Přejít na obsah

Tori_Petteri

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Vesnice - Severní Morava
  • Fanoušek značky
    Hodinky, Foto, video, kytara, Apple

Tori_Petteri's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Moc díky za radu. Zkusil jsem to tedy dát do ultrasonicu a dopadlo to vše dobře. Jen jsem měl pocit, že když pracuji na nějakých vintage hodně dlouho nečištěných, tak ten Elma koncentrát a suprol ten vlásek nevyčistí úplně. Zkusil jsem ten benzín jako "předčištění" a výsledek se mi zdá výborný. Ještě jednou díky.
  2. Moc děkuji za radu. Mám trochu strach o vlásek. V ultrasoniku si ani nedokážu představit, co by se mohlo vlásku stát a pokud to dám do mechanické čističky a neoddělím vlásek od můstku setrvačky (ne vždy je to potřeba), tak se při odstřeďování určitě dočkám "krásného" smuchlance. Navíc teplo tomu taky asi nebude moc prospívat. Jak to děláš Ty, pokud jde jen o běžné čištění a nemusíš vlásek odpojit od můstku? Já to vždy celé (můstek, vlásek a setrvačku) ponořím do roztoku a pumpičkou vháním drobné bubliny tak, aby vznikl proud kapaliny, která projde mezi oky vlásku a vyplaví případné nečistoty. Pak pořádně osuším, rozeberu Incabloc a promažu 9010. Máš přímou zkušenost s Berg. One Dip? Uvažoval jsem o tom, ale je to trošku dražší a pak už ten spirol vyjde lépe..... Kdyby se dal sehnat ten Horolode. Asi zkusím najít někoho kdo jede do Anglie.......
  3. Ještě mě napadlo, že je vhodné po přebroušení konce očistit nástroj Rodicem, jinak se Vám do uložení můžou dostat mikroskopicke piliny! Možná to byla zbytečná informace - to je asi samozřejmost....
  4. Ahoj všem "postiženým" (stejně jako já....) Rád bych se s Vámi podělil o způsob, jak efektivně a levně vyzrát nad pružinou Novodiac (případně KIF) v pružném uložení hřídele setrvačky. Protože Novodiac má tři opěrné vrcholy (některé KIFy dokonce 4 ), které se musí dostat pootočením pod zámek pouzdra. Člověk by musel mít snad pět rukou! (tři budou pinzetama přitlačovat vrcholy, jedna bude otáčet a jedna držet lupu ). Existuje sice originální nástroj, ale ten stojí někde kolem 1.300 Kč!!!! Mě napadlo použít tenkou kovovou trubičku (vnější průměr cca 160 = 1,6 mm) a tou pružinu přitlačit a pootočit. Třením se docílí pootočení a správné uložení! A ejhle skvěle se na to hodí tělo stěžejky!!!! Vyjmul jsem tedy ze stěžejky oba hroty a pružinu. Trochu zabrousil okraj a k pohodlnému držení jsem použil starý šroubovák s vyměnnými hroty. Cena 80 Kč! - Skvěle funkční Doufám, že to těm odvážnějším (ti co hodinky nejen sbírají a nosí, ale taky "kuchají" ) pomohlo.
  5. Mc díky. Některé informace jsou k nezaplacení
  6. Ahoj všem. Mohu se zeptat zkušenějších, v jakem roztoku čistíte / odmašťujete balančku s vláskem? Protože jsem nic rozuného nesehnal, tak používám Hair Spring cleaner od Mercury (Čína) - viz foto. Nicméně trochu pochybuji o kvalitě a zejména při sušení (ofuku) bych si představoval, že se prostředek odpaří mnohem rychleji (například jako Elma suprol), V Anglii je k dostání prostředek s názvem Horolode, ale kvůli tomu, že je vysoce hořlavý nelze poslat poštou . Nenabízí tento roztok někdo v ČR? Jen pro úplnost informace: Na základní čištění dílů (mimo vlásek) používám Elma Reinigungskonzentrat 1:9 a pro následné vytěsnění vody (smáčení) Elma suprol spezial, ale Elma Spirol je pro mne ve zbytečně velkém balení a tudiž neúměrně drahé řešení. Díky za Vaše zkušenosti.
  7. Tvůj problém může být banální (zmagnetizovaný strojek, nečistota na vlásku - viz video), ale také vážnější. Pokud máš možnost hodinky někde dát "změřit" na timemachine nebo vibrograf, mohlo by pomoct. Pokud se Ti to podaří, dej sem klidně výsledek měření, nebo fotku monitoru. Možná Ti může pomoct:
  8. Ačkoliv to pro většinu z vás bude zcela bezpředmětné, tak mi to nedá a musím se podělit s jedním videem, které velice názorným způsobem vysvětluje funkci mechanických hodinek. Video je z ROKU 1949!!!!!!!!! Možná, že je tady někdo nováček jako já a bude mu to ku prospěchu.... Pro ty, pro které to je "denní chleba" to může být zajímavý pohled do minulosti značky Hamilton.
  9. Od Steinhartu se mi mnohem více líbí: Steinhart Nav B-Chrono II a to natolik, že o nich intenzivně uvažuji. http://www.chronoshop.cz/steinhart-chronografy/steinhart-nav-b-chrono-ii-with-leather-strap
  10. Mi se zdají docela vydařené. Je fakt, že mi vadí ten popis levého ciferníku a subdialy, kdy 0 a 8 jsou dělené, ale dle mne by to teda mělo být také u 6, 9 a možná i 3. Dle webu Steinhart jich bylo jen 111 kusu!!! To se mi moc nezdá pro tuto značku.... Máte na to nějaký názor?
×
×
  • Vytvořit...