Přejít na obsah

Vladar91

Členové_50
  • Příspěvky

    1 325
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Vladar91

  1. před 22 minutami, Bukoowsky napsal:

    hele, pakliže se nedostaneš ke znehodnocené zbrani (taky na papírech, volně se koupit nedá), tak není nic, co by 1:1 odpovídalo. Nejjednodušší je najít v okolí někoho, kdo zbraní disponuje (myslím že to nebude složité) a nechá Tě si s tím někde u kafe pár hodin hrát - rozkládat a skládat, do zblbnutí...Pro základní sborku a rozborku, kdy nemusíš vyndat každý čep a pin, to není úplná věda a během chvíle to dáš i poslepu.

    Díky, rozborka mi jde ale dělám chyby lučík/prst, udržet směr při rozebíraní atd. Nesundáni prstu z spouště včas atd.

  2. V 10. 3. 2024 v 8:54, Stuky napsal:

    Já naprosto souhlasím. 

    "Průvodce textovými otazkami" nicméně není jen tupým výčtem otázek a (správných) odpovědí, ale k jednotlivým souborům otázek doplňuje i další zajímavosti, souvislosti, odkazy na legislativu apod. Není toho moc, ale mě to pomohlo.

    "Manipulace se zbraní" by pro mě osobně byla jako příprava na praktickou část zkoušky NAPROSTO nedostatečná (a myslím si, že málo komu by stačila; resp. nejít na přípravný kurz je velká chyba). Pomohla mi ale některé postupy si připomenout. A v něčem si i rozšířit obzory (např. rozborka CZ 82/83; pro moji zkoušku znalost zcela nepotřebná). A také jsou zde uvedeno nařízení vlády č. 315/2011 Sb. (byť samozřejmě i to je na webu bez problémů dostupné).

    A můj poslední tip je pořídit si tréninkovou zbraň (maketu) pro nácvik dodržování bezpečného prostoru, převzetí zbraně, prstu mimo prostor lučíku apod. Nicméně setkal jsem se s názorem, že tenhle trénink bez dohledu je chybou, protože Vás nikdo nekontroluje.

    Ahoj, čekam na zkoušku a byl jsem na kurzu. Máš nějaký tip na cvičnou zbraň se kterou by šla dělat manipulace a rozborka? Našel jsem jenom nějakě gumové čistě na manipulaci ale chtěl bych trénovat i rozborku.

  3. V 6. 4. 2024 v 8:32, Locky napsal:

    Měl jsem možnost je vyzkoušet na ruce. Na živo jsou to úplně jiné hodinky, než běžné černé Moony. Ten lakovaný cifr z nich dělá už více leštěnky. I na ruce oproti hesalitům působí jinak. Nejblíže bych to přirovnal rozdílnému pocitu mezi plechovými a keramickými Suby (když pominu u Subů rozdílné tahy). Myslím, že budou dost žádané mezi lidmi, co nechtějí Moony jako tooly (zase podoba se Suby).

    Snapseed.thumb.jpeg.79fe2b1332e99fb935bc8127e6db7246.jpeg

    EDIT: Chtěl vložit i kratší video, ale z mobilu mi to nejde, respektive to hlásí, že má soubor více než 10MB.

    Na jedné foto jsem viděl že tam je pod indexema a cifernikem fuga. Je tomu tak opravdu?

  4. před 15 minutami, vwtyp11 napsal:

    Slk amg bez debat.

    toyota mr2, když jde o prachy

    jestli nemáš cash kup si 2.5 boxstera a mas klid, motir drzi a je to auto do kterého se vejdes a nebude ti koukat čelo jako z Mazdy.

     

    @Ivan Lelák jasný, miatu jsem používal v roce 97/98 za mě nic.  Přecenovany auto. Konec tecka nic.

    Ty teda nevim ale boxtery 986/7 tzn. 97-08 muzou mit problem s IMS.  Oprava za 250 mi u auta za 300 příjde jako hodně risk :D krom této drobné závady samozřejme boxter nejlepší volba.

  5. Na UX mi vadilo to že mají datum/ nebo nemají kvartz s aspon ročním kalendářem. Krom data totiž na korunku opravdu nemusíte sáhnout klidně rok. Takže hydro U50 no date bych si klidně koupil.

×
×
  • Vytvořit...