

    3
  • Registrace

  • Přítomen

tiBorec's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. tiBorec

    HANHART

    Ahoj, našel jsem na půdě tyto stopky. Mají dvě vady: 1. chybí krycí sklo, 2. nejdou. Nicméně na na stisky reagují - pokud ručně posunu ručičky, tak pak je třetí "resetovací" stisk vrátí do nulové výchozí polohy. Nevím, asi je přetažené péro. Nevím nic o původu, z jakého jsou roku a nemám ani představu, jakou mají hodnotu. Nechal bych je opravit, tedy pokud by cena opravy nepřevýšila zbytkovou hodnotu :-) Takže dvě otázky: 1) Jakou můžou mít takové stopky cenu? Vyplatí se oprava? 2) Kam se případně obrátit (ideálně v Praze). Díky za postřehy :-)
  2. Tip na jednu netradiční "inzerci": http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/drazby-financnich-uradu/app/detail/4419779 Výtah info z dražební vyhlášky: Prim Comenius Silver (Tourbillon)dámské náramkové hodinky, ocel/kůže, box, umělá kůže, limitovaná edice, funkce: tourbillon, rezerva chodu, ruční nátah Patrně jde o tyto:http://www.nasehodinky.sk/product/prim-tourbillon-leos-janacek-a(dle popisku zde jde o pánské...?) A ještě druhá aukce: http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/drazby-financnich-uradu/app/detail/4419768 Prim T.G.M. (tourbillon)NOVÉ pánské náramkové hodinky, ocel/kůže, etue dřevo (dřevěný box), limitovaná edice, funkce: tourbillon, rezerva chodu, ruční nátah Zřejmě jde o tyto:http://www.nasehodinky.sk/product/prim-tourbillon-t-g-m Třeba to někoho z vás zaujme.
  3. Zdravím, je to můj první příspěvek zde, tak jen doufám, že není úplně mimo mísu. Zajímá mě: Dá se obecně odhadnout vývoj ceny "normálních" hodinek v čase? Získávají na ceně, nebo spíše (podle očekávání) klesá? Pakliže ano, tak konstantně? Nebo snad skokově (třeba tak, že po první prodejní sezóně se cena rapidně sníží a pak se drží víceméně konstantní)? K té "normálnosti"; nebavím se teď o vyloženě sběratelských/historických/raritních/milionových exemplářích, které časem myslím na ceně naopak získávají. A proč se vlastně ptám? Po různých celosvětových aukcích, prodejních fórech a bazarech pátrám po nějakém zajímavém kousku, kterým bych si udělal radost. Vždy, když mi padne něco do oka, se pochopitelně snažím zjistit, jaká je dnes cca obvyklá cena. Často však jde o starší (15+ let) kusy, které již dnes v běžném prodeji nejsou a nelze tak snadno ověřit (ne)výhodnost té či oné nabídky. V archivu Googlu ale třeba najdu zmínku, že se např. někde před 7 lety prodaly za xy peněz. A na výše zmiňovaných prodejních místech je často uvedená cena "k jednání" a mohu nabídnout vlastní cenovku. A proto tento dotaz, abych nenavrhl nějakou úplnou blbost nebo abych naopak nenaletěl na nějaký předražený kauf. Je mi jasné, že s cenou konkrétního modelu hýbe spousta faktorů (stupeň zachovalosti/frekvence nošení, prodělané servisy, originalita dílů, přítomnost průvodních dokladů a obalů, záruka původu, ...) a ve finále je to stejně pak jen o ochotě kupujícího, ale zkuste napsat alespoň nějaký váš kvalifikovaný odhad. Třeba něco v duchu: "1,5 % dolů z původní ceny za rok". Díky za postřehy.
×
×
  • Vytvořit...