Přejít na obsah

švýcarák

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele švýcarák

  1. O Valisovi jsem v jednom vláknu na Chronomagu četl. Ne, že bych s opravou vyloženě spěchal (hodinky ležely ve skříni cca 50 let), nadruhou stranu čekací doba přibližně rok se mně taky moc nezamlouvá Chci se zeptat na osobní zkušenost s Valisem. Je dobrá? jak dlouho jsi cekal na vyřízení objednávky?
  2. Ahoj, potřeboval bych vyčistit a možná i opravit švýcarský vintage chronograf Temporis (Chronograph Suisse). Jsem z Olomouce a hledal jsem schopného hodináře. Do oka mně padli bratři Dittrichové. Myslíte, že je to dobrá volba? Nebo se mám poohlédnout po jiném hodináři?
  3. Taky přidám svou trošku do mlýna: Certina DS-1 Automatic (3 hands)
  4. no jo no, to by meseli schvalit moderators, a kdyz se divam kolik nas tu je, tak nevim jestli kvuli 12ti lidem zakladat sekci:-) Stále ale nevidím důvod, proč ji nezaložit. Taková sekce Perrelet má jenom 2 příspěvky a nebojím se předpokládat, že těch Certin se na našem území bude mezi lidma nacházet víc než Perreletu.
  5. Založit sekci pro Certiny by nebyl vůbec špatný nápad. Tissot svou sekci má, tak není důvod aby ji neměly Certiny.
  6. co se jim rozhodně nedá odepřít je, že zaujmou na první pohled. kdyby mně řikaly pane, vůbec bych se nezlobil
  7. Longiny, co jsem měl možnost o nich na veřejností vidět a slyšet, zas tak v tuzemsku známý nejsou. Takový Certiny nebo Tissoty jsou klasicky profláklý, zná je hodně lidí. Ohledně těch ručiček - nedávno jsem brouzdal na cizojazyčným webu a pár lidí s tím mělo taky problém, konkrétně u Longines Master Collection Moonphase. Také to řešili reklamací a uspěli. Osobně si myslím, že při velkém objemu hodinek co se vyrobí, nějaký zmetek prostě unikne. A pak samozřejmě ten dotyčný, co to odnesl hlasitě nadává a píše po různých fórech, kde to zůstane několik let a z toho se dá usoudit, že daný hodinky nejsou kvalitní . Jinak Longines jsou kvalitní hodinky a je radost je nosit na ruce.
  8. Nechce se mně zakládat nové vlákno, tak využiji toto, prakticky mrtvé . Nevěděl by někdo v jakém rozmezí let se vyráběl strojek Tissot cal. 210 ? Děkuji za info.
  9. O budoucnost náramkových hodinek bych se nebál. Potkávám se hodně s mladými lidmi a najít hodinky na ruce teenagera není zase až tak složité. Problém je spíš v tom, že mladí už nehoví mechanikám z jednoho prostého důvodu - jsou dražší. Na co si kupovat dražší mechaniky, když čínské quartzky na první pohled vypadají podobně a jsou hlavně často několikrát levnější. Tenhle přístup rozhodně nemůže těšit klasické zavedené značky, které jsou kopírovány. Jak už kolegové chronomagoři napsali, apple a jim podobní prakticky nemají šanci klasické hodinky ohrozit, protože iwatch bude spotřební elektronika, klasické náramkové hodinky je životní postoj
  10. Děkuji za informaci. Tloušťka 14,6 mm u tady těch hodinek doopravdy není moc. Některé fotografie mohou být zavádějící
  11. Gratulace k nádherným hodinkám. V poslední době se rozhlížím také po některých hodinkách s měsíční fází a tyhle jsou také v mém hledáčku. Šťastných vlastníků bych se rád zeptal jak je to s tloušťkou hodinek? (na fotografiích vypadají jako pořádné cibule ) Tento údaj jsem hledal na internetu, ale bohužel jsem neuspěl.
  12. Dobrý den, hledám řemen na hodinky Certina DS1 automatic, které mají rozteč 21 mm. Mnou preferované řemeny ale bohužel tuto velikost rozteče nemají. Chtěl bych se zeptat zda je lepší koupit řemen s velikostí rozteče 22 mm, s tím že se řemen mezi nožičky bude vkládat i odebírat obtížněji (některé modely se teoreticky ani nemusí mezi nožičky vmáčknout), nebo je lepší koupit řemen s rozměry 20 mm?
×
×
  • Vytvořit...