Přejít na obsah

Balet

Členové_50
  • Příspěvky

    149
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Balet

  • Datum narození 9.12.1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Bydlí
    České Lípy

Návštěvy profilu

4 150 zobrazení profilu

Balet's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Bedale SL Po třech měsících v Bedale musím říct, že jinou bundu už nikdy nechci. Mám verzi SL (jakože Slim-fit) a perfektně sedí, je odolná, můžu si jí vzít na tiskovou konferenci i do lesa. Jen se mi moji omezení přátelé pošklebují, že vypadám jako hajnej. No a co. Samozřejmě jsem napoprvé netrefil velikost, tak jsem objednal větší, a to první XLko mi doteď leží na stole. Kdyby jí někdo chtěl koupit, je k dispozici za 5 500,- včetně pošty. (Původní cena 195 GBP, bunda jednou vytažená z pytle, vyzkoušená a vrácená zpět koupeno zde: https://www.countryattire.com/barbour-heritage-men-s-sl-bedale-jacket-sage-mwx0734sg91.html) Já osobně mám 195 cm, 90 Kg, řekněme spíše štíhlejší postavy. XXL je mi akorát, to XL, co je na prodej mi zvlášť se svetrem bylo tesné přes prsa, a hlavně má na mě krátké rukávy. Jednou z možná pochybných výhod je výroba přímo v UK a také její kompatibilita s neprůstřelnou vestou (viz foto níže)
  2. Já jo, přes rok mám ten velký černý. Tahám to všude sebou, a kvalita kúže se mi zdá dost dobrá. Občas ji ošetřím naturálním voskem na boty. Větší velikost má výhodu, že se tam vejde letenka, nebo mnou častěji používaná standardní došlá obálka s fakturou/vyúčtováním/výpisem. Uvnitř mám náplň se čtverečkovaným papírem na různé nápady a nákresy, a dále druhý sešit, ve kterém je na každé stránce předtištěný jeden týden. Ten už prakticky nepoužívám, protože jsem se vrátil k poznámkám v mobilu/snaze dělat věci hned. Toto kombo doplňuje zavírací "igelitová" obálka, kde mám flashku, nějaký bordel, mosazné pravítko a šablony na písmenka, obrázky a číslice (i to občas použiju). Dále v tom nosím svoje vizitky nebo volně ložené papíry o velikosti třetiny A4 na rychlé ztratné poznámky. Na neoriginálním poutku mám originální pero Midori (dle mého jeden z nejlepších psacích nástrojů na světě). Zkráceně to používám jen jako pouzdro na často i méně používané věci, co rád nosím při sobě. Zapisovat si do papírového kalendáře mně tedy nenaučilo ani vlastnictví tohoto více než dva tisíce korun stojícího setu.
  3. Van graaf je stejná firma jako P&C Mimochodem v tom Německu jsem k té bundě přihodil svetr koupený na stejné účtence (opadávalo z něj plno materiálu - za chvíli by zbyla jenom šíťka) a taky bez problému vzali zpět... Patrně mají dík ohromnému objemu zboží obrovský reklamační bonus, tak to neřeší.
  4. Reklamace a další starosti Jak jsem psal o reklamaci v Německu, tak ta proběhla nad očekávání hladce. Paní u jednoho z pultíků jsem vady (krom výše zmíněného jsem ještě objevil rozdrásanou podšívku v místech, kde nosím tašku přes rameno) ukázal, a ta mi bez mrknutí oka napsala papír, se kterým jsem si došel pro obnos na pokladnu. Po řidkých zkušenostech z ČR vítané osvěžení. Jak jsem psal, tak jsem objednal jinou z Country attire. Ta přišla včera a je super, má hrubější materiál, vzhledově pevnější podšívku a moc nití z ní nelezlo, ale... je mi malá :/ Takže jsem obratem objednal další, o číslo větší, plus jsem pro jistotu přiobjednal vložku, o které si vůbec nejsem jistý, zda bude do bundy sedět (https://www.countryattire.com/mens/waistcoats-gilets-liners/liners/barbour-men-s-quilted-waistcoat-zip-in-liner-sage-green-mli0001gn91-a70.html). Zipy k vepnutí vložky v bundě jsou, tak uvidíme jak to bude fungovat dohromady, a zda budou zdrhovadla alespoň stejné délky. Další nejistou částí tohoto dodatečného nákupu jest velikost. Bundu jsem objednal XXL, ale je to slim fit, proto jsem vložku, která je dle popisu regular fit, objednal ve velikosti 48, což vychází jako větší XL... Přinejhorším to budu nosit zvlášť. Malou mám normálně poslat zpět, a Karl B. slíbil, že mi vrátí peníze... Kudy chodím, rozsévám radost
  5. Pin už jeden v šuplíku mám, neboj... Já myslel ten cvok, co je tam už z výroby, a je na obrázku vidět na levém límci z pohledu pozorovatele.
  6. Tak jsem se nakonec rozhodl sám, a o víkendu tam zajedu... Mezitím jsem si navíc objednal novou, celkem třicetiprocentní slevě nešlo odolat Tak doufám, že mi v drážďanském P&C vrátí peníze... Bude to asi tvrdé vyjednávání https://www.countryattire.com/barbour-heritage-men-s-sl-bedale-jacket-sage-mwx0734sg91.html (mimochodem, ten cvok na límci je na kapuci, nebo co se tam připíná?) Přítelkyně se asi bude divit, proč mám tu mastnou bundu, jež nesmí vyprat, najednou zelenou
  7. Smutný Balet Přicházím s krátkou recenzí bundy, kterou jsem před dvěma měsíci pořídil. Musím říct, že ačkoliv je bunda velice pohodlná, jsem zklamaný kvalitou provedení. U bundy za necelých tři sta Euro bych nečekal, že po dvou měsících bude mít následující defekty: Obr1) V zadní části má odepínací "padací dveře", které drží v zavřeném stavu dvojice cvoků po stranách. Jeden se už zvládl prokousat ven, druhý začne prosvítat co nevidět. Je pravda, že v ní jedím autem, ale teď v zimě moc alternativ není. Když přes to přejedu prstem, zdá se mi, že jsou nýty špatně začištěny. Obr2) To už je starší, zhruba po dvou dnech se téměř odpáral knoflík u kapsy. Vzhledem k tomu, že je prakticky nezavírám, je to také dost smutné. Obr3) Z obšití dírek lezou neustále nitě, v některých případech i jinde na bundě. Co myslíte, mám to reklamovat? Moc se mi kvůli tomu do Německa nechce, ale na druhou stranu těch peněz, co to stálo... Máte obdobné zkušenosti? Myslel jsem, že je Barbour bunda na celý život (nebo alespoň na jeho významnou část).
  8. Frantik: Tak nějak intuitivně mne to napadlo Mám ji pověšenou na věšáku u nijak neošetřené, bíle štukované zdi. Doma proběhla myšlenka, že zeď bude bundou jaksi dodatečně ošetřena. Mám se bát nucené výmalby?
  9. Další pán na maštění... Díky tomuhle fóru jsem utratil už dost peněz za věci, u kterých má většina lidí morální problém takové částky zaplatit. Dnes přišlo pokračování, vzhledem k topicu asi tušíte jaké. Dostal jsem k narozeninám něco EUR a vyrazil s přítelkyní do vánočních Drážďan. Po procházce po nábřeží, skrz trhy na Altmarktu a obhlížení architektury, přišel klasický shopping na Prager Strasse. Mám oblíbený obchod Peak and Cloppenburg, kde často seženu na výprodejových standerech v nejvyšším patře velice levné věci (naposledy krásné vlněné sako Hugo Boss za necelou padesátku). Dnes mně však upoutal nápis Barbour na zdi, tak jsem se vydal na vlastní oči prozkoumat, co to vlastně je. Na první dotyk je to opravdu nepříjemné, to je první věc. A přítelkyně to okamžitě zavrhla s tím, že je to jak pro lesníka. Tak jsme šli... Pak si sedla s již nakoupenými věcmi do křesla, a poslala mne obcházet samotného. To ovšem neměla dělat, protože já, magicky přitahován oním nápisem na zdi, vrátil jsem se k těm pár mastným (doslova) bundám, co tam měli vystavené. Nebudu to dlouho napínat, přestože jsem chtěl původně bundu do stovky, nakonec v mé nákupní tašce skončil model Carrbridge Wax za mnohem více (ilustrační foto z internetu). Protože každý typ mi (ne)seděl úplně jinak, a ten vybraný bohužel nejlépe, musel jsem vzít tuto, sice nejdražší, ale na mém těle zdaleka nejpohodlnější. Po této zkušenosti bych si tuto značku nikdy nekoupil na internetu. Jinak je to zboží neuvěřitelně kvalitní, plné drobných detailů. Okamžitě po zevrubném obhlédnutí jsem z bundy byl nadšený... Když se zběžně podívám na nabídku Denimheads, tak mne Němci asi zase tak hrozně neoloupili, protože ta moje stála 280 EUR. I tak je to nejdražší bunda, jakou jsem kdy měl. Teď dotazy: Dostal jsem k tomu takový pin, propichovák s logem firmy. To je jako na co? Neříkejte mi, že si někdo tu voskovanou látku propíchne, aby bylo lépe vidět, co má na sobě. Nedej bože, když by si to někdo připíchnul na oblečení jiné značky... Drží se na tom chlupy, smítka a jiný prach... Nejdříve jsem to přikládal těm zošklivovacím světlům v obchodě, ale je to fest vidět i na denním a dokonce i "nočním" světle ve svitu lamp. Předpokládám, že takové ty lepící válečky z IKEA vzhledem k mastnotě moc nepomohou. Jak to řešíte vy, dlouhodobí uživatelé?
  10. Clarks Originals Desert boot. Dnes jim jsou tři roky.
  11. No, tak alespoň napiš, jaké číslo jsi objednal naposled, my to nějak dopočítáme.
  12. Back to 60´ Nový přírůstek do sbírky. Díky Jeronimovi za rychlou akci, jsou moc hezké.
  13. Svým obstarožním a podrápaným Wengerům jsem pořídil z Číny podrápaný NATO strap z materiálu blízkému kůži (ve skutečnosti se jedná o jakýsi kompozit z kožené drtě). Doteď jsem je nosil na řemenu, který mi zbyl po ukradených Archimede, ale ten už se blížil dost konci životnosti. Musím říct, že za ty peníze (10 USD) ten nový vypadá dobře. Otázkou je, jak na tom bude s životností.
  14. Když už to někdo otevřel... Kromě obligátního čaje/kávy používám chrono hlavně, když si nahrávám rozhovory nebo tiskové konference. Chronograf zapnu zároveň s diktafonem a paralelně s událostí si dělám zrychlený zápis do papírového bloku, kde označuji čas zajímavého detailu, či citace. Jelikož používám k nahrávání mobil, nemusím řešit zhasínání displaye a zdá se mi, že i lidé jsou méně nervózní, když nevidí ubíhající čas na zařízení položeném na stole. Je otázkou, nakolik nenápadné je moje zírání na hodinky a jestli to nakonce není horší
  15. Vlastně ani nic zvláštního, jen mě v práci při pohledu na stůl překvapila převaha modré barvy.
×
×
  • Vytvořit...