Přejít na obsah

PetrXX

Členové
  • Příspěvky

    17
  • Registrace

  • Přítomen

PetrXX's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Frostie> velke, opravdu VELKE diky!
  2. Hezky den, prosbicka o identifikaci: koupeno od pana, ktery hodinky udajne dostal od sveho otce "kdysi davno v sedmdesatych". Podle pana se jedna o Halmiton, ale nikde jsem je nenasel - ani u Hamilton, ani pri intenzivnim googleni. Pry jsou dovezeny z USA. Prosim znalce o identifikaci. Vicko pouzdra: STAINLESS METAL BEZEL - STAINLESS STEEL BACK - SWISS CASE - 519 uvnitr vicka napis AGON WATCH (predpokladam coby vyrobce pouzdra).
  3. Poprosim o radu: dostaly se mi do ruky starsi damske Citizen 4-0960 OB Y na pouzdru cisla: 805 081 66 40-2052 GN-4-5 (6N-4-5?) Mohu pozadat o radu stran baterie - jakou? (Ze jsou jako prase vim, zatim jsem je necistil.) Mnohe diky predem.
  4. PetrXX

    Invicta

    Bylo by to komické, kdyby to nebylo k pláči (: Na jedné straně barikády plivance na Invictu (podpora značkami Seiko a Casio je obzváště pikantní), na druhé omluva za to, že tazatele Invicta zajímá.. Rozumný člověk nemá zapotřebí svůj názor donekonečna opakovat, ani se za něj omlouvat. Pletu se? Ad přirovnání "vinař" a obdivovatel "krabicového" - pokud vás krabicák tak pobuřuje, proč máte zapotřebí se vy "vinaři" mezi nás, obyčejné krabicáky (mám Invictu coby americkou uřvaninu rád a nemám s tím problém) pořád chodit? (:
  5. PetrXX

    Invicta

    Problém je, že vzhledem k poměrně vyšší váze pouzdra hodinek polyurethan při pohybu ruky kolem osy (otáčení) nepříjemně tahá za kůži. U lehčích modelů je to bez problémů, kupříkladu u Aviatorů či Russian Diver.
  6. PetrXX

    Invicta

    Trochu mi to připomíná vtip o tom, kterak brňák povídá pražákovi, co se vše v Brně povídá o Praze, načež pražák se zeptá - "A víš, co se v Praze říká o Brně? Nic." Nemám nic proti oponentům značky Invicta, ale jste jako pokažený kolovrátek - otázkou je, zda ten dokola omílaný klapot ještě někoho zajímá, pokud se nebudeme bavit o názorech na konkrétní model. farbakp.> Grand Divery mám již nějakých sedm let, šlapou naprosto v pohodě, nebál bych se žádných hodinek z této řady, pouze bych se vyhýbal polyurethanovému řemínku.
  7. PetrXX

    Invicta

    Ty druhé z vrchu jsem měl v ruce, ale s černým ciferníkem a v zeleném akcentu. Tuším je to model 1543. Je z řady Reserve, Swiss Made, působily na mě velmi kvalitním dojmem. Ty třetí vypadají taky hodně dobře, ale já jsem pohodlný na to, abych hodinky natahoval, takže nedokážu ocenit automaty. (:
  8. PetrXX

    Invicta

    Venomy jsou všeobecně velmi zajímavé hodinky, jen mne zaujal ten poyurethanový řemínek - netahá to za kůži při váze pouzdra hodinek? Venomy jsou velmi těžký kus železa. Já osobně po zkušenosti s polyurethanem u Subaqua Noma IV bych už nic jiného než ocel nebo kůži nechtěl.
  9. PetrXX

    Invicta

    zboží.cz ty horní, tj prodejce je hodinky-naramkove, ti osobně doporučuji. Prodejce je Jasio, osobně se známe - férový přístup zaručen. Kdybys sháněl nějaké, které nemá, dej mi echo.
  10. PetrXX

    Invicta

    diable> Invicta JE o uřvanosti a americkém nevkusu ale přesto se mi mnohé modely velmi líbí. Stran té "skládací" korunky - někdo nějaký tip, jak by to mohlo u vodotěodolných hodinek fungovat?
  11. PetrXX

    Invicta

    Jen malá ochutnávka z toho, jak bude vypadat řada Subaqua Noma V: Hrozně mě zaujala "skládací korunka" - byl by někdo schopen říct, co to vlastně je? Pokud není šroubovací, asi se jen přeloží a natáhne (jde o automaty), nicméně pokud by hodinky měly splňovat odolnost 500m, tipoval bych, že to bude nějakým způsobem šroubovatelné?
  12. PetrXX

    Invicta

    Quido Morava> já se rozhodně nepovažuji za fundovaného, nicméně velikost Invict je dle mého názoru dána poptávkou po mohutnějších hodinkách. Třeba i já osobně preferuji muhutné hodinky (ostatně, tak jsem se dostal k Invictě). A konkrétně třeba má zkušenost z USA je ta, že místní se dělí na silně konzervativní a výstřední (ano, výstřednostmi vynikají zejména černoši). A moc značek, nabízejících velké kusy ingotu, není. Ale je to jen můj názor.
  13. PetrXX

    Invicta

    Omlouvám se, ale jsa mizerný fotograf, omezím se na fotky trapně stáhnuté z netu Subaqua Noma IV 6566 (mám cca rok a půl) a k nim mám jednu jedinou výtku - polyurethanový tah Délkou i kvailtou provedení je OK, bohužel ale hodinky jsou kus oceli (VELKÝ kus oceli) a polyurethan díky té váze mírně táhne kůži na zápěstí. Osobně bych Noma IV kupoval už jen s ocelovým tahem. Sklíčko Flame-Fusion je označení Invicty pro jejich (znalci mě prosím opravte, pokud toto používá i nějaký jiný výrobce?) sloučeninu minerálu a syntetického safíru; sklíčko je i podle mých zkušeností velmi odolné proti poškrábání a pod úhlem na sluníčku jde mírně do modra.
  14. PetrXX

    Invicta

    Tak ještě jednou: "Předem slušně žádám všechny, jejichž příspěvky by se omezily na tupou kritiku bez osobní zkušenosti (jak jsem zaregistroval, je to zde na fóru u některých značek zvykem), že toto vlákno je pro fanoušky, nikoli pro polemiky o značce jako takové." Kritika je zcela v pořádku, pokud se týká konkrétní věci, konkrétního modelu, ale nikoli značky "an sich", protože je mi úplně jasné, jak by to tady dopadlo. Btw, neurčuji, slušně jsem žádal.
×
×
  • Vytvořit...