Přejít na obsah

Paw

Členové_50
  • Příspěvky

    804
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Paw

  1. @wawrik 14 dnů zpět jsem řešil to samý, skončil jsem u DELL MS3320W - jednoduchá myš, tři tlačítka a kolečko. Funguje na jednu tužkovou, umí to oboje - jak BT, tak připojení přes dongle (kterej je součástí myši, schovanej vevnitř).
  2. Měl bych dotaz asi hlavně na @Patrik, ale třeba bude vědět i někdo další. Dá se založit účet u nějaký německý banky a získat kartu EC (hojně používanou v Německu)? Znám jedině Volksbank, tam nějaký karty nabízej, ale nejsem schopen z toho zjistit, jaký standardy to jsou. Díky
  3. Ač jsme jinak s IKEOU spokojený, tak sedačky fakt neuměj ... měli jsme dvě a fakt už další ne. Pak jsme pořídili sedačku od firmy Jech a to je teda jiná liga https://jech.cz/produkty/sedaci-soupravy/ - cenově srovnatelný, materiálově úplně někde jinde.
  4. Paw

    BIKE

    Možná by pomohl nástavec: https://www.kupkolo.cz/1-kus-nastavec-ventilku-force-cerna_z103712/?gad_source=1#1723173
  5. Zámek je doma a už nám pár dnů otvírá a zavírá a asi je čas k tomu něco napsat. Pořídil jsem verzi Nuki Smart Lock PRO 4.0. Objednání a dodání přímo od výrobce (rakušáci) bez problému. Trochu se zdrželo poslání kvůli nizkejm skladovejm zásobám, samotná cesta byla na dva dny. Instalace na dveře podle návodu za tři minuty, spárování s aplikací, aktualizace firmwaru, kalibrace a hotovo. V tomhle maj jejich reklamní videa pravdu, je to fakt jednoduchý a rychlý. V našich podmínkách může nastat problém před instalací, kdy se zevnitř vyžaduje zastrčený klíč a zámek musí mít tzv. "prostupovou spojku" (klíč musí jít v jednom okamžiku zastrčit z obou stran zámku a musí s ním jít otáčet). Výrobce dodává i redukce v případě, že máte zevnitř olivu, ale je to na značky vložek, které se u nás asi moc nevyskytují, klíč zevnitř je v tomhle případě jistota kompatibility. Samotná ovládací aplikace je počeštěná, sice občas trochu kostrbatě, ale srozumitelně. Nastavení je rozsáhlý, přesto je to intuitivní a rychlý. Drobnou nevýhodu vidím v tom, že všichni uživatelé mají v aplikaci stejná práva. Sice jsou některá nastavení chráněná PINem, který nemusíte konkrétnímu uživateli říct, ale lepší by bylo to úplně skrýt. K popisu nastavení se dá najít spousta recenzí i s videi, namátkou zmíním možnost nastavení odemykání a zamykání pro uživatele jen v daným čase a různý druhy automatickýho zamykání (při odchodu, večer, ...). Zajímavá je funkce Autounlock, která vám při přiblížení sama odemkne nebo otevře dveře (na základě polohy telefonu a komunikace přes BT). Jinak samozřejmě dveře jdou stále odemykat i klasickým klíčem, kdo nechce/nemá telefon, tak se pro něj nic nemění, Má to i nějaký nevýhody? Má :). Tou největší je asi hlasitost odemykání/zamykání. Popravdě jsem to čekal trochu tišší, je to jako když na 5 vteřin zapnete aku vrtačku. Ale to je prostě daný principem odemykání. Bojím se, že mně to někdo hackne? Zvenčí není na zámku nic vidět, komunikace mezi telefonem a zámkem je šifrovaná, zámek nemusí být připojen k Internetu. Někdo by se tedy musel dostat k telefonu a fyzicky s tím dojít domů, připadně do telefonu (ochranu PINem/otiskem beru už jako samozřejmost). A člověk má navíc telefon víc na očích než klíče :).
  6. Já si nemůžu stěžovat - Zlín - HK za 13 hodin. IMHO bude u Zásilkovny hodně záležet na tom, odkud kam se posílá.
  7. Tak tohle je ovšem zajímavý ... odkazuje to z oficiálních stránek na BrickLink, což je fanouškovská stránka, kde lidi ukazujou svý designy, hlasuje se o nich a pak ty nejlepší Lego v licenci pro BrickLink vyrobí. Že by se měnily časy a lego se oficiálně podílelo na fanouškovskejch sadách? BTW ty stavebnice ještě nejsou hotový, musí si je nejdřív přes crowdfunding koupit dost lidí, je to tam vidět vpravo nahoře v grafu. Jestli něco z toho chceš, tak neváhej, protože do volnýho prodeje se to s velkou pravděpodobností nedostane. Objednával jsem si takhle "Clockwork aquarium", přišlo mně to přímo na adresu asi za 3/4 roku. "
  8. Nemáte tady někdo zámek Nuki a nechcete využít jejich referral program? Jestli jo, tak pošlete odkaz, budu objednávat Díky
  9. Nepohybujete se tady někdo kolem škodovek? Končí mně Škoda Connect a pátrám, jestli neexistujou nějaký slevový akce. Za plnou cenu se mně moc nevychází poměr cena/výkon.
  10. Já vábení ČEZu odolal a zůstal u EONu. Mezi svátkama přišel mail od ČEZu, ať udělám samoodečet kvůli vyúčtování a včera přišly od EONu SMS o tom, že dodávaj a že přijde mail s infem ohledně záloh, placení, atd. Čekal jsem, že v době odeslání SMS už budu mít mail ve schránce, ale doteď nic nedorazilo. Tak čekám kdy co přijde a jestli nebudu rovnou s první platbou opožděn
  11. Dneska jsme byli na Wonkovi a musím říct, že se mně to líbilo. Takovej napůl muzikál, barevný, místy ne moc dětský. Jestli jste ještě neviděli, tak vyražte, je to rozhodně to nejlepší, co jsem letos o Vánocích viděli.
  12. Syn dostal Mars Rover Perseverance - https://www.lego.com/cs-cz/product/nasa-mars-rover-perseverance-42158 Je to v podstatě náš první větší Technic a musím říct, že je to neskutečný. Staví z 95% sám, já dávám dokupy detaily a sesazuju to, na co nemá sílu nebo cit. Je těsně za půlkou a strávil s tim přes 4 hodiny. Nechápu, jak tohle dokáže někdo vymyslet a jak teprv musej vypadat Technicy pro starší.
  13. Paw

    Apple

    @Juraj11 V 17.2 už zas jdou notifikace měnit - právě vyzkoušeno. https://appleinsider.com/inside/ios-17/tips/how-to-change-the-default-iphone-notification-sound-in-ios-172
  14. Chceš od hodinek, které jsou hodinkami na sport, funkce chytrých hodinek. Garminy (všeobecně, ne jen Fenix 7) umějí události a dění z mobilu pouze zobrazovat, nikoliv zadávat. Odpovědi jsou omezené na předdefinované zprávy. Co se týče volání přímo z hodinek, tak z poslední doby to umějí pouze Garmin Venu 3. Na tvoje použití potřebuješ chytré hodinky typu Galaxy Watch nebo Apple Watch. Až narazíš na hodinky, které spojují oba typy dohromady a bez kompromisů (sportovní hodinky s dlouhou výdrží a zároveň s funkcemi chytrých hodinek), dej vědět :).
  15. Po dohodě s Bertem doplňuji inzerát a upresňuju, jak by probíhalo jednání: Všechno jde přes mě, nicméně si plně netroufnu zastoupit majitele, protože nejsem schopen zodpovědět všechny případný dotazy. Z principu věci počítám s tím, že tohle neproběhne čistě online, takže u jednání budu přítomen a záruky a rizika beru na sebe.
  16. Dovolím si nabídnout k prodeji kamarádovo auto. Nejsem tedy majitel, ale veškeré jednání by šlo přeze mě/účastnil bych se i osobního setkání. Jedná se o Ford Mustang 2015 convertible , 3.7 V6 (300HP), automat. Dovezeno v roce 2022 z USA, po havárii na předek, opraveno tady v ČR. Najeto 104 500 km, výjimky zapsány, světla dle EU. Auto bez závad, vše funguje, pěkný a udržovaný stav, auto oservisováno, k okamžitému používání. Momentálně garážováno, k vidění v Hradci Králové. VIN kdyžtak do SZ. Cena 518 000Kč, případně nemravné návrhy.
  17. Up. Pokud to zkombinujete s akcí na termohlavice na oficiálních stránkách Netatmo, tak si za zajímavou cenu můžete pořídit inteligentní topení.
  18. Mám Fenix 7 Saphire Solar - nemyslím si, že by měl solár nějakej velkej přínos, přidává pouze zanedbatelný množství energie. Všechno je jinak stejný, musíš si akorát vybrat jakej typ displeje ti líp vyhovuje. S tím jde pak ruku v ruce i výdrž. Můžu ti udělat srovnávací fotku mezi Epixama a Fenixama, kolega je má. Na netu se válí spousta různejch recenzí, to jistě najdeš, ale začal bych asi tady https://www.dcrainmaker.com/ - borec to bere hodně důkladně a zaměřuje se i na rozdíly mezi verzema a tak.
  19. Paw

    HUMOR

    tady budeš rozumět všemu
  20. @xbraj19 - Switch je co se týče možností pohybovek těžce podceněnej. Hledal jsem a vím akorát o sérii Just Dance, Ring Fit a Switch Sports. Posledně jmenovaný jsou výborný, šest sportů, opravdu se u toho rozhejbeš. Ale Wii bylo v tomhle mnohem lepší.
  21. @gunman Díky, tušil jsem, že to musí jít a důvody budou někde jinde. Jen jsem tomu nechtěl věřit.
  22. Proč je v turisticky exponovaných místech (čerstvá zkušenost z Horních Míseček a Lednice) spousta míst, kde se dá platit jen v hotovosti? To jsou náklady na platební terminály tak velký, že se to nevyplatí? Je tady někdo, kdo do toho vidí a dokázal by mně to osvětlit? Díky PS nedostupností internetu to nebude, všude data šlapaly kvalitně.
  23. Dneska představil ČEZ novej ceník pro stávající odběratele na dobu neurčitou platný od Novýho roku: https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/elektrina-2024/moo/moo_ee_bez_zavazku_cez_01_01_2024.pdf Zatím platilo, že se tenhle ceník v průběhu roku nemění, takže třeba mně se vyplatilo přejít na roční fixaci k EONu, kde je sazba D02d o necelý 3 stovky levnější. https://www.eon.cz/getmedia/cd7b8eb5-8da1-4a5d-b1b9-634e7f9c5cf8/Cenik-Elektrina-online-PRO-na-1-rok-3_23-distribucni-uzemi-CEZ.pdf?last-modified=638149927635946485&ext=.pdf
  24. Paw

    Apple

    podle všeho včera vydali novej FW https://appleinsider.com/articles/23/10/18/new-airpods-pro-2-firmware-has-been-released
  25. Paw

    BIKE

    Jestli máš volnej košík na bidon, tak si místo batohu pořiď tohle: https://www.bbbparts.cz/580,cz_obal-na-naradi-bbb-btl-18l-tools-tubes-l.html. Věci na opravu defektu to spolkne jak nic.
×
×
  • Vytvořit...