Přejít na obsah

Sarka Farka

Členové_50
  • Příspěvky

    1 108
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Sarka Farka

  1. před 10 hodinami, Lamiczka napsal:

    O sloníkovi znám jeden super vtip, znáte ho taky? 🤣

    Potkají se dva kamarádi.
    - Jak se máš? Dlouho jsem tě neviděl
    - Výborně, člověče, pořídil jsem si slona.
    - Slona? Co s ním?
    - To je ti báječná věc. O krmení se nemusím starat, spase mi trávník, takže ho mám jak golfový hřiště, umeje mi auto, děti si ním hrají. No fakt skvělý.
    - To zní dobře. Na kolik přijde takovej slon?
    - Tak většinou kolem třiceti tisíc, ale že jsi to ty, prodám ti ho za dvacet.
    - Fajn, domluveno
    Potkají se po pár týdnech
    - Teda ty jsi mi dal! Trávník zdupanej, stromy olámaný, všude samý hovno, rozsednul mi auto, děti se ho bojej a manželka se chce rozvádět!
    - Nehezky mluvíš o sloníkovi, takhle ho neprodáš...

    tak ten sem letos jeste necet .. : )))

  2. před 2 minutami, Duke650 napsal:

    Staří Řekové věděli, že si Sokrates velmi váží znalostí. Jednoho dne ho potkal jeden známý a povídá: "Jestlipak víš, Sokrate, co jsem se zrovna dozvědel o tvém příteli?" "Počkej chvilku," odpověděl Sokrates. "Než mi cokoli řekneš, rád bych tě podrobil zkoušce. Říká se jí zkouška tří sít." "Tří sít?" "Přesně tak," pokračoval Sokrates. "Než mi začneš vyprávět o mém příteli, možná bude dobré na chvilku zkusit prosít to, co mi řekneš. První síto se jmenuje Pravda. Máš naprostou jistotu, že to, co mi chceš říct, je pravda?" "Ne," odpověděl ten člověk, "vlastně jsem to jenom slyšel a...." "Dobře," řekl Sokrates. "Takže ty opravdu nevíš, jestli je to pravda nebo není. Teď vyzkoušejme druhé síto, síto se jmenuje Dobro. Chceš mi o mém příteli říct něco dobrého?" "Ne, naopak..." "Takže," pokračoval Sokrates, "chceš mi o něm říct něco špatného a nejsi si jist, jestli je to pravda. Ale pořád ješte můžeš zkouškou projít, protože zbývá ješte jedno síto. Jmenuje se Užitečnost. Je mi to co mi chceš o mém příteli říct užitečné?" "Ne, moc ne." "Dobrá," uzavřel Sokrates, "to, co mi chceš říct není ani pravdivé, ani dobré, dokonce ani užitečné, tak proč bys mi to měl vyprávět?" To je důvod, proč byl Sokrates velký filosof a všichni si ho vážili. A taky to vysvětluje, proč nikdy neprišel na to, že mu jeho nejlepší přítel šoustá ženu.

    : ))))

×
×
  • Vytvořit...