Přejít na obsah

Serenitas

Členové
  • Příspěvky

    10
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Serenitas

  1. Moc diky datum narizen. Nevíte nekdo jestli jsou to hodinky spolehlive? Jestli ma tento kalibr nejake caste zavady ci specifika a popr. Jak zjistit presnejsi datum vyroby nez rozsah ve kterem se kalibr vyrabel?
  2. Já vlastně ani nevím. Zmátlo mne to šroubovací dýnko. Někdo mi kdysi tvrdil že se dává jen na vodotěsné hodinky. Potřebuju se ještě mnoho učit. Mám ještě jednu věc. Jde samostatně nařídit datumovka? Korunka jde bud zamačknout na natahovani nebo vytahnout na přeřízení ruček ale nic mezi.
  3. Zdravím. Kdesi na blešáku za pár korun jsem našel pěkně vypadající Primky. Mají vodotěsně pouzro, bez problému a přesně jdou a zajímalo by mne co jsou zač. Poradíte? Snažil jsem se koukat a podle fotek můj typ zní kalibr 66 . Nicméně jen hádám a dost hrubě a předem říkám že jsem nováčkem co se Primek týče. Taky by mě zajímalo jestli to není jen povedený bast. Díky za odpovědi ;-)
  4. Řekněme že ta omega se nedá přehlédnout, jen co je pravda Mockrát díky. S tím nářadím musím počkat nejméně do sprna. Studentské finance jsou dosti vratká záležitost jsem zjistil
  5. No upřímně nevím, čím to mám změřit. mám sundané původní zbytky ruček a nevím jestli se mam pokusit šuplerou změřit osičky nebo něčím díry v ručkách. Každopádně kde jsi sehnal takovou kupu? A pokud bych změřil průměry, podíval by jsi se mi po nich?
  6. Je to pravda, ale Tam kde jsem byl a kde mechaniku opravovali mi řekli cca 1000Kč Kus práce a že součástky jsou zanedbatelná hodnota (asi záleží jak na co) Ale tomuhle rozumím. Jen bych si pak napsal na štít něco jiného. A navíc jsou hodinky, kde ty tři tisíce jsou docela rozumná investice. Díky za odkaz na vlákno projdu si to. Jen ještě k věci, nevíte někdo o jaké hodinky se jedná (Kromě těch Roskopf ). Přeci jen bych na ně zkusil ty věci sehnat. Díky
  7. Všude jinde mě vypoklonkovali i s ručkami i s válečkovkama. A byl sem až překvapen kolik míst nad kterými bylo napsáno "Hodinářství" mi řeklo: "My umíme jenom baterky a řemínky vyměňovat, s tímhle si jděte někam do antiku, to sou všechno krámy ty natahovací" a podobně... Nevěřil sem vlastním očím.
  8. Můj otec s ním občas modelaří, takže asi první varianta. Nicméně ode mne stejně dostane víc než chce. Vždy mi něco opraví, seřídí, moc milý a šikovný pán.
  9. Já spoustu jiných funkčních kousků mám. Švýcary, ruský, Což o to. Jen se mi tyhle líbili. Škoda no. Jinak sám si rád zkusím lecos, jen bych chtěl poradit, kde vzít nářadí. Nejmenší šroubovák co mám, byť mikroskopick, zdá se pořád neuvěřitelně veliký. Kde sehnat rozumné nářadí? Literaturu mám již nastudovanou a studuji dále (Za to děkuji lidem zde z fora) ale když nemám čím montovat, jaksi to pokulhává. Díky každopádně za rady ;-) Jinak ještě, muj hodinář, pokud seženu ty ručky, mi ty dvoje opraví za stovku, tak proto je sháním i když jsou to hodinky unavené ;-)
  10. Dobrý den. Zajímalo by mne, co jsou zač tyto hodinky. Prý jsou neopravitelné protože jsou to válečkovky (mají ulomený čep u setrvačky mi tvrdili, sám hodinář nejsem, tudíž nevím) A k těmto dvěma hodinkám sháním patřičné pasující ručky, pak mi je prý muj hodinář uvede do chodu, on sám však nemá. Roskopf: Neznámé (za identifikaci bych byl také rád): Upozorňuji, že ani jedny hodinky nehodlám prodávat. Vyhrál jsem je od někoho a chtěl bych je uvést do chodu a trošku se o ty chudinky postarat. Přeci jen jsou to krásné stroje. Za jakoukoliv pomoc Vám budu velmi vděčen. Děkuji, Luboš.
×
×
  • Vytvořit...