Přejít na obsah

dom1no

Členové
  • Příspěvky

    10
  • Registrace

  • Přítomen

dom1no's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak jsem koupil Boccia Titanium 36mm. Titan se safírem v oku lahodícím provedení. Sobě bych vybíral jinak, ale jsem přesvědčen, že žena bude nadšená. Tímto bych chtěl ještě jednou všem poděkovat, zejména Katce za poskytnutí ženské perspektivy a boscovi za konkrétní tip, který nakonec vyhrál. Mod: Vlákno je možné uzavřít.
  2. Děkuji moc za rady. Teď váhám mezi Tissot Everytime 38mm a Boccia Titanium. Mám takový pocit, že ženě by se více líbil krémový ciferník, tedy Boccia. Jak jsou na tom ženy se značkami hodinek? Hraje nějakou roli, že Tissot je Švýcar, nebo to je úplně jedno?
  3. Ahoj, vybírám hodinky pro svou drahou polovičku na každodenní nošení. Takže hlavní samozřejmě je, aby se líbily. Líbí se jí Daniel Wellington, růžové zlato, ale snad vymyslíme něco lepšího. Protože dostanou zabrat od dětí, rád bych se vešel do 5000Kč. Nemusí být vyloženě ženské, např. Tissot Everytime se jí líbí. Zatím nejlepší: https://www.jomashop.com/tissot-watch-t1092103703100.html Děkuji za tipy
  4. Já dal za své Seiko SKX007 asi tři a půl tisíce. Poštovné v ceně, celnicí to prošlo jako oprava. Po seřízení na ně nedám dopustit. Nosím je 24 hodin denně, přes den v práci ostudu rozhodně neudělají, nebojím se o ně ani v posilovně a když zhasnu, tak mi zářivá lumi vždy udělá radost.
  5. Ondoni: OK, tak já za ním zajdu. Jinak by mě to zbytečně hlodalo. Hodinky to byly quartzové, značky Police, klasické rádobymódní, určitě předražené, ale jednou jsem je dostal jako dárek, tak je třeba je opravit. Sklíčko si myslím ničím zvláštní nebylo.
  6. Tímto děkuji všem za rady a podporu. Hodinky jsem zanesl k panu Borkovi na Opletalově, který si hodinky 5 dní nechal a seřídil je. Teď šlapou pěkně, takže s výsledkem spokojenost. Nicméně jsem za to zaplatil 200Kč. U pana Borka jsem si nechal opravit i druhé hodinky - spadly mi a prasklo sklíčko. Co mě ale zpětně trochu štve, je fakt, že sklíčko na jedné straně (kolem 6 hodiny) jakoby není úplně slícované s povrchem hodinek tak, jako na straně druhé, kde člověk nenahmatá přechod mezi sklíčkem a kovem hodinek. Na první ani na druhý pohled to není vidět, ale ze správného úhlu a když to člověk zkoumá nehtem... Nemám ale k opravě žádný doklad a už je to asi týden, co jsem si hodinky vyzvedl, tak nevím, jestli se tam s tím mám vracet. Mimochodem: Přítelkyně, od které jsem hodinky dostal, byla velmi překvapená, že nové sklíčko stojí 600. To je ale docela normální cena, nebo ne? sosice: Tah jsem zkracoval pomocí jehly, kterou jsem zkrátil štípačkama a ztupil kladivem. Jinak na watchuseek jsem našel odkaz na super hodinářský tutorial. Je tam rozebrané všechno od výběru nástrojů až po základní opravy vybraných kalibrů. Nástroje ale rozhodně nebyly otázkou pár dolarů, ale spíš pár stovek dolarů. Jinak by mě to taky moc lákalo.
  7. Abych pravdu řekl, tak se mi moc nechce dávat peníze za opravu nových hodinek. Ale co mi zbývá? Doporučíte mi, prosím, nějakého dobrého hodináře v Praze? Aby se vyznal v Seiko hodinkách, ale abych tam nenechal peněz, že bych si mohl koupit nové.
  8. Ve středu odpoledne jsem si vyzvednul své první automaty - nakonec padla volba na SKX007K2 z creationwatches.com . Hodinky jsou to perfektní, nastavil jsem je dle návodu, zkrátil tah na požadovanou délku, ALE včera jsem je musel štelovat znovu (byly o 4 minuty napřed) a dneska ráno jdou opět (znovu) o pět minut napřed. Nepřišlo mi, že by měly důvod být poškozené. V balíku (nechal jsem si je poslat bez krabičky - opravované hodinky, znáte to) byly dobře zabalené v bublinkové fólii, tam se jim nic stát nemělo. Co s tím? Máte nějaké zkušenosti? Měl bych je radši hned reklamovat?
  9. dom1no

    Zase ta Monstra

    Dal jsem na vaše rady a snažil jsem se obejít všechny obchody, co to šlo. Přece jen hodinky s příběhem mě opravdu lákaly. Chodil jsem po obchodech stejně jako moje kolegyně, které hledaly hadříky. Ne, že by toho času bylo zase tolik. Z práce jsem se utrhnul na dva podvečery. Seiko se v Panamě prodávají, ale protože se jedná o město bohaté, rádi si k hodinkám přirazí tučnou marži, aby pěkné seiko vedle těch ostatních značek nevypadaly lacinně. Našel jsem dokonce jeden obchod, kde měli Seiko 5 a ke své veliké smůle jsem zjistil, že den předem měli na všechny 30% slevu - za tu cenu bych si vybral i hodinky, pro které jsem si nepřijel... Našel jsem si na stránkách Seiko i oficiální adresu. Hodinu jsem po tom baráku pobíhal, než jsem to našel. Nakonec jsem tam objevil dva shrbené chlapíky, jak pitvají nějaké hodinky a bylo mi řečenol, že nic neprodávají, pouze opravují. Takže výsledek: Cenově to v Panamě nebyl žádný zázrak, Monstra jsem nepotkal, takže si na ně radši počkám. Domů jsem jel s prázdnýma rukama. (Téměř doslovně, ty quartzy, co jsem tam měl, se nepočítají ) Teď je třeba zařídit vánoční dárky pro ostatní a pak můžu pořídit jeden i sobě.
  10. dom1no

    Zase ta Monstra

    Takže nastal čas na mé první mechanické hodinky. Od té doby, co mě posedla ta vaše nemoc, se v tom půl roku přehrabuju a výsledkem je záměr koupit před Vánoci Monstra. Nejspíš se obrátím na creationwatches.com (Pokud mě nepřesvědčíte, že existuje lepší varianta.) Před prvním nákupem hodinek ze zahraničí bych se chtěl přeptat zkušenějších na pár věcí, zejména: - Můžu se vyhnout DPH? Neskutečně mě s**e platit tuhle daň. Myslím si, že nemá morální opodstatnění a jednoduše nesouhlasím s její existencí. Dá se tomu vyhnout v rámci tuzemského celního řízení? Teď jsem řízení absolvoval s boxerskými rukavicemi z Thajska, o kterých jsem musel prohlásit, že se jedná o dar od kamarádů, kteří tam jeli na dovolenou. Stejně jsem musel platit 96Kč manipulační poplatek České poště, za který jsem dostal akorát několikadenní zdržení a nemohl jsem se mu ani teoreticky vyhnout. (Tímto plivu na existující celní systém. ) Jako krajní řešení mě napadlo nechat si hodinky poslat do Panamy, kam za týden pojedu. Trochu se ale bojím, že mě nezastihnou na hotelu, protože budu celý den pracovat. - Je jasné, že chci novou generaci Monster, ale pořád ještě váhám mezi SRP307 a SRP309 (černé a oranžové). Vím, že je to nekonečná debata a že nakonec se musím rozhoudnout sám, ale když mi k tomu rozhodnutí někdo pomůžete chytrým komentářem, budu rád. ;-) Ze staré generace Monster bych volil jednoznačně oranžové, mají větší koule. U nové generace mi přijde, že díky jiné barvě lumi je černá varianta celkově lépe sladěná (lumi barevně ladí s ocelí a černá na cifru s černou na lunetě). Naopak u oranžové ten efekt sladěné lumi a oceli ubírá hodinkám šťávu. Na druhou stranu Monstra mají podle mě praštit do očí a k tomu je oranžová vhodnější. A teď babo raď. Samozřejmě ocením jakékoliv další podněty a nápady.
×
×
  • Vytvořit...