Přejít na obsah

Daredevill

Členové_50
  • Příspěvky

    170
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Daredevill

  1. před 37 minutami, Lamiczka napsal:

    Hele já v kuchyni nejvíc používám Hiromoto Saku Hocho - celkem známý malý santoku díky noze-nuz, tuším to tam byl jednu dobu snad nejprodávanější artikl. Díval jsem se, že mají i Gyuto a Usuba. Pro mě je to asi nejoblíbenější nůž v kuchyni, měl jsem strach, že to bude malý, ale vlastně jsem nakonec rád a velký nožejky mi nesedí tolik, tohle je dobře obratný... Hlavně je super řezivej, je to oboustranně broušenej sendvič nerez s jádrem z uhlíkovky

    Cenově podlě mě zajímavá varianta, jak vyzkoušet nějakýho japonce

    http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php

    Mám úplně stejnou zkušenost. Bál jsem se velikosti a nakonec jsem velké nože už nějaký pátek nepoužil a na všechno používám tenhle. Jen vždycky opláchnout a utřít do sucha, byl to boj rodinu naučit, ale nakonec to funguje. 

  2. Před hodinou, Anton_ napsal:

    Kávovar mám v práci a zrovna dneska blázinec, pořád někdo něco chce, ale skáču tady okolo toho jak malej😅
    Zatím jsem udělal jen jedno kafe a hnedka tygřík😁

    Chuť taková ostřejší, tlačilo to 10,5 baru. Tak jsem to stáhnul na 9,5 oproti slepý misce, tak uvidíme jestli to bude mít vliv.
    Káva Mezzo 70/30, teplota 93 stupňou.

     

    Mám hrozně dobrej pocit, jak si všechno můžu kontrolovat a nastavovat😃

     

    20211022_105204r.jpg

    Vypadá skvěle👍🏼

  3. před 13 hodinami, Radius napsal:

    Počítám, že do 1.11 s tím vyjedu tak dvakrát 60Km. Na lítačku na nákup mám ještě malý auto. Pravda je, že mi to pánové přezouvali v kraťasech a já vtipkoval, že jim sezona začne tak za měsíc. Oni mi ale řekli, že už od příštího týdne maj plno, protože přezouvaj firemní flotily. Reálně myslim, že peklo začne až to řekne Borhyová...

    Potřeboval jsem hlavně zkontrolovat na tom Hunteru s přítlakem zimní disky a gumy, pro sichr. Protože ten příběh, co jsem tu řešil před půl rokem - drobné vibrace kolem 100km/h na tom CLS nakonec dělaly gumy. Poté, co mě autorizák nechal na autě vyměnit věci za více než 100tis. a na několika věcích mě okradli, což jsem zjistil až záhy, když jsem přešel do jiného autorizáku, kde to hned dali na Huntera a tam došli k tomu, že letní 19" disky jsou rovný a dělají to pneu, které jsou všechny deformované celkem nad limit. Mimochodem šlo o nové Pirelli P-Zero MO. Tímto bych rád poděkoval Pirelli, že jsem s nimi měl už na dvou autech problémy. Už nikdy! Mluvil jsem tam s pánem, co dojel Yokohamy z výroby na Cayenne a koupil P-Zero a od té doby řešil vibrace, které vyřešil až změnou pneumatik. Samozřejmě reklamace pneu je téměř nemožná věc. Jediné řešení je nechat je obout je nové na Hunteru a pokud házejí, tak pneuservis vyjede protokol a tuto reklamaci prý uznávají. Takže takový dobrodružný příběh...

    Karusell: děkuju moc, už je to ale taky pomalu desetiletý auto se 140tkm...

    Podobná zkušenost. Měl jsem na Mazdě 6 MPS Pirelli P Zero a prvních rekneme 8 tisíc kilometrů dobrý. Pak se z toho ale stala tak neskutečně nebezpečná guma, která neklouzala jen za skutečně parného dne. Jinak to bylo jak na ledu, neustále. Prodal jsem je když měli 6 milimetrů a koupil pilot sporty 4. Mě pirelli už na auto určitě nepujde. 

  4. před 41 minutami, Moty napsal:

    Budu tady jako kacíř, ale od tý doby, co sem vyměnil Nespresso za pákovku, tak sem doma téměř přestal pít kafe a ani nebudu říkat co piju, co s tím? Jak v tom najdu zase zalíbení? Jedinej kdo to ocenil je manželka, že piju míň kafe.

    Problém osobně vnímám v tom, že mi vadí to nahřejvání, prostě předtím sem to zmáčknul, strčil kapsli a během 3-5 minut sem odcházel s nápojem. Teď když dostanu chuť na kafe, tak jdu pustit kávovar a než se mi nahřeje, tak na to zapomenu nebo cokoli jinýho. Jasně, řešení je ho pouštět ráno a nechat ho puštěnej celej den, což se mi, ale vyloženě moc nechce.

    Mám koupenou Wi-Fi zásuvku z alzy za bratru asi 300 korun a když jedu z práce, zapnu. Doma na mě čeká teplý kavovar. Geniální věc. Da se tam nastavit i kalendář. 

  5. před 1 hodinou, Kotlick napsal:

    Konečně jsem viděl na obloze vláček satelitů Starlink. Včera v noci okolo 23 hodiny. Úplně jasná obloha a satelity frčely od západu na severovýchod. Překvapilo mě kolik jich je a jak dlouhou to trvalo.

    Videl jsem je poprvé hned zezacatku, o žádném starlinku jsem neměl páru a byl jsem přesvědčený o tom, ze vidím něco neidentifikovatelneho. Poté jsem je videl ještě 2x a vždy je to super zážitek. 

  6. před 11 hodinami, Anton_ napsal:

    Ad k mému pokusu o espresso...Dneska se opět nedařilo. Nejdřív jsem naplnil misku až po okraj a zarovnal, což bylo cca 20g, tak nějak středně jsem to utáhnul, nevyteklo nic...tak znova, trošku jsem dal hrubší mletí a míň utáhnul(😬), to mi tam za 15s nakapalo 5g kaše...tak jsem zase nastavil hrubší mletí..dal jsem 19g kafe a vyteklo mi za 26s 37g kafe...ale vypadalo to jak na videu, samá pěna(taková hnusná, né crema) a bubliny...

    Takže to přisuzuji tomu, že ta robusta je moc čerstvá.
    Chuťově to bylo opravdu hořký a drsný(zároveň jsem cítil trochu kyselost až trpkost - polknout se to nedalo😁)

    Zítra budu pokračovat😅👍

    Hod mi do sz adresu. Pošlu ti trochu kafe co kupuju a to by bylo, aby se ti to nepodařilo. 

×
×
  • Vytvořit...