Přejít na obsah

miniČenda

Členové
  • Příspěvky

    16
  • Registrace

  • Přítomen

miniČenda's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Je to právě naopak jak píšete jako druhou možnost. Bavil jsem se s nástrojařem který podobné formy vyráběl a asi to bude nekvalitním materiálem forem. Potom při používání se formy opotřebovávají a je potřeba je opravit. A tak asi se zmenšoval počet mřížek podle opotřebení v závislosti na čase používání forem. I ty nápisy které jsou na štítcích označení budíku byli vyměnitelné a tak potom tam jsou různé typy písma, velikost, jiné popisky apod. Pokud budu mít jen jeden a nebo dva kusy od jednoho typu budíku tak tam rozdíly třeba nenajdu. A když můžu porovnat třeba deset kusů od jednoho typu tak tam najdu třeba tyto rozdílné mřížky.
  2. Na fotce jsem vyfotil zadní stěny z budíků Elektronika 4.13 a ty se liší tím, že vlevo od pojistky je jiný počet mřížek. Na jedné jsou tři mezery, na druhé čtyři a na té třetí je pět mezer. Přitom je to od stejného výrobce ale vyrobeno po dvou letech. Každé sbírání čehokoliv má určité varianty ale nikdy by mě nenapadlo, že to může být i těchto hodin, budíků, hodinek apod.
  3. Máte pravdu, mě osobně překvapuje co bylo vyrobeno typů, variant, barev a různých odlišností jak velikostí písma, různých plošných spojů apod. Ono to je také tím, že se tyto hodiny a budíky apod. vyráběly v různých fabrikách a když se podíváte zezadu tak tam jsou různé značky výrobců. Já jsem teď začal znovu dávat svoji sbírku do pořádku, a jak budíky rozděluji podle druhů tak tam nacházím takové odlišnosti až mě z toho jde někdy hlava kolem.
  4. Itrony mají označení IV-12 a v nabídce je má prodejce Sagat. Nevím zda je ještě mají na prodej. Jinak s touto firmou nemám zatím žádné zkušenosti. Druhá možnost je sehnat další hodiny na náhradní díly.
  5. Ano u tohoto typu hodin to jde. Zkusil bych tu co svítí méně prohodit na jinou pozici asi nejlépe na první zleva. Pokud i tam bude svítit méně tak je itron už vysvícený.
  6. Pokud myslíte budík který je ve "dřevěné" hluboké skřínce tak tam je displej v celku a nejde vyměnit jen jedno číslo. Něco jiného jsou hodiny kde jsou čísla každé samostatně (vypadají podobně jako elektronka). Ty potom jdou měnit samostatně. Podívejte se na třetí straně na fotky Tikala a tam ten rozdíl uvidíte.
  7. Tento budík jsem tam na vystavě měl také, jen na fotce není vidět. Mám tam tři a jsou v dolní řadě pátý až sedmý zprava. Jinak u tohoto budíku je zajímavé, že ve sbírce sběratele p. Frolova má na fotce prohozené bílé tlačítko na jinou pozici.
  8. Ty jsou pěkné, ale až na ty ceny. Nemůžu a nemusím mít všechny, také tam je na prodej keramický čert kterého jsem sehnal trochu za jinou cenu. Také pěkné kousky prodávají na ruském a nebo ukrajinském "Aukru". Ale ceny po přepočtu vycházejí do tisíců Kč.
  9. Hodinek mám tyto dvě plata, plus asi několik které jsem od doby ještě sehnal.
  10. Já mám trochu problém, že tu svoji sbírku jsem měl takto pohromadě jen 3 krát v Holicích. Doma zatím budíky odpočívají v krabicích kdy jsem se zatím nedostal k tomu abych si vyrobil nějaké vitríny do kterých bych si je vystavil.
  11. Děkuji za pochvalu. Ze začátku jsem si myslel, že těch budíku nebude moc druhů ale postupem času jsem přišel na to co rusové vytvořili variant a odlišností. Nejenom různých barevných variant ale i různého označení a odlišností na plastech. Ale také v jedné bedně je třeba několik druhů plošných spojů apod. Třeba mě překvapilo, že digi her je 21 druhů.
  12. Dobrý den, náhodně jsem našel tuto diskuzi a chtěl bych se také podělit o fotky své sbírky. Sbírám výrobky ruské firmy Elektronika a to nejenom budíky, hodiny, hodinky ale i jiné jako jsou třeba kalkulačky, televize, digi hry apod. Měl jsem tři výstavky v Holicích na mezinárodním setkání radioamatéru, kde z roku 2012 jsou tyto fotky. Nechci se zatím nějak rozepisovat, ale pokud by měl někdo zájem o bližší informace o mé sbírce tak rád napíši více. Jinak můj vzor ohledně výrobků Elektronika je pan Frolov z Petrohradu který má pěkné stránky své sbírky.
×
×
  • Vytvořit...