Přejít na obsah

samtalak

Členové
  • Příspěvky

    9
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Písecko

samtalak's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Snad nezničitelné hodinky. Štípal jsem s nimi i dřevo, když jsem si je zapomněl sundat.
  2. Odkaz mi sem vložit nešel. Začínám tady a tak se to časem naučím. Když zadám googlu požadavek na vyhledání výrobních čísel Zenithu. Najde mi tabulku s výrobními čísly od roku 1900. Tato výrobní čísla jsou už na cifře 100 000 +. Je jasné, že z palubovky jsou, ale jakého stroje asi jen tak nezjistíme.
  3. Na debatu reaguji a někdo tu psal, že nejsou z letadla. Mám tyto a netvrdím, že z letadla jsou. S prodejcem, který na svých stránkách vystavuje několikery a uvádí je jako palubní z letadla, jsem mluvil. Sám si není jist, že z letadel skutečně jsou. Prý mu to někdo řekl. Dá se to skutečně zjistit na stránkách výrobce Zenith. Tato služba je zpoplatněna 60 franky a je třeba jim zaslat poptávku s fotografiemi a výrobním číslem. Do třiceti dnů od ( zaplacení poplatku) by měli odpovědět a poskytnout požadované informace. Také uvádí, že tato částka je nevratná i v případě, že tyto informace nenajdou. To je zatím veškeré info, které mohu poskytnout.
  4. Ahoj, našel jsem tyto Primky ve staré zásuvce v garáži a dal je hodináři. Vyčištění, sklíčko, seřízení a pásek, za 1500,- Kč. Má smysl hledat někoho, kdo by jim ještě vyčistil ciferník a nebo je nechat jako zmařenou investici, vice se jim už nevěnovat? V případě, že by za to stály, jakou májí cenu?
  5. Mám podobné, také z palubní desky a výrobní číslo 10 516 mi google neukáže. Je to tam od roku 1900 a tam je výrobní číslo už nad 100 000. Druhá polovina 19. stol. tam zatím nikde není.
  6. samtalak

    zenith special....?

    Zdravím, není to mé téma, ale hledal jsem sériová čísla Zenith před rokem 1900 a o těch jsem nenašel nic.
  7. Ahoj všem, zaregistroval jsem se už před lety, když jsem hledal informace o hodinkách značky Dugena. Bohužel jsem tu o nich žádné info nenašel, přesto jsem si je koupil a jsem s nimi velmi spokojen. O hodinky se zajímám od dětství, ne vždy k radosti nejbližších. Prvního budíka rodičů jsem prozkoumal natolik, že si museli pořídit nový. Od té doby jsem pokročil a své přírůstky svěřuji odborníkovi. Ten bohužel zavřel a šel na odpočinek, tak si tu snad někoho fundovaného na údržbu hodin a hodinek najdu. Rád se nové informace dozvím a podělím se o to co zjistím jinde. Jen nechápu, proč mám u profilu poznámku Status varování. Možná za toho budíka rodičů.
  8. Ahoj, mám troje automaty, každé od jiného výroce a nestalo se mi, že by se mi na ruce zastyvily. Trávím hodně času u počítače, tak bych se toho neobával. Orienty jsou jednou ze značek a jsem spokojený.
×
×
  • Vytvořit...