Přejít na obsah

vsudybyl

Členové_50
  • Příspěvky

    821
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele vsudybyl

  1. před 3 hodinami, Ivan Lelák napsal:

    Asi jsem mohl ušetřit, kdybych koupil 934, na druhou stranu jsem si říkal, že je lepší mít rozestup mezi koly 25 cm místo 22 cm. Taky se mi líbila chybějící hrazda s rámovými úchyty kol, které bych jinak musel prostrkávat skrz kola a kvůli které bych musel asi sklápět prázdný nosič, když bych chtěl otevřít kufr. Ale asi to není takový problém. A napadlo mne také, že se někdy může stát, že budu chtít sundat jen kolo nejblíž u auta nebo to prostřední, což by u 934 asi nešlo, nebo jo?

    Sundání kola zvlášť jsem nedělal.Vždy všechny dolů.

  2. Já je koupil když vyšly. Za mě oproti klasickým posun dopředu v desingu. Velmi dobře sedí na ruce. Po funkčnosti proti ideální pracovně sportovní nástroj.
    V práci například:vidím kdo volá, zprávy na které můžu odpovědět hlasem, kalendář... mobil v kapse. Ve sportu zaznamenávají co mají.... Placení v obchodech. Ve volných chvílích přehodím na mechaniky.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. tak silnička, nebo gravel jede přes 30km/h v klidu s elektrokolem úplně normálně na stejno pokud se používá první přípomoc s kamarádem občas tahle jedeme.Rozdíl v tloušťce plášťů je hodně znát

    Několikrát se mi stalo na dobré cyklostezce, že jsem takového potáhnul za sebou v proti větru.Zasmáli jsme se společně prohodili pár slov , když se naše cesty rozdělovaly

  4. před 5 hodinami, Ivan Lelák napsal:

    Tu značku neznám a přijde mi to za hardtail s 625Wh baterkou celkem dost peněz, i když jsem to podrobně nestudoval. Co má to kolo navíc, v čem je jeho vyšší přidaná hodnota oproti jiným prémiovým značkám (Haibike, KTM, Cube..)?

    Mondrakler jsou španělé.Já mám crafty carbon R celopéro.

    Cube(měl jsem možnost zkoušet) za mě nejde s tímhle mondra.HT prime vůbec srovnat. Haibike se mi nelíbí.KTM bez komentáře

  5. Před hodinou, Ivan Lelák napsal:

    Máme doma další přírůstek, Monča si nakonec koupila Haibika, protože v NA je velká prodejna se servisem, navíc to byl takový sňatek z rozumu, jde o model Hardseven 5, modelový rok 2021-22 a byl za zajímavou cenu, takže zkousla i nepříliš atraktivní barvu. Baterka je jen 500 Wh, ale 100 km nejspíš ujede, s Mončou určitě, jako bývalá cykloturistka upaluje i na e-kole často přes 25 km/h, tedy bez pomoci motoru. Mimochodem, v názvu je skryto to základní - hardtail a 27,5" kola. Dokoupila pár věcí a na mou radu i odpruženou sedlovku (musí na ni dát ještě návlek). Zatím jsme dali jen prvních 20 km ale vypadá to dobře.

    K mapám - zůstanu u mapy.cz, ale displejů není nikdy dost a mého prastarého Garminka na řídítkách nechám také. Dostal jsem tip, že na plánování je bezva mobilní aplikace šlappeto a opravdu vypadá dobře, i když si s ní zatím hraju jen v obýváku. Papírovou mapu nic nenahradí, nevyjíždím bez ní na motorce, nesedám do éra, na kolobrndě či e-kole si ji neberu, pokud jsem ve známém regionu, ale na dovču atd. ji určitě nevynechám, i když uznávám, že proti elektronice má mouchy v komfortu, navigaci, zoomování, velikosti, automatické otáčení, vyhledávání.........

    IMG_20230318_110552~01.jpg

    IMG_20230318_110624~01~01.jpg

    IMG_20230318_110617~01.jpg

    IMG_20230319_150856.jpg

    IMG_20230319_150926_BURST001_COVER~01.jpg

    Super. Bude určitě spokojená. Jakmile zjistí, že i na EBiku dostaneš pořádně zabrat

  6. před 3 hodinami, xcmaniax napsal:

    Zatim tu neni moc komentaru k nove rade 1908 - mozna ta uplne nejvetsi novinka. Zajimava alternativa k JLC, Saxoniim nebo i ke Calatravam. Ty se myslim skutecne povedly. 

    Myslím , že zdejší osazenstvo je na zaměřeno na sportovně laděné rolex a za mě oblekovky seženeš hezčí než jsou 1908

  7. před 7 hodinami, Chronař napsal:

    Tak to Tě poprosím o radu (ale i kohokoli jiného).

    Mám teď celopéro 27,5 a uvažuju o elektrice. Rád jezdím po lese, nezřídka mimo cesty, ale žádný skoky (zatím 🙂 ).Mám s oblečením kilo. Ekolo by mě líp vystřelilo do hor, kde bych mohl pojezdit víc, něž se zničit při výjezdu na klasice.

    Uhladí mi ty kola 29´ cestu, nebo raději celopéro ?

    Díky za rady !

    Traily moc nejezdim. Místo celopéra mám odpruženou sedlovku a plně dostačující. 

×
×
  • Vytvořit...