Přejít na obsah

tmx

Členové_50
  • Příspěvky

    704
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele tmx

  1. před 7 hodinami, dykmore napsal:

    Ok, díky, to jsem měl na mysli. Nechápu ovšem tvoji větu: "Mít za volantem vlastní hlavu která je reálně odpovědná za následky".

    Mám občas silný vnitřní nesoulad s aparátem, který maluje plné a přerušované čáry na silnici. Tam, kde je přerušovaná čára, bych nepředjížděl ani se supersportem, prostě tam nevidím. A jinde je všechno v dohledu a předjet nesmím bo plná čára. Takže čáry beru s rezervou a řídím se primárně bezpečným výhledem na všechny strany.

    Jinak ještě s tou rychlostí. Měl jsem v práci projekt získat nového klienta a čekal jsem na schůzku s klíčovou osobou několik měsíců. Na dálnici byla nehoda a nestíhal jsem, takže jsem musel jet hodně nad limit abych to nakonec stihl. V té době ještě Teams nebylo zavedené a musel jsem to stihnout. Takže sám vím, že občas někdo spěchá z nějakého důvodu a rád se mu uhnu do levého nebo ke krajnici. Nevěřím, že jsou mezi námi lidé, kteří nikdy nespěchali nad limitem.

  2. Reportování stavu baterie BT zařízení pod MacOS není běžná věc jako na Win. Bezdrátová periferie může mít uvedenou podporu MacOS, ale její úroveň baterky se ve widgetu neobjeví. Proto před nákupem doporučuji všechny tyhle detaily kontrolovat.

  3. Kdyby to bylo tak jednoduché, byly by všechny bezdrátové myši plně kompatibilní s MacOS.

    Even if the mouse is fully charged, macOS will not reflect that because our mouse does not support this feature. (in most cases it will display around 60% even if the mouse is fully charged since our Mice does not support this just yet).

    Pokud někdo chce kvalitní klávesnici k Applu, tak můžu Nuphy jen doporučit. Klávesnice je jak drátová (usb-c) tak i bezdrátová, podporuje plně jak Win tak Mac. Klávesy se dají vyměnit za různé druhy spínačů, takže se to dá doladit na velmi příjemné psaní. Lepší klávesnici jsem zatím nepotkal a ty rozumy o kanclu je lepší ignorovat. Nechte ho, ať se zaráží. Pokud někdo potřebujete mít numpad, je verze Air96.

    NuPhy Air96 Wireless Mechanical Keyboard review

    Nuphy Air75 V2 Review: Redefining Low-Profile Key

    Bohužel v myších zatím o ničem zajímavém pod Mac nevím, je to velká bída.

     

  4. před 1 hodinou, Zeeberdee napsal:

    No jasny, mam to pres napajeny dock, slo mi ale o tu, jestli bych si nejakou mysi a klavesnici mohl pomoct k dobre fungujici sestave. Navic za situace, kdyz potrebuju k tomu mys, ktera se mi dobre vyrovna s nerovnými povrchy. 

    Klávesnice je jasná, tam mám vybranou Nuphy Air v2. Ale kvalitní myš jsem zatím k Macu nenašel. Herní myši mi nic neříkají a kancelářských jsem měl v ruce několik a nic mě neoslovilo. Další sranda je, že jsem zatím neviděl myš, co by správně reportovala úroveň baterky do Macu.

     

  5. před 4 hodinami, safi napsal:

    Tahle diskuse je kransou ukazkou pokrytectvi. Vsichni si stezuji, jaky bordel vladne ve state, ale pritom zaroven krici, ze vse jej jen jejich osobni vec. A ze se nic nema regulovat. 

    To je prekrucovani psaneho textu. Pokuta za pasy ano, ale nesouhlasim 4 body a uz vubec nesouhlasim 2000 kc. Z meho pohledu je to jen buzerace plebsu, statisticky to ma zatim nevyznamny vliv na dopravni nehody. Pokud bychom meli hory rozesrackovanych lidi bez pasu, melo by to stejnou vahu jako tragicke nehody zpusobene nedanim prednosti. Jenze nic takoveho jako hordy lidi na sracky bez pasu aktualne neni (a to je samozrejme spravne).

    Bordel ve statni sprave je opacny, drakonicky se reguluje kazda pitomost. Zeptej se treba zahranicnich investoru, jak se jim libi investovat v CR oproti ostatnim zemim. Zjistis, ze regulujeme az moc a urednici jsou velice neochotni.

    Jen abych to uzavrel, poradek a system musi byt. Ale pouzivat selsky rozum.

  6. Tahle celá debata je zvláštní. Jeden člověk říká, že bodovat a pokutovat nezapnuté pásy stejně závažně jako nedání přednosti v jízdě, je z jeho pohledu přehnané. Smrdí to jen výběrem peněz. A do toho všichni začnou kázat o pásech, jak jsou skvělé. To jako fakt myslíte vážně?

    Samozřejmě že pásy jsou důležité, to přece nikdo nerozporuje. Pointa je, že když se dnes nikdo v autě nepřipoutá, nic katastrofálního se nestane. Jenže když si dnes všichni přestanou dávat přednost v jízdě, bude z toho pěknej Carmageddon. Takže závažnost různá, ale sazba stejná. Stejně jako @Conrad se sazbou za pásy nesouhlasím, je to pi*ovina.

  7. Klesající porodnost je problém každé vyspělé společnosti. Když nic nemáš, je tvoje nej zábava sex. Když máš možnost dělat každý den tisíc jiných věci, proč dělat sex, natož děti? Už jsi slyšel, že sex je zábava chudých? Navíc posledních 50 let došlo k několika průserům, které negativně ovlivnily mezilidské vztahy. IT technologie, potažmo sociální sítě, feminismus, antikoncepce. Výsledkem je celkem přísná předpověď v Americe, kde po roce 2030 má být cca půlka žen v aktivním věku single a bezdětná.

  8. Nez se rozmyslis, muzes si to dat na portu na Investicni rezervu. Je tam 6.25%. Aktualne jsem tam nechal vetsi cast penez a do ETF davam pouze pravidelne male castky. Tim, jak jsou vybrana ETF na ceste nahoru, nedokupuji ted vetsi objem, cekam na korekci.

  9. Neměli komponenty, tak tam vrazili co měli. Nebo prodejce špatně zadal konfiguraci do výroby a stydí se to přiznat. Automobilky vědí co dělají, mají tolik systémů kontroly, že ta pohádka o zapomnění...sry, nevěřím.

    Jinak je mi tě fakt líto, tohle zkazí radost z nového auta.

  10. Zrovna Apple je firma, která se topí v hotovosti a mohla by držet výrobu okrajového modelu pro své minoritní zákazníky. Bohužel na to hází bobek a zkoušejí nás tlačit k pádlům... nechci díky. Důvod, proč jsem utekl z Androidu, je pryč a nikdo nemá našlapaný telefon v mini balení. Je to smutné. Aktuální SE není zatím náhrada miníka.

  11. Trošku mě to minulo, ale skončil iPhone 13 mini... prakticky nejde koupit. Osobně ho považuji za nejlepší kompaktní telefon ever. Tak holt bude se mnou muset zůstat až do konce světa. Přecházel jsem kdysi z Androidu na Iphone, protože nebyl výběr. Teď už není výběr nikde :)

×
×
  • Vytvořit...