Přejít na obsah

skalis

Členové_50
  • Příspěvky

    7 002
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele skalis

  1. před 12 hodinami, PavelH napsal:

    Doporucuju udelat presne to, co jsem udelal ja. Domluvit si sezeni, vyzkouset, udelat si wrist shoty, at se na to treba vecer muzes podivat v klidu znovu a zamyslet se, co a jak dal. Me to pomohlo udelat rozhodnuti a zapsat si to idealni.

    Přesně tak. Ty hodinky stejně "hned" nedostaneš, tak je škoda dělat zkratku výběrem na internetu. Vyzkoušej a rozmysli to, není co uspěchat.

  2. To je jak debata na novinkach - Ja si 42 mm verzi nekolikrat zkousel a je to moc... na moji ruku. Pro Frantu a Africana je zas 40 mm malo. Stejne jako rozstipli Exp I na dve varianty, klidne by to mohli udelat i s Exp II. Asijskej trh by to urcite uvital. Proste paralelne prodavat variantu pro vetsi i mensi zapesti. Tecka.

  3. před 1 hodinou, kdojinej napsal:

    Moje řeč. Navíc, pokud se nepletu současné Exp II mají náramek 22mm, 21mm má minulý model. Měl jsem polárky 226570, to už je prostě kus železa vhodný tak na zatloukání stanových kolíků, jako tool pro explorery nevhodné. Říkal jsem si, kdyby tak tyhle polárky udělali 40mm, 20mm náramek, glide lock.. tak to by bylo splnění mého snu. Asi to nevyjde co.. :)

    Neztrácím naději, resp. myslím, že šance na reinkarnaci 40 mm je realistická jen ne nutně letos. Ale pak bych měl dilema, protože by to narušilo můj "skoro OWG" koncept.

     

    Aktuální Exp II jsou pro mě taky nenositelný. Exp I 40 mm jsou nositelný, ale proporčně mi 36 seděly líp, tak jsem tehdy držel 36 mm pozici na čekačce.

  4. Ještě veseleji couval můj nejlepší kamarád na svojí svatbě (to bude tak 18 let nazpět nebo tak něco). Svatba "bydlela" v kempu, on jel ráno ve svatební den něco zařídit do vedlejšího města. Tak nastartoval a mezitím se na zápraží jedné z chatek vyloupl jeho táta (též majitel auta :)). Byl jsem taky venku a mohl tu parádu vidět stejně jako on "z první řady". On, vida otce chtěl evidentně zamachrovat, zařadil zpátečku a jal se couvání pojmout dynamickou formou. No ale co čert nechtěl, přehlídl strom na kraji parkoviště a slušně jeho kmen "obtiskl" do nárazníku a karoserie. Tohle světlo je proti tomu kosmetika.

  5. před 15 minutami, Chronař napsal:

    To jsi napsal hezky:

    "Samotna rychlost nebyva vetsinou pricina problemu"

    Ale bohužel je to aktuálně nepostihovanější přestupek IMHO.

    Duvod je asi jasnej, nejsnaz se meri a vymaha…

    Me osobne rychlost moc nevadi, vysira me lepeni na zadek. Ani to neni efektivni - kdyz chci predjet v ne uplne dokonalym miste, držím si odstup pred rozjezdem,  rozjedu se a muzu se jeste rozhodnout, bud opravdu predjet, nebo naopak pribrzdit a zaradit se zpatky.

  6. Samotna rychlost nebyva vetsinou pricina problemu, ale dodam jednu dulezitou vec. Pokud jako zkuseny ridic pofrcim nekde zasadne nad limit resp. nad rychlost v miste beznou, tak tim zadelavam na pruser, co muze udelat nekdo jiny. Kdyz pojede senior z vedlejsi a neda prednost, tak je jasnej vinik. Ale ze ten senior nebo klidne junior za volantem nema tolik zkusenosti, aby bezpecne vyhodnotil, ze auto se blizi mnohem rychleji, nez je zvyklej je sice jeho odpovednost, ale ten na hlavni mu k tomu znacne prispel. Stejne tak muze rychla nebo agresivni jizda min zdatnyho ridice znervoznit a ten pak udela nekde chybu. Jo, chybu udela on, ale asi mi rozumite...

     

    Takze kdyz respekt, tak to plati i vuci tem, co nejsou tak vyjezdeni a suverenni. Na silnici jsou, budou a maji pravo tam byt. Takze kdyz clovek jede podle sebe a bere na sebe odpovednost, bere ji tak trochu i za ostatni.

  7. Prvni byly moje prvni Oysterdate Precision ref. 6694 (mel jsem postupne dva ruzny kusy) koupeny pres eshop z Honkongu. Hodinky byly rocnik 1968 a na svuj vek byly v krasnym stavu. Vysly tehdy v roce 2009 (mozna 2010) po prepoctu z paypalu lehce pod 20k ceskych vcetne naramku 7835.

  8. před 18 minutami, Waya03 napsal:

    Vypadla Ti penženka btw., snad jsi si ji pak sebral 😄

    150km trek zatím ještě potvrdit nemohu. Jednak jsem tolik ještě nikdy v životě neušel (ať už v jakékoliv obuvi) a za druhé píšu že "začínají být jako bačkůrky", ale ne že ještě jsou. Pokud k tomu @Prochy68 cítíš učitou nechuť už teď dopředu, radši bych je tedy být Tebou vůbec nekupoval 😉

    Jo sebral, diky.

  9. Dneska odpoledne - ale neni to hiking, jen 5 km po lese. Proslapat s nima celej vikend klidne 50 km, kdyz pak muzou dobre proschnout, neni problem. Vyrazit na 150 km trail v horach bych v nich nechtel, i kdyz to jde. Prirovnani k pochodovani na frontu sedi, ty boty Te nenechaj ve stychu. Ale na seriozni hiking v horach bych bral moderni, lehky a odpruzeny boty.

    IMG_3015.jpeg

  10. Zalezi, na co jses zvyklej. Jestli na kozeny pohory, tak to pujde. Jestli na lehky textilni moderni boty, tak radeji ne. Ja v nich par hodin v kuse bezne chodim, mam je rozchozeny, ale je to proste jednoducha kozena tezka bota s limity danymi konstrukci a materialy.

     

    edit: pokud nejdu do horskyho kamenityho terenu, tak si beru na vejslapy RW.

  11. před 2 hodinami, zceyee napsal:

    Cenu tolik neresim, ale balik muzu podat i vyzvednout diky zboxum ve 2 rano, to je proste nejvetsi vyhoda. Hlavne pro me teda no. Aplikace funguje jak ma, za me dobry. Jo komunikativni kuryr je taky super vec jak pises, ale se zboxem tohle uplne odpada.

    Přesně z těchto důvodů jsem ze zásilkovny nadšenej. Zatím mi všechny balíky chodí bez problémů (oběma směry), zbox mám 5 minut od baráku a nemusím řešit, v kolik hodin přijdu z práce, jestli mi do toho něco vlezlo atd. Celkově balíkovou logistiku zásilkovna dovedla do 21. století. Když to srovnám s českou poštou a její efektivitou, s obsluhou na poštovních přepážkách, vypisováním podacího lístku, řešením, jestli obchodní balík, cenné psaní, doporučeně nebo co, tak je to nebe a dudy. Takhle zabalím balík, za 3 minuty zadám údaje do aplikace, odložím balík do z-boxu a druhej den je na místě. Pecka. Když vyzvedávám, neusím nikde hledat kód a zadávat na terminál, otevřu si box přes bluetooth v apce a jedu. Uživatelsky hladký a komfortní proces. A v případě problému nepochybuju, že prozákaznickej přístup při řešení a následná optimalizace procesu, aby se problém neopakoval, zásilkovna bude mnohem dál než pošta.

×
×
  • Vytvořit...