Přejít na obsah

MarosRy

Členové_50
  • Příspěvky

    303
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele MarosRy

  1. Trochu som poslednú dobu pustil perie 😅 Ale všetko tu na fóre, tak to sa počíta.

    Ball-ky som vždy chcel mať v zbierke. Zároveň tieto sú veľmi zaujímavé - nemajú dno. 3000m WR - suverénne najviac co v zbierke mám - taký malý batyskaf.

    No a keďže sny sa majú plniť - keď som bol ešte malý, mali sme doma časopis, kde boli aj články o hodinkách a boli tam práve Breitling, pričom už vtedy som túžil po Navitimer. A dodnes mi utkvel v hlave práve 24-hodinový model. A keďže sa tu objavil na fóre za celkom dobrú cenu - povedal som si, že aspoň raz si splním sen. Naživo sú ešte úzašnejšie ako ja obrázkoch.

     

    IMG_0915.jpeg

    IMG_0916.jpeg

    IMG_0918.jpeg

    IMG_0919.jpeg

  2. Ono to neni jen tak napsat "covid19" u pacienta. Ani u ziveho a natoz u mrtveho, protoze:

    1. Pacient s covidem musi mit zalozenu hygienicky rezim - tj. kdyz v NISu toho pacienta "otevru", ihned mi vyskoci hlaseni, ze je C19 pozit, tam se zaklada kdo a na zaklade jakeho testu to overil, ze je pacient "cerveny", zaznamenavaji se tam i negativni testy. C19 je vysoce nakazlivy, takze tihle pacienti maji nejvyssi rezim ve smyslu, ze vy musite vedet, ze ten pacient pozitivni, jeste nez fyzicky k nemu prijedete

    2. Jakmile je pacient covid19 pozitivni, tak mate problem - krome izolace automaticky se vam s nim zhorsuje prace - na jakykoliv kontakt musite ist full OPP, coz je jeden set asi 30 eur, nemuzete ho jen tak poslat na vysetreni, musi se to zladit tak, aby byl jen a C19 pacienty (zobrazovacky, konzilia a pod). Nejhorsi jsou operace, tam proste kdyz mate 2 hodiny operovat pacienta v OPP tak to je na masli, takze chirurgove by rozhodne protestovali, ze nekdo jim "umele" vyrabi covid19 pacienty...

    3. Jak zemre pacient a covidem, je to umrti na vysoce nakazlivou chorobu - z hlediska prace s telem, prevozu, pitvy (na Slovenku umrti NA covid musi byt overeno pitvou) je to velice narocne, neni to zadna sranda, jsou tam prisne opatreni i z hlediska ulozeni tela a pod.

    Podobne to platilo i pred covidem, treba pacienti s Clostridiovou infekci, ti maji taky specialni rezim a pod. Jedna kolegyna na zacatku kariery v prehnane iniciative napsala do prohlidky ze pacient umrel na infekcni nemoc - brala ze sepse jako generalizovana infekce tam patri taky, tak na soudnin spustila "poplach" ze pacient umrel nakazlivou nemoc a oni tim padem musi resit cely ten specialni postup.

    Neni to jen tak. Dalsi vec je, ze je uplne bezne, ze kdyz pacient lezi tyden v nemocnici, ze behem toho mu vyjde pozitivni test, protoze se nakazil jeste pred prijezdem do nemocnice a pod. - to je realita, to se bezne stava, nakazi se obcas i za hospitalizace.

  3. před 8 minutami, Bert napsal:

    Tohle je IMHO docela vypovídající. Rozdíl 2019 a 2020 bych viděl právě na Covid. 2021 asi doplní časem.

    https://www.czso.cz/csu/stoletistatistiky/pocet-zemrelych-obyvatel-ceske-republiky

    Jo, a je to este komplexnejsie ked sa budu riesit a prepocitavat dopady aj z hladiska obmedzia prevencie, dusevnych chorob a pod.

    Je to situacia, aku sucasna medicina prakticky nezazila, pandemia chripky pred 100 rokmi este nebola pri sucasnom stupni epidemiologickej vedy a skumania dopadov

  4. před 3 hodinami, Xenomorfus napsal:

    V utery zemrel v nemocnici manzel moji mamky. Byl prijat pred vikendem kvuli predchozim bolestem zad a vzhledem k predchozimu vysetreni jej cekalo nejake CT & shit. V utery odpoledne (par hodin po CT, ale to nemelo souvislost) se mu udelalo spatne a zemrel. Vykrvacel z jicnoveho varixu. Zkratka komplikace vzhledem k jeho stavu. Takovy je zivot. Rano s nim jeste mati mluvila. Byl na "normalnim" oddeleni. A kdyz jsme byli vcera pro jeho veci, tak v papirech se jako mavnutim kouzelneho proutku objevilo covidove oddeleni. 

    Takze asi takto je to s tou slavnou kovidovou statistikou umrti...

    To me moc mrzi. Nemel mezi tim pozitivni test? Nebo to muze byt organizaci oddeleni (i u jas je cast chirurgie a urologie covidova), kazdopadne smerodajne je, co se objevi v listu o prohlidce zemreleho, tam jsou 3 kategorie - bezprostredni pricina smrti; zakladni ochoreni, jenz vedlo ke smrti a pak dalsi, pridruzene ochoreni.

    Nechci narusit soukromi, takze nebudu rozebirat konkretni priklad, takze ukazu na obecnem pripade - diabetik dostane infarkt, na ktery zemre - v tom pripade je bezprostredni pricinou smrti selhani obehove cinnosti, ochoreni, ktere zpusobilo smrt je akutni infarkt myokardu a pridruzene ochoreni je diabetes, diabeticka angiopathie a pod. Pripadne jeste dalsi, nesouvisejici onemocneni.

    Takze v pripade umrti na covid je vestinou bezprostredni pricinou smrti akutni respiracni selhani a hlavni onemocneni je pak virusovy zanet plic - covid19

  5. Ja momentalne suchy unor...ale jinak jsem prevazne pivni, nejradsi Plzen, ale rad si to kombinuju - Pardubicky porter, Starobrno, Cerna hora....a belgicke lambik - Kasteel Rouge.

    Z tvrdeho co nejsladsi rumy, zakotvil jsem u A.H. RIISE, pak jeste mam rad Grand Marnier, Chartreuse a Unicum.

  6. To vyvazeni mam rad, treba ty Doxy jsou v tomhle bozi...Ja mam treba taky Oris Carlos Coste chrono, tu prvni limitku. No a tam je problem, ze jsou titanove - tah je uplne lehky, ale hodinky diky Valjoux 7750 a hrubemu safiru (100atm) jsou porad tezke - byly hodne nevyvazene. Vyresil jsem tak, ze jsem tam dal ocelovy Oris tah, ktery ma i lepsi sponu ("tlacitkovou") - vysledek super. Akorat ze vazi ted vic jak ctvrt kilo 😁 Ale to ja rad

×
×
  • Vytvořit...