Přejít na obsah

Locky

Členové_50
  • Příspěvky

    1 276
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Locky

  1. Trinity bank kosmeticky ještě více zvýšila úročení pro svůj "Jarní skvělý účet" na 6,31%: https://www.trinitybank.cz/lide-sporici-ucty-jarni-skvely-ucet-631/ Jen se obávám, aby tato kosmetická změna nebyla vykoupena nějakou kličkou v podmínkách, ale to je dotaz spíše na nějaké zkušené porce typu @Patrik.
  2. Děkuji, znám, měl jsem na ruce, zajímavé, ale jak jsem psal už v úvodním příspěvku se zadáním, tak Wardy mám projité, nebude to můj další kousek.
  3. Přesně, jak psal martar, tak integrovaný tah už mám pořešený a jiný kousek už nehledám. Leda by šlo o nějaký výjimečný kousek, který by splňoval zároveň některý z dalších kritérií - big date, moonphase, keramika, skeleton, nízký chronograph, ... Tyhle Chopardy se nevejdou ani cenou a splňují "jen" mikrorotor... Bohužel. Přesně tak. Díky za upozornění. Je to i inspirace pro zájemce o konkrétní kousek, aby si to před nákupem vyzkoušeli. Co si pamatuji, tak něco podobného řešil i Oris u svého inhouse (tuším) caliber 400, kde už to snad i vyřešili. Ale to už utíkám od téma vlákna hodně jinam...
  4. Nádherný kousek, díky za něj! Bohužel bílé zlato a i to provedení big date s čísly v jednotlivých rámečcích není pro mě. Jo, ty GO jsou hodně inspirované ALS, ale možná se tak i natajno domluvili - ALS si nechá top modely v drahých kovech a GO se postará o "budget" kousky v oceli.
  5. Locky

    FARER

    Souhlas. Za mě vede ta tmavě modrá varianta (na obrázku uprostřed).
  6. Locky

    FARER

    Vyšly 3 nové World timery: https://eur.farer.com/collections/world-timer Postavené na lehce modifikované Selitta SW330-1, ale co za 1695EUR očekávat.
  7. Drahé kovy vím, že zatím nechci. Z materiálů rád vyzkouším keramiku, carbon, tantal, atp. (ocel i titan už mám), ale jakékoliv zlato (ani ve formě bico) či platina mě nelákají... Edit: Možná bych vyzkoušel stříbro, ale to jsem zahlédl jen u Tudor BB58 a ty mi nevyhovují proporcemi.
  8. Souhlas, znám i několik "vrstevníků" i mladších, co je rádi nosí a sednou jim perfektně, ale něco si musím nechat na pozdější roky chronomagorství...
  9. Lukyne, přesně jak píšeš - jde mi hlavně o studnici nápadů, která mi snad pomůže s výběrem dalšího kousku. Nebo to celé dopadne úplně jinak, ale cesty chronomagora jsou nevyzpytatelné...
  10. @martar @Jiří Sedlák@childe - děkuji za edukační vsuvku ohledně tourbillonu, ale tady už se bavíme opravdu o drahých kouscích mimo zadání a potřeby tohoto vlákna. Netřeba v tomto zde pokračovat dál. Každopádně myšlenka "jedna poloha je pro regulaci a přesnost naopak výhodou, ale zjevně ne" určitě stojí za samostatné vlákno. Též by mě to zajímalo...
  11. Nádherný průřez mikrobrandy! Díky za něj! CZAPEK - na wishlistu s microrotorem jsou dost vysoko dost jsem si s nimi hrál na SEWu, kde mě navnadili, že by letos (2024) měl vyjít nějaký nový model s jejich strojkem. Nevíš, co by to mohlo být a kdy? Bohužel cenově už jsou nad limit, koukám, že je aktuální cena 22 000 CHF a navíc bez daně. To je cca 23 000 EUR bez daně, u nás s 21% daní už 27 830 EUR a to už je opravdu hodně... BA11OD - vůbec jsem je neznal, ani jsem je nikde na živo ještě neviděl. Trochu se bojím velikosti (ve 40mm jsem našel jen barevně "dámské"), ale to je potřeba vyzkoušel naživo. Pokud je možné se na ně někde podívat, budu rád. Případně prosím o SZ. YEMA - na hledáčku jsem je měl, ale reálné kousky mě tolik nepřesvědčily. Jsem přihlášen k jejich newsletteru, tak uvidíme, co vymyslí do budoucna. Aktuálně nic pro mě.
  12. Firmu znám, většinu kolekce jsem si i odzkoušel na posledních ročnících SEW. Bohužel nic, co by mě nadchlo, nebo rozšířilo moji sbírku o nějakou další komplikaci/vychytávku. Každopádně díky za tip!
  13. Martare, díky moc za upozornění. V tom případě klesají Vulcainy mimo "medailové pozice" a zatím se s budíčkem spokojím na starých Poljotech. Škoda.
  14. Keramické Tudor black bay jsou už moc velké a hlavně vysoké (přes 14mm), ale třeba udělají keramické i BB54, ideálně i s datumovkou. IWC jsem koukal na Laureato pilotky, ale další pilotky už nepotřebuji - viz zadání. Pokud hledáš něco z holy trinity, tak koukni na VC overseas. Jsou to skvělé univerzály (dají se rychle měnit strapy - ocel/kůže/guma) a pokud ti jsou příjemně Bluesy, tak tak VC budou také. Každopádně v těchto cenových vodách teď lovit nechci.
  15. Dobrý hint, na tu "turbo vteřinovku" jsem zapoměl reagovat. To už je na mě moc, asi by mi z toho brzy tikalo oko... Ale ve skeletonech Zenith vede, uvidíme, co případně ty výše zmíněné Orienty, které si chci prohlédnout neovlivněn a bez předsudků.
  16. Jo, v rámci kategorie nízkých chronografů je již eviduji. Taktéž je mi sympatický flyback, ale na pomyslném žebříčku to nyní nestačí ani na TOP5. Ale jsem rád, že jsem "doiteroval" k podobným modelům, jako mi doporučují zkušenáři na fóru.
  17. Jo, tohle je taky myšlenka, co se mi už delší dobou honí v hlavě. Vypadnout třeba na rok cestovat, třeba bych pak neřešil takové blbé nápady... Mám to stejně. Blbé je, že skoro ke všem hodnotnějším hodinkám už mám nějaký příběh/životní událost, což mi znemožňuje je s čistým svědomím prodat... Můžeme spekulovat, jestli to není jen vsugerovaná vnitřní pojistka, ale to už je na jinou debatu...
  18. Vítej do klubu! Cartiery jsem zatím "pouze" zkoušel. Nejvíce se mi pozdávají předchozí 40mm v modré: Jen k nim potřebuji ještě dozrát. Furt je mi "jen" 35 let... Jinak jaké přesně keramiky jsi měl na mysli?
  19. Jo, modrá je super, ale tady bych spíše šáhl po té starší verzi s centrální vteřinovkou. Ideálně již v úvodním příspěvku zmíněné Zenith Defy Classic Skeleton Fusalp. Každopádně Defy skeletony jsou obecně hodně vysoko na seznamu, jen se beru s jejich čitelností - furt chci hodinky primárně pro odečet času a ideálně i data...
  20. Seventies od GO jsem zkoušel také - 40mm hranaté pouzdro je na mě už pocitově příliš. Navíc verze bez chrona by rozšířila kolekci "jen" o big date a chrona už jsou moc masivní. Vulcainy jsem proto už zařadil do úvodního výběru. Ideálně bych nějaké i s datumovkou a samozřejmě budíčkem. Ale třeba i @martarovky (Vulcain Aviator Cricket GMT) jsou nádherné, jen už na mě moc velké. Cartier mám na seznamu, podobně jako třeba Reversa, až někdy za 10 let. Potřebuji k nim ještě dozrát. Přesto dobré tipy, jen to se mnou vážně není lehké...
  21. JLC Ultra thin moon - také pecka, ale nelíbí se mi kombinace moonphase a dne v měsíci. Zkoušel jsem je na ruce a není to ono. Ale dobrý tip! JLC Geophysic jdou úplně mimo mě, stejně tak i True second, tímto směrem ne. Celkově z JLC spíše nějaká Reversa, možná Memovoxy, ale rozhodně to nebude další kousek, co momentálně hledám. (Já vím, je to se mnou těžký a vymýšlím kraviny )
  22. Přesně tyhle mě lákaly už zhruba před 10 lety, ale bohužel se mi nelíbí jejich spojení s jistým prezidentem, ač si to tyto hodinky rozhodně nezaslouží, tak za mě je to no-go. (Více sem politiku tahat nebudu)
  23. Nádherný tip, určitě zajdu vyzkoušet naživo. Mezi Orient Star mě nenapadlo hledat. Pocitově mi už přijde 85k czk za Orienty dost, tak uvidíme, jak budou vypadat v reálu. Díky za netradiční tip!
  24. Zkoušel jsem je v butiku a zatímco v ruce se člověk rád kochá všema facetkama, tak na ruce už to je nic moc. Tedy naživo nic pro mě. Též jsem zkoušel, dokonce cca před týdnem u Dušáka. Velikostí i cenou už dost na hraně. Přesto sympatická značka, super strojek, duoface, ale asi k nim potřebuji ještě tak 10 let dozrát. Každopádně díky, zařazuji na seznam pro mé budoucí já.
  25. Jak začít? Poslední dobou jsem nějak na "mrtvém bodě", kdy mám hodinek "plnou kabelku", s radostí je točím a skoro všechny mám spojené s nějakým příběhem, který mi vnitřně znemožňuje je prodat/vyměnit za jiné. Vlastně mi nic nechybí, ale furt mám hodinky rád, načítám si různé zdroje, chodím po srazech, buticích a výstavách, furt je to jeden z hlavních koníčků v mém životě (prostě typický chronopacient), takže bych potřeboval poradit kam dál... Co už typově mám a tedy nepotřebuji další podobného stylu, ať se mi to ve sbírce zbytečně nebije mezi sebou: Oblekovky - mám Primky se lvíčkem, které pro mě v této kategorii nic nepřekoná Tooly/fieldy/pilotky - mám dvoje Damasko a nějaké microbrandy Rolex - mám BLNR, jiné Rolex o které mám zájem stejně nejsou běžně k dostání Grand Seiko - mám SBGA415 a je zbytečné doporučovat cokoliv od GS Christopher Ward - též od nich nic nedoporučujte Funky hodinky - další funky/letní hodinky nepotřebuji Integrovaný tah - jeden fajn kousek mám a bohatě mi stačí Primárně bych rád doplnil o něco, co ještě ve sbírce nemám. Konkrétně mě napadá následující: Big date Moonphase Microrotor Keramické pozdro Nízký chronograf (rozuměj ideálně do 11mm výšky) Mechanický budíček (sice mám nějaké vintage Poljoty, ale je to sympatická komplikace) Skeleton (požadavek je, aby hodinky byly i tak čitelné = kouknu a vidím, kolik je hodin) Repetice či tourbillon (ale tam mě "diskvalifikuje" cena) Velikostí ideálně 36-41mm, max 48mm lug to lug, max 14mm výšky (i se sklíčkem). Pokud je pouzdro chytře udělané, tak snesu i větší kousky (třeba SLA071), ale to je spíše výjimka potvrzující pravidlo. Cenově samozřejmě čím méně, tím lépe, ale ideálně do 10k EUR, strop maximálně 20k EUR, cokoliv dražšího nemá smysl doporučovat. Níž pár kousků, co mám v hlavě a jsou tak na aktuálním seznamu možného dalšího kousku: Glashütte Original PanoMaticLunar - mají big date, měsíční fázi, (skoro) mikro rotor (vím, je to spíše 2/3 rotor, ale i tak), náramek s fajn mikroregulací = hodně velký favorit Zenith Defy Classic Skeleton Fusalp - mají keramické pozdro a jsou ještě relativně čitelné (aspoň z obrázků, naživo jsem je ještě neviděl) Vulcain Cricket Classique - ještě nevím, zda 36 nebo 39mm, ale chybí mi na nich datumovka, kterou si mají původní Presidenty, ale ty už se mi tolik nelíbí... Christopher Ward C1 Moonglow - vím, psal jsem, ať Wardy nedoporučuje, tyhle si "doporučuji" totiž už sám Tolik hrubý nástřel. Budu rád za jakýkoliv návrh/směr, kam se vydat, ideálně rovnou i s fotkou konkrétního kousku. Díky všem!
×
×
  • Vytvořit...