Přejít na obsah

Muffik

Členové_50
  • Příspěvky

    1 150
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Muffik

  1. před 7 hodinami, Bukoowsky napsal:

    Myslel jsem, že to nikdy neskončí...skončilo.

    Jsem z ničeho nic prázdný jako tykev, můj život postrádá hlubší smysl...naštěstí ten prepperský červ ve mě stále hlodá, jestli to není málo...

    IMG_0969.jpeg

    Jak skončilo?? A co to spousta nevyužitého místa kolem?

    Až nebude vidět skrz, můžeš začít uvažovat o konci :default_tongue:

  2. před 2 hodinami, Gustaf napsal:

    Mám dotaz ohledně opravy. Již jsem zmiňoval, že mi borec nacouval do dveří. Nejspíše se bude měnitelné celý díl (dveře u spolujezdce). Jak to chodí v lakyrne? Prý nalakujou nový díl a kvůli chycení barvy udělají rozstrik i na vedlejší díly. To mně přijde takový amatérský. Je to skutečně tak? Já žiju v domněním, že prostě přijdou nový dveře, nalakujou je a vymění. Aspoň by to u 2 roky starého auta tak mělo být. Děkuji za erudované názory. Na autě mám keramiku.

    Dělají to takhle i autorizované servisy, u mě taky výměna plechu dveří, nástřik originální barvou a protože tahle barva nikdy není 100% stejná (už jen proto, že je nová), roztříkali mi i okraje okolních plechů.

  3. před 2 hodinami, Kluk jako buk napsal:

    @Muffik Ganymede? 😀

    Nižší kategorie, ale moje "originální" letní vůně: Etat Libre Someone Like You (máta), Acqua di Parma Fico di Amalfi (fíky), Guerlain L'Homme Ideal EdP (třešně),  Guerlain Homme (mojito). Taky třeba Hermes toho má mraky...

    Škoda, že Gypsy Water má tak mizernou výdrž. To by byla moje signature.

    Plus Creed Virgin Island Water. Kdyby ty Creedy nebyly tak předražené...

    Ganymede miluju, ale ta metalická vůně pro mě není na léto

    Gypsy water vyzkouším, dík za připomenutí, četl jsem na něj pochvalné recenze. S výdrží je to obecně u letních vůní těžké - když už má být vůně svěží a lehká, těžko chtít dlouhou výdrž.

    Creedy jsou předražené totálně.

  4. před 4 hodinami, KFL napsal:

    Kilian - Sacred wood nebo Bamboo harmony

    Diptyque - Eau de Minthe (nebo tak nějak), Philosykos a pak "vietnamský" duo Tam dao a Do Son

    Byredo - Los Santos, Eyes closed

    LeLabo - Patchouli 33

    Crivelli - Papyrus Moleculaire, Citrus Batikanga nebo Santal Vulcanique

    MFK - Amyris homme nebo Baccarat (BC jsem nosil celoročně dlouhý 3 roky a úplná pohoda)

    F. Malle - Vetiver Extraordinaire (moc nevydrží) nebo L'Eau d'Hivre (strašně jemná a fajn záležitost)

    Kintsugi - Luna, Santal a Phoenix

     

    Všechny výše uvedený buď mám doma anebo je mám vyzkoušený :D. Ale samozřejmě, tisíc lidí, tisíc chutí.

    edit: doplnění

    dík, vezmu to jako testovací seznam na příští návštěvu Ingredients ;)
    teda kromě Amyris homme a Luny, ty už jsem zkoušel a Baccarat, který mám už přečichaný/profláklý

  5. Byl jsem v Ingredients a ověřil si, že udělat originální letní vůni je daleko těžší, než udělat super parfém na podzim a zimu. Nechal jsem si předvádět dle výběru prodavače (Pavel), nevybral jsem nic.

    Měli zrovna Blue Moon od Kiliana, na který mám takový rozpolcený názor, na jedné straně lehký, mořský se štiplavým zázvorovým koncem, na druhou stranu možná až moc syntetický (calone, ambroxan). Ta barva osvěžovače do záchodu mu zrovna body nepřidává. Vzhledem k tomu, že je to limitka, nemají vzorky a tudíž ho víc nevyzkouším, abych si ujasnil, jestli jo, nebo ne.

    Zaujala mě i 724 od MFK, krásně lehounká a svěží, bohužel pro mě až moc květinová a ne unisex. Řada Aqua od MFK, na kterou jsem s lehkýma vůněma spoléhal, mě zklamala úplně.

    A tak dále, výsledek 0.

    Jakou vůni na léto byste mi doporučili? Nemusí to být niche, třeba i designer, pokud to bude jejich top kolekce (Privée/Exlusifs/...).

  6. @KFL jak jsi pochodil s Parfums de Marly?

    U mě je jasným favoritem Herod, jak jsem popsal výš.

    Layton - přiznávám, že chápu, proč je Layton nejprodávanější vůně od PdM (což už třeba nemůžu říct o Aventusu od Creed, ale to je jedno.) Svěží, ovocno-vanilkový s příchutí pepře, moderní, pánský, šik, trefa.

    Greenley – přesně jak název slibuje, zelený resp. jablečno-citrusový, na mě až moc. Nejsem příznivec citrusů, nevím, možná ho zkusím znovu otestovat ještě na jaře nebo v létě.

    Percival – připomíná mi klasickou kolínskou, univerzální retro, nic moc

    Pegasus – mandle, vanilka a hodně jasmínu, díky kterému jde o fakt unisex vůni, pro někoho možná až dámskou. Není to extra prodejní hit PdM, ale překvapivě mě zaujal a líbí se mi jako kontrast k mým oblíbeným sladkým, kořeněným, tabákovým a metalickým favoritům.

    Haltane – oudy já můžu, ale tenhle je nijaký, nic mi neevokuje, je takový neoriginální, spíš jako low-costy z drogerie, asi nejhorší ze všech vzorků PdM

    Althair – těžší, sladká vanilka s karamelem, za mě spíš večerní okázalá vůně. Není špatná, ale v téhle kategorii mám už jiné favority.

    Shrnutí: Herod, Layton, Pegasus mají do budoucna šanci. Škoda, že ve vzorcích nebyl Carlisle a Oujan, ty bych otestoval rád. V Praze asi není kde, co?

  7. Přišly mi vzorky od PdM a jeden mě úplně dostal. Když jsem byl malý, děda měl v obýváku sekretář a v něm kromě různých dokumentů, lejster, dopisních papírů a známek taky fajfky a tabáky. Pokaždé, když ten sekretář otevřel, pokojem se rozlila nasládlá vůně tabáku. A přesně tuhle vůni teď pokaždé cítím, když stříknu Herod. Vyzkoušel jsem už několik tabákových vůní, ale tahle je tak sladká a absolutně specifická. Je to jako kdybych se vracel do dětství a byl zase s dědou, přiznám se, že jsem z toho trochu naměkko.

  8. před 13 hodinami, shewcza napsal:

    @Hasňa Stiebel Eltron WPC04 u nás se zasekl v poloze, že se tvářil že ohřívá TUV, ale pouštěl to naplno do podlahovky. To Vám bylo horko 😄

    Mám IVT a taky studená voda v kohoutku a horká podlaha. Reset t.č. vždycky pomohl, ale pak už mě to přestalo bavit hlídat a třícestný ventil (mosazný) jsem nechal vyměnit.
    Za 12 let provozu t.č. (kolektory země-voda) se ventil měnil podruhé, jinak vše v pohodě.

  9. Objednal jsem si sadu vzorků od Creed - Aventus, Silver Mountain Water, Millésime Impérial, Green Irish Tweed and Original Vetiver, přidali k tomu ještě Viking Cologne a Royal Oud. Bohužel, celkově pro mě velké zklamání, nic mě extra nezaujalo. Nechápu, co na tom Aventusu ostatní vidí, mně vadí jeho ovocně-citrusový úvod, pak už je to lepší, ale stejně nic moc. Jelikož už mám pár křížků, velké naděje jsem vkládal do Green Irish Tweed, ale tohle bylo i na mě moc oldschool, resp. spíš retro. Jediný Silver Mountain Water bych si dovedl představit na léto, ale stejně si ho nekoupím, věřím, že objevím zajímavější lehčí vůně.

    Jsem teprve na začátku své "fragrance journey" a užívám si to. :default_cool:

×
×
  • Vytvořit...