Přejít na obsah

Locky

Členové_50
  • Příspěvky

    1 280
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Locky

  1. Měl jsem možnost je vyzkoušet na ruce. Na živo jsou to úplně jiné hodinky, než běžné černé Moony. Ten lakovaný cifr z nich dělá už více leštěnky. I na ruce oproti hesalitům působí jinak. Nejblíže bych to přirovnal rozdílnému pocitu mezi plechovými a keramickými Suby (když pominu u Subů rozdílné tahy). Myslím, že budou dost žádané mezi lidmi, co nechtějí Moony jako tooly (zase podoba se Suby).

    Snapseed.thumb.jpeg.79fe2b1332e99fb935bc8127e6db7246.jpeg

    EDIT: Chtěl vložit i kratší video, ale z mobilu mi to nejde, respektive to hlásí, že má soubor více než 10MB.

  2. Měl jsem možnost nahlédnout, co bude představeno na Watches and Wonders 2024 od JLC, tak se o to s vámi rád podělím.

    Hlavní téma je: The precision maker.

    Největší terno bude rozšíření kolekce Duometre quantieme lunaire - nové pouzdro, takové víc oválné, připomínající kapesní hodinky. Tři druhy povrchovky - leštěný, broušený a pískovaný. Nožky budou trochu vybrané, opravdu povedené.

    Za mě největší pecka, že bude konečně i model v oceli, modrý cifr, cca 42mm a 13mm výška, kalibr 381, co je použit už nyní = 2 barely po 50h power reserve. Cena kolem 45000 CHF.

    Bude i platinové pouzdro s lososovým (v JLC ho nazývají jinak, ale si teď nevzpomenu) cifrem, kde už je snad i nový kalibr 391. Tady je cena už kolem 85000 CHF.

    Úplnou novinkou je tzv. heliotourbillon, což bych laicky popsal jako něco mezi turbem a gyroturbem. Více technicky bych to popsal, že rotuje ve třech osách. Tahle pecka má též samostatnou rezervu nátahu pro každý barel a na cifru je snad 5 různých způsobů zdobení. Nádherný model, jen ho neumím moc popsat slovy... 

    Další novinky jsou z kolekce Master Ultra thin. Konkrétně kosmetiky u jejich Perpetual calendar kousků - týká se všech materiálů. 

    Vím, že novinky u JLC nejsou tak ostře sledované jako u Rolexu (což mi osobně přijde škoda), ale třeba tu pár fanoušků bude, kterým info necelé 3-4 dny předem udělá radost. 

  3. Měl jsem dneska možnost nahlédnout, co bude představeno na Watches and Wonders 2024 od JLC, tak se o to s vámi rád podělím.

    Hlavní téma je The precision maker.

    Největší terno bude rozšíření kolekce Duometre quantieme lunaire - nové pouzdro, takové víc oválné, připomínající kapesní hodinky. Tři druhy povrchovky - leštěný, broušený a pískovaný. Nožky budou trochu vybrané, opravdu povedené.

    Za mě největší pecka, že bude konečně i model v oceli, modrý cifr, cca 42mm a 13mm výška, kalibr 381, co je použit už nyní = 2 barely po 50h power reserve. Cena kolem 45000 CHF.

    Bude i platinové pouzdro s lososovým cifrem, kde už je snad i nový kalibr 391. Tady je cena už kolem 85000 CHF.

    Úplnou novinkou je tzv. heliotourbillon, což bych laicky popsal jako něco mezi turbem a gyroturbem. Více technicky bych to popsal, že rotuje ve třech osách. Tahle pecka má též samostatnou rezervu nátahu pro každý barel a na cifru je snad 5 různých způsobů zdobení. Nádherný model, jen ho neumím moc popsat slovy... 

    Další novinky jsou z kolekce Master Ultra thin. Konkrétně kosmetiky u jejich Perpetual calendar kousků - týká se všech materiálů. 

    Vím, že novinky u JLC nejsou tak sledované jako u Rolexu, ale třeba tu pár fanoušků bude, kterým info necelé 4 dny předem udělá radost. 🙂

     

  4. před 14 hodinami, Karussell napsal:

    Díky za navedení na Chopard, ještě jsem si vzpomněl na tuhle překrásnou XPS variantu Alpine Eagle...

    https://monochrome-watches.com/chopard-alpine-eagle-41mm-monte-rosa-pink-salmon-integrated-luxury-sports-watch-298623-3001-hands-on-specs-price/

    Salmon dial, nádhernej stroj s microrotorem... jen ta cena😅

    chopard-alpine-eagle-41-xps.png

    Přesně, jak psal martar, tak integrovaný tah už mám pořešený a jiný kousek už nehledám. Leda by šlo o nějaký výjimečný kousek, který by splňoval zároveň některý z dalších kritérií - big date, moonphase, keramika, skeleton, nízký chronograph, ...

    Tyhle Chopardy se nevejdou ani cenou a splňují "jen" mikrorotor... Bohužel.

    před 9 hodinami, martar napsal:

    Locky psal, ze uz ma kategorii s integrovanym tahem fajne poresenou :)

    Přesně tak.

    před 5 hodinami, martar napsal:

    Jen teda pro úplnost - ten strojek je krásnej, ale když jsem po něm před časem pokukoval v souvislosti s nizoučkýma černýma CH. LUC Sport 2000, tak se na internetech psalo o jednom jeho nedostatku - cosi jako "skákající vteřinovce". Na přesnost to nemělo vliv. Už si nepamatuju o co šlo, zda o nečekaný skok po hackingu  nebo nějakou nepravidnost chodu. Třeba už to maj vychytaný...

    Díky za upozornění. Je to i inspirace pro zájemce o konkrétní kousek, aby si to před nákupem vyzkoušeli. Co si pamatuji, tak něco podobného řešil i Oris u svého inhouse (tuším) caliber 400, kde už to snad i vyřešili. Ale to už utíkám od téma vlákna hodně jinam...

  5. před 19 hodinami, martar napsal:

    Sákryš, drahé kovy nechceš. Zrovna jsem se chystal nabidnout alternativu ke GO PanoMaticLunar - Chopard LUC Lunar Big Date s mikrorotorem. Tři požadovaný fičury v jedněch hodinkách plus budget  sedí, ale holt bilý zlato no. Ty GO mají čistší dizajn, ale zas je tam trochu moc Lange inspirace.

    ChopardL.U.CLunarBigDate161969-1001detail.thumb.jpg.0a3b5042292154f8e1045680b9fe9953.jpg

    ChopardL.U.CLunarBigDate161969-1001front.jpg.8574ad34cbf121a96c3b1d33f5d50d39.jpg

    ChopardL.U.CLunarBigDateCalibre.jpg.deb1ed1464410153f8ef725d47398c3f.jpg

    Nádherný kousek, díky za něj! Bohužel bílé zlato a i to provedení big date s čísly v jednotlivých rámečcích není pro mě.

    Jo, ty GO jsou hodně inspirované ALS, ale možná se tak i natajno domluvili - ALS si nechá top modely v drahých kovech a GO se postará o "budget" kousky v oceli. 🙂

  6. před 11 hodinami, Karussell napsal:

    GO jsou skvělý, měl jsem je na ruce, ale popravdě mě osobně v přímým srovnání daleko víc šimraly Portugaly, se kterýma jsem do obchodu přišel, i když mají samozřejmě daleko míň komplikací. Cartier určitě super, stejne jako Czapek. Spíš se zeptám, jestli jsi neuvažoval do těch parametrů "co nemáš" zařadit třeba drahý kovy=FG/bico? Něco slušnýho by se už do 20tis dalo pořídit, jak z formálnějších kousků, tak třeba i ze sportovních... namátkou právě Portugieser FG, nebo Bluesy bico..

    Drahé kovy vím, že zatím nechci. Z materiálů rád vyzkouším keramiku, carbon, tantal, atp. (ocel i titan už mám), ale jakékoliv zlato (ani ve formě bico) či platina mě nelákají...

    Edit: Možná bych vyzkoušel stříbro, ale to jsem zahlédl jen u Tudor BB58 a ty mi nevyhovují proporcemi.

  7. V 20. 2. 2024 v 18:40, BadBear napsal:

    Tak já bych se podíval na nezávislé a microbrandy a tady bych doporučil

    CZAPEK Geneve
    Pokus se chceš „rozšoupnout“ pak Czapek Antarctique Passage de Drake. Tříručka s datem a fantastickým strojkem s mikrorotorem. K dispozici je ve 2 velikostech (40,5 mm, 38,5 mm) a k dispozici je několik barev číselníku i malá customizace (barva vteřinovky, typ indexu (12 nebo dvojitý index), barva druhého pásku, náramek celý broušený nebo s leštěným C). Rychloupínací systém umožňuje vyměnit náramek za kaučukový řemínek se skládací sponou. Trochu bude bolet dodací lhůta, s cenou umím něco málo udělat. Je to často citovaná alternativa k VC Overseas a jiným high-endům.
    https://czapek.com/passage_de_drake/

    BA11OD
    Hezký švýcarský tourbillon určitě není mezi mimo tvé naznačené finanční možnosti. BA111OD nabízí buď tourbillon „na slušňáka“ s onyxovým číselníkem nebo ve sportovnější skeletonizované verzi (ta má 2 velikosti 44 mm a 40 mm). Strojek má rezervu nátahu 104 hodin a stojí za ním Olivier Mory. Tady bych se připravil na to, že proti slibům mají dodávky časový skluz. A je možné udělat radost také „něžné polovičce“ s dámskou verzí skeletonu 😊 

    https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-1-t-v-d

    https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-2-lily

    https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-7-onyx-tourbillon-c-lemanic

    Pokud se chceš na Turbillon skeleton podívat osobně, můžeme se domluvit v Praze

    YEMA
    A poslední, co podle mě stojí za zmínku je nově i francouzská YEMA (ale od Švýcarska jen co by kamenem dohodil). Ti mají moc hezký turbillon s přídavným zobrazením přílivu a odlivu (mimochodem stejný strojek jako BA111OD)

    https://yema.com/products/yema-yachtingraf-tourbillon-mareographe-75th-anniversary-limited-edition-37-33-66-sn-u6

    nebo zcela nový inhouse strojek s mikrorotorem je v současnosti v kolekci Superman, ale předpokládám, že časem bude i v dalších kolekcích.

    https://yema.com/products/yema-superman-slim-cmm-20-11-24-66-sn-m3

    Nádherný průřez mikrobrandy! Díky za něj!

    CZAPEK - na wishlistu s microrotorem jsou dost vysoko dost jsem si s nimi hrál na SEWu, kde mě navnadili, že by letos (2024) měl vyjít nějaký nový model s jejich strojkem. Nevíš, co by to mohlo být a kdy? Bohužel cenově už jsou nad limit, koukám, že je aktuální cena 22 000 CHF a navíc bez daně. To je cca 23 000 EUR bez daně, u nás s 21% daní už 27 830 EUR a to už je opravdu hodně...

    BA11OD - vůbec jsem je neznal, ani jsem je nikde na živo ještě neviděl. Trochu se bojím velikosti (ve 40mm jsem našel jen barevně "dámské"), ale to je potřeba vyzkoušel naživo. Pokud je možné se na ně někde podívat, budu rád. Případně prosím o SZ.

    YEMA - na hledáčku jsem je měl, ale reálné kousky mě tolik nepřesvědčily. Jsem přihlášen k jejich newsletteru, tak uvidíme, co vymyslí do budoucna. Aktuálně nic pro mě.

     

  8. V 20. 2. 2024 v 18:07, Zbynek Zak napsal:

    Hoj hezké a zajímavé téma

    co takle neco od Cuervo y Sobrinos

    https://www.cuervoysobrinos.com/en/

    Za zajímavé 💸 a míč často se nevidí✅

    Firmu znám, většinu kolekce jsem si i odzkoušel na posledních ročnících SEW. Bohužel nic, co by mě nadchlo, nebo rozšířilo moji sbírku o nějakou další komplikaci/vychytávku. :( Každopádně díky za tip!

  9. V 20. 2. 2024 v 16:13, martar napsal:

    Locky, pokud bys uvazoval o poslední produkci Vulcainu, tsk si je pred nakupem poradne prohlidni lupou. Tuhle znacku miluju mj. kvuli tomu, ze donedavna produkovala perfektni vyrobky. Ale tahle fotka novych Cricket Classic me dost sokovala :(

     

    Martare, díky moc za upozornění. V tom případě klesají Vulcainy mimo "medailové pozice" a zatím se s budíčkem spokojím na starých Poljotech. Škoda.

  10. před 3 minutami, xcmaniax napsal:

    Na ozkoušení keramického pouzdra dnes neznám lepšího kandidáta než Tudor - value for money je tam imo neskutečná. Tajným favoritem jsou u mě IWC v té jejich pouštní (mojave) barvě. 

    Já jsem dospěl k trojici PAM, 36mm Expy (snad ani nemůžou být na ruce více odlišný hodinky :-D) a bluesy Suby. Vlastně ani nevím kam bych se měl posunout - u AP se mi líbí stejně jen RO a ty mi nikdo za normální peníz neprodá, dřív jsem koketoval s Lange, na Patek nemám. Pak zbydou jen ty "kroky stranou" - JLC nejsou ve "svaté trojici", na nějaké kravinky od hype značek co nosí celebrity taky nemám. Takže mi zbývá buď donekonečna točit nějaké "normální" hodinky a nebo na čas vychladnout 😄 

     

    Keramické Tudor black bay jsou už moc velké a hlavně vysoké (přes 14mm), ale třeba udělají keramické i BB54, ideálně i s datumovkou. IWC jsem koukal na Laureato pilotky, ale další pilotky už nepotřebuji - viz zadání.

    Pokud hledáš něco z holy trinity, tak koukni na VC overseas. Jsou to skvělé univerzály (dají se rychle měnit strapy - ocel/kůže/guma) a pokud ti jsou příjemně Bluesy, tak tak VC budou také.

    image.jpeg.60c4d19f304e3b8c2c57d11ea1b8cbb0.jpeg

    Každopádně v těchto cenových vodách teď lovit nechci. :)

  11. před 29 minutami, KFL napsal:

    No Defy skeleton s Elite strojem je neco jinyho nez Skyline s El Primero, kde vterinovka na sestce obiha cifr kazdejch 10 vterin (specialitka :D). Jinak nic proti klasickým Defy, jen si říkám, že když Zenith, tak by měly mít EP :).

    Dobrý hint, na tu "turbo vteřinovku" jsem zapoměl reagovat. To už je na mě moc, asi by mi z toho brzy tikalo oko... :) Ale ve skeletonech Zenith vede, uvidíme, co případně ty výše zmíněné Orienty, které si chci prohlédnout neovlivněn a bez předsudků. :)

  12. před 1 hodinou, exell napsal:

    Nejsem si jistý přesnou výškou pouzdra (někde čtu 11, jinde 12mm), ale Blancpain Léman Fly-Back 2185F z inzerce by mohly spadat do kategorie nízký chronograf.

    Jo, v rámci kategorie nízkých chronografů je již eviduji. Taktéž je mi sympatický flyback, ale na pomyslném žebříčku to nyní nestačí ani na TOP5. Ale jsem rád, že jsem "doiteroval" k podobným modelům, jako mi doporučují zkušenáři na fóru. :) 

  13. před 15 hodinami, AndyAaron napsal:

    Tohle je brutal vlakno. You can’t win.

    Prodej vsechno, nech si jen Alpinisty. Prachy procestuj a uzij si svet. A pak zacni znova.

    To jsem ti psal soukrome, ale budu timhle moudrem exhibovat aji tady :)

    Jo, tohle je taky myšlenka, co se mi už delší dobou honí v hlavě. Vypadnout třeba na rok cestovat, třeba bych pak neřešil takové blbé nápady... :D

    před 15 hodinami, Hasňa napsal:
    před 22 hodinami, Locky napsal:
    Přesně tyhle mě lákaly už zhruba před 10 lety, ale bohužel se mi nelíbí jejich spojení s jistým prezidentem, ač si to tyto hodinky rozhodně nezaslouží, tak za mě je to no-go. (Více sem politiku tahat nebudu)

    Mám to stejně.

    👍

    před 13 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

    To je dobrý. Mě by teda na cestování stačilo těch 20k, ale je to zajímavej nápad - začít znovu.

    Blbé je, že skoro ke všem hodnotnějším hodinkám už mám nějaký příběh/životní událost, což mi znemožňuje je s čistým svědomím prodat... Můžeme spekulovat, jestli to není jen vsugerovaná vnitřní pojistka, ale to už je na jinou debatu... :)

  14. před 19 hodinami, xcmaniax napsal:

    Zajímavé vlákno a jsem zvědavý, co nakonec vezmeš. Na mě ten předvýběr působí spíš jako úskok stranou :) už jsem taky měl ledascos a bohužel u mě už “dál” znamená hodinky, na který nemám, takže jsem v podstatě přestal 😄  Měl jsi někdy Cartiery? Typově bych asi z předvýběru uvažoval o keramikách. 

    Vítej do klubu! :D Cartiery jsem zatím "pouze" zkoušel. Nejvíce se mi pozdávají předchozí 40mm v modré:

     image.png.e2158fab9eae773c2fad162aed8d3f7e.png

    Jen k nim potřebuji ještě dozrát. Furt je mi "jen" 35 let... 😅 Jinak jaké přesně keramiky jsi měl na mysli?

  15. před 19 hodinami, KFL napsal:

    V ramci skeletonu uz dobre 4 mesice silham po Zenith Defy Skyline v modry variante. Jsou proste bozi. Kdybys chtel zvazit… snad jsem neprehlid v parametrech neco, co nesplnujou emoji3.png.
     

    Jo, modrá je super, ale tady bych spíše šáhl po té starší verzi s centrální vteřinovkou. Ideálně již v úvodním příspěvku zmíněné Zenith Defy Classic Skeleton Fusalp. Každopádně Defy skeletony jsou obecně hodně vysoko na seznamu, jen se beru s jejich čitelností - furt chci hodinky primárně pro odečet času a ideálně i data... :)

  16. před 19 hodinami, warann napsal:

    To je v pohode. Ostatne mne se libi, cos sam postoval na zacatku - GO a Vulcain. Jen ty GO se mi nejvic libi - zrejme uz nevyrabeny- seventies bez chrona.

    A pokud hodinky s budickem, tak Vulcain je prvni volba. 

    Osobne me jeste lakaji Santosy (pripadne Tanky, ale min), a pak nejaky BP FF. Ale to uz jsem zas mimo zadani 😁

    Seventies od GO jsem zkoušel také - 40mm hranaté pouzdro je na mě už pocitově příliš. Navíc verze bez chrona by rozšířila kolekci "jen" o big date a chrona už jsou moc masivní.

    Vulcainy jsem proto už zařadil do úvodního výběru. Ideálně bych nějaké i s datumovkou a samozřejmě budíčkem. Ale třeba i @martarovky (Vulcain Aviator Cricket GMT) jsou nádherné, jen už na mě moc velké.

    Cartier mám na seznamu, podobně jako třeba Reversa, až někdy za 10 let. Potřebuji k nim ještě dozrát.

    Přesto dobré tipy, jen to se mnou vážně není lehké... 😇

  17. před 1 hodinou, warann napsal:

    Tomu rozumím, chtěl jsem to i původně napsat, ale pak to tam nedal. Stejný cejch mají bohužel mj. o moje oblíbený Mark XV.

    Každopádně tady tě může "těšit" jejich špatná dostupnost.

    Takže z jinýho soudku, když se zmínily ty JLC a na Reversa to ještě není, tak co něco takovýho

    image.png.cd3adff991c23a72fb020add7b5ca369.png

    https://www.jaeger-lecoultre.com/us-en/watches/master-ultra-thin/master-ultra-thin-moon-stainless-steel-q1368430

    Případně senzační jsou Geophysic 1958, ale tam to s dostupností a cenou taky nebude žádná hitparáda.

    image.thumb.png.e3d285083687e10d00da3f3a72ec6259.png

    https://www.hodinkee.com/articles/jaeger-lecoultre-geophysic-1958

    Sorry za ty plachty, nestíhám upravit.

    JLC Ultra thin moon - také pecka, ale nelíbí se mi kombinace moonphase a dne v měsíci. Zkoušel jsem je na ruce a není to ono. Ale dobrý tip!

    JLC Geophysic jdou úplně mimo mě, stejně tak i True second, tímto směrem ne.

    Celkově z JLC spíše nějaká Reversa, možná Memovoxy, ale rozhodně to nebude další kousek, co momentálně hledám. :)
    (Já vím, je to se mnou těžký a vymýšlím kraviny 😇)

×
×
  • Vytvořit...