Přejít na obsah

Drek

Členové
  • Příspěvky

    43
  • Registrace

  • Přítomen

Drek's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Mno jo ale to by do toho nikdo musel vlest aby to bylo prehozene nebo ne??
  2. magnet je v pravo a civka je take v pravo a vcera jsem objednal magnety pocitam ze bych je ve stredu mel mit.
  3. ja necitim odpor magnetu pri zadnem kyvnuti je moc slabej abych neco citil jedine jak poznam ze tam nejaky magnet je ze kdyz bouchnu do kyvadla aby se kyvalo ke mne a odemne tak se hned zastavi ze to proste ten magnet stopne. V klasickem kyvu nic necitim.
  4. Tak jsem si to precetl vcera vecer a potom jeste dnes rano protoze se rika rano moudrejsi vecera Pockam na magnety a budu se ridit pravidlem cim min se clovek co se v elektrice moc nevyzna do toho vrta tim snaze neco posere bude mi stacit ze musim prepajet privodove dratky . Mno a kdyz ani magnety nepomohou tak si udelam navstevu k babicce Ale urcite to bude tim magnetem ted jsem vzal to pouzdro a zkousel jsem jak pres nej magnet projde rozdil tam je. Tak ze magnetizmus muze byt tak slaby ze uz nestaci k rozhoupani kyvadla.
  5. Hodiny jsem koupil na aukru nikdo do nich nelezl barel jsem rozebral az ja protoze co jsem cetl fora tak vsude psali ze odchazeji tranzistory a po vymene hodiny fungujou. U rozebirani barelu jsem se proklinal. Kdyz vezmu ze ty hodiny museli chodit a prestali tak jsou dve moznosti strojek neco s barelem a tim spojene. hodiny zkousim bez strojku tak ze strojek vyloucen tak dalsi varianta neco z barelem civky civky by mely byt v pohode to rikal i soused po zmereni tak ze tranzistor tranzistor jsem vymenil a hodiny se chovaji stejne civka obratit nejde tak ze nelze dat obracene se priklanim k variante magnet je to nejlogictejsi varianta je pres vekend obednam a zkusim a uvidime co to udela na aukru staly hodiny 790 kc plus postovne coz je krasna cena. a hodiny jsou to fakt pekne a kompletni ze se nikdo do nich nevrtal az ja. Soused jeste rikal ze pokud nekdo magnet obratil tak hodiny mohli chodit ale magnet tim rychleji stracel na sile. Kyvadlo take obratit nejde. Jak jsi psal nahore tak vesmes vsechny hodiny byli delany na 1,5V vsude to pisou i na forech a jak tam das vice odpalis civku tyhle uz jsou novejsi tak nejsou delane na suchej clanek ale na klasickou baterku pisou to i u typoveho oznaceni hodin a u povidani o nich ktere je na druhe strane deklu na baterku. Kdyz vezmu zkousecku a pustim kyvadlo tak tranzistor spina zmereno na vyvodech. Skrat v tom plastu take nebude jednotlive vyvody maji svou drazku
  6. vecer jsem zkusil vindat ten mezikrouzek mezi magnetem a kyvadlem a jde to bez nej tak ze se ten magnet vejde do diry cely, ted rozrbrane to otocit pujde v realu neee
  7. Zkousel jsem prehazovat magnet na druhou stranu kyvadla ale potom to nefunguje podle me ten magnet musi byt na strane civky kdyz jej dam obracene tak uz je moc daleko a nejde to.tak jak ja si to predstavuji kdyz to ted vidim tak bych to videl nejak takhle spinat bude prostredek a konec magnetu bude pritahovat nebo odpuzovat ted nevim
  8. jsem ho zapomel skopirovat http://unimagnet.cz/60-T-05-40-N-tycovy-magnet.html tam kde je magnet tak se ke kyvadlu zelezo pritahuje defakto magnet je dlouhej 38 mm dira je tam vyvrtana rovne tak ze nejsilnejsi magnet je ve prostred a na kraji protoze dira nevede stredem kyvadla ale je mimo stred tak ze v miste kde se zasunuje magnet je spodni stena 0,5mm a horni stena 2,5mm.
  9. stane se neco kdyz tam bude silnejsi magnet bych zkusil tento. krasne by se tam vesel.a 3 mm bych nejak ubrousnul.
  10. presne tohle si rikam ze zkusim nejaky ten neodymovy magnet, si chci objednat neco na dvirka ke skrince tak to spojim stim.
  11. napajim to alkalickym monoclankem ale ten samej mam u elektrickech junghansu a tam to chodi bez problemu a to je uchyceni baterky vcelku divocina oproti temhle hodinam. ted kdyz koukam na ten magnet tak dole nakonci je nejsilnejsi protoze je tam stena tak 0,5 mm a nahore 2,5 kyvadlo jsem vzdy smeroval na stred tak mozna i to mohla byt chyba si tim zitra pohraju nejsilnejsi magnet je ke konci kyvadla jinak sila magnetu nic moc ale ke konci kyvadla to docela magneti. tranzistory jsem zatim nemeril zkusim se na to dostat zitra nebo o vekendu
  12. jjj tam dam tu ovalnou mosaznou krytku a prestane se kyvadlo hybat
  13. tady jsem udelal video jak se to kejve na tu 510 na tu 508 mi to nejak nejde na tu 510 jsem se dostal tak ze o ni nekde na foru psali ze je to cesky ekvivalent ac128 kterou davaji jako nahradu misto toho puvodniho co tam byl.
  14. jsem udelal ted rano nejake fotky a posilam ti je na mail odkud jsi a blba otazka co delas vecer??
  15. trubka nevim z ceho je netroufam si rici ze je mosazna zkousel jsem do ni rejpnout ostrym sroubovakem a v dire nejni ve skrabanci videt mosaz.. Jeste je mezi magnetem a tou trubickou 5 mm valecek nemagnetickej a spinani jsme merili jestli prochazi proud nebo neprochazi prout pri projeti magnetem.
×
×
  • Vytvořit...