Přejít na obsah

Ados1

Členové
  • Příspěvky

    18
  • Registrace

  • Přítomen

Ados1's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    Jo jo, tak s tou ispiraci souhlas, vsechny ostatni brandy proste submarinery napodobuji. Napriklad swatch scuba atd. . Jinak konecne jsem se dostal k servisu, nechal procistit strojek, upevni reminek, renovacni nater rucicek a vylestit sklicko a hodinky jsou opet jako nove:) V ramci moznosti samozrejme. K te cene. Tento konkretni model 9411/0 se bohuzel na ebay splha na 3000 - 3500$. KDybych je nekde videl za 1000$, tak si hned koupim jeste jedny:)
  2. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    No jasne, v USA to totiž vyjde o polovinu levněji. Jsi taky majitelem nejakych tudoru, nebo rolexek submariner, kdyz jsi zminil, ze jsi nekolikrat nakupoval na chrono24, nebo se tvuj nakup tykal jinych znacek?
  3. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    No jo, na netu se daji sehnat na hodne mistech a jak uz jsem tady psal, na ebay vzdycky zacinaji kolem 300$ ale bohuzel se to vzdycky vysplha az nekam k tem 2-3 tisicum. Mas ale pravdu, ze nema cenu bavit se o cene, kdyz je stejne prodat nehodlam...teda alespon zatim. Spis bych se je opravdu radeji pokusil renovovat, ale bohuzel jsem zatim nenasel ten spravnej cifernik. V Evrope jsou ovsem mnohem drazsi, protoze cena neni v dolarech, ale v eurech, takze prumer nejakych 2500 Euro.....samozrejme ve velmi dobrem stavu. To jsou ale modely z osmdesatych let. Starsi ze sedesatych, sedmdesatych (coz jsou ty moje), jsou pak uz mezi 3 - 4 tis Euro...Ostatne podivej se sam www.chrono24.com Ale tohle je fakt raritka;-) Mrkej;-) Ovsem 18 000 Euro, to uz je masakr! http://www.chrono24.com/cz/search/index.ht...mp;SEARCH_MOVEM[]=1&SORTORDER=1&numresults=107
  4. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    No nevim, to mi právě příjde trochu jakö ruleta:) Ano, byly to armádní hodinky, které se svého času hormadněš násilně likvidovaly, když byly vyřazeny z armády. Nicméně jejich pravý původ určí jejich číslo, a pokud by se ukázalo, že byly normálně prodány v komerční sféře, mohlo by se taky stát, že mi je jako jejich původnímu majiteli zpšt navydají....si myslim:)
  5. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    )) Od té doby, co jsem se seznámil s jejich vývojovou historií, a teké způsob jak, kde a kdy jsem k nim přišel, mají pro mne ií vzhledem k jejich stáří hodnbotu, jako sběratelský kousek. Tedy musím Vás zklamat, ale zatím se je opravdu nechystám prodat. Nixméně když už jste toto téma nakously, zajímalo by mě, kolik byste byly ochotni za tyto hodinky zaplatatit???
  6. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    Pánové, příběh, jakým jsem k těmto hodinkám přišel, je dosti pikantní a vyadolo by to napár řádek. Jestli máte zájem, klidně Vám svůj příběh povím. Jenom v kostce, abyste měli alespoň nějakou představu: Bylo to ve Španělsku a v podstatě mi je přenechal zloděj, který mě chtěl okrást:) Pokud chcete slyšet kompletní příběh, jak se vše událo, nebráním se tomu, a klidně Vám ho napíšu. Stačí říct. Jinak mimochodem, tyto hodinky z ruky sundávám pouze tehdy, když je nesu na servis, ve zbylém čase neodmysliteně patří k mé ruce, ve dne, v noci, na souši, ve vodě (to už bohužel asi nebude možné, jelikož těsnění je příliš zteřelé;-) Tak jak by to podle mě s hdinkami mělo být. Co se týče hodinek, ano, říká se jim rolex pro chudé, mimo jiné proto, že byly ve srovnání s rolex submariner za podstatně nižší cenu, ovšem při srovnatelné kvalitě. Toho také jako první využila francouzská armáda a nakoupila je ve velkém pro svoje tuším mariňáky. později je nakoupily i další armády včetně armády spojených států. Nicméně já osobně tyto hodinky pokládám za absloutní klasiku v designu hodinek, samozřejmě společně s jejich rodiči rolex submariner, což se také potvrzuje dodnes, jelikož je spousta výrobců napodobuje.... připomeňme například Swatch Scuba Watch a spoustu jiných ala scuba, či mariner, nebo submariner. Od té doby, co jsem se seznámil s jejich vývojovou historií, mají pro mne vzhledem k jejich stáří hodnbotu jako sběratelský kousek. Tedy musím Vás zklamat, ale zatím se je opravdu nechystám prodat. Nixméně když už jste toto téma nakously, zajímalo by mě, kolik byste byly ochotni za tyto hodinky zaplatatit? A abych to zakončil, naopak, do budoucna se chystám pořídit další kousek, tentokrát ale o něco starší ještě s logem růže. Sem tam se na ebay objevuje a nedávno jsem tam viděl opravdu hooodně zachovalej a náááádhernej kousek! Až jsem se zamiloval:))
  7. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    Krome toho na tech mych je Princ oysterdate...na tech druhych je pouze princ date...coz me taky trosku odrazuje...
  8. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    No muj hodinar mi to nedoporucuje...taky by se mohlo stat, ze uz bych hodinky nedostal zpatky, kdyz bych je poslal do Svicar na renovaci. Schudnejsi mi prijde cesta, kterou tady jeden kolega taky zminil, a to sehnat original dily a nechat je vymenit.
  9. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    Jo jo, to je presne cesta, kterou se chci ubirat. Dik za tip, ale uz jsem podobny cifernik videl na ebay...nicmene ten muj je kapku jiny, bodky hodin ma ctvercove, a zatim jsem takovy nenasel. Kdyz uz bych se poustel do renovace, chtel bych opravdu originalni dily. Presneji receno dily k mojemu modelu. Ten s kulatymi bodkami je tusim z novejsich modelů, nez jsou ty moje.
  10. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    No to bych k nim ale musel mit papiry...a to nemam:(
  11. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    Hele ale na ebay je ted hodne zajimava nabidka....zalezi kam az se vysplha cena...jeste vcera vecer byla kolem 260$...dneska uz kolem 7 stovek...podivej: http://cgi.ebay.com/Vintage-Tudor-Submarin...1QQcmdZViewItem A jeste dotaz, jsi znalec pres tyto hodinky?
  12. Ados1

    Rolex Tudor Submariner

    No jo, renovace, o tu jsem se samozrejme taky chtel pokusit, ale hodinar me vyvedl z omylu, ze cifernik se renovovat neda. Kdyz se podivas pozorneji, vsimnes si, ze rucicky jsou pretrene nejakou bilou barvickou, to byla jedina renovace, kterou mi byl schopen hodniar udelat. Rikal, ze kdyby se jen dotkl toho cifeniku, tak ho smazne jako cerstvou barvu. Taky jsem si nechal vybrousit sklicko...od te doby ale uz opet utrpelo hodne sramu, takze se chystam na dalsi generalku...pravda je, ze jsem se k tem hodinkam nechoval jako k hostorickemu kousku. To proto, ze jse netusil, ze jsou originaly, a taky ze jsou vlasnte zberatelsky kousek. Schvalne se podivej na ten odkaz, co uvadim nahore. Stoji to za to! Ty hodinky vubec nesundavam z ruky, a bohuzel ani kdyz jsem ve vode. Takze se mi opet zastavavili a musim je nechat vycistit, vybrousit, a pak uz si je asi jen necham ve skrince:)
  13. Aha, tak to pardon. Nicmene porad nechapu, o co komu jde s temi prizpevky?? Od toho to snad je forum, aby se sem prizpevky zasilaly, neo ne?) Vsechno je naruby..na foru ti nadavaji za prizpevky, no ja se picnu!) Tak to se asi jen tak nejakeho prizpevku k mojim tudorum nedockam, kdyz tady panuje obava z jejich zasilani....
  14. No nevim co ma tehle poznamka znamenat, ale me osobne o zadne honeni prizpevku ani turboclenstvi, nebo co to tady pises za blbosti, opravdu nejde. K cemu by mi to jako melo byt, abych tady pak nekoho noveho shazoval, jako ty?? Tak ubohej nejsem. Mel jsem pouze radost, ze jsem nejake takove forum, kde bych se mohl podelit o sympatie k hodinkam, nasel. Koukam ale, ze aby mel clovek obavy tady neco napsat, aby ho se ho hned nejakej "mazak" nepokusil shodit...smutny!
  15. No nevím, ale kdybych si chtěl kupovat nové Relexy Submariner, tak určitě ne v Pařížské!) Přeplatíte minimálně 30 000,- jejich původní hodnoty. Ale přes internet. Jinak Rolex Submariner nejsou kopie ničeho, tak maximálně sesterských Rolex Tudor Submariner:) Je to čistokrevná, plnotučná klasika!! Jsou to automaty s datumem vodotěsné do 200m. Se zelenou lunetou vypadají taky dobře...mě osobně se možná líbí i více, než černé.
×
×
  • Vytvořit...