Přejít na obsah

Dingo

Členové_50
  • Příspěvky

    86
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Dingo

  1. Moc hezké, gratulace. Zajímavý prvek je ten vystouplý 12-hran nad lunetou. Zeptám se, třeba blbě, ten Lock zamyká korunku, lunetu nebo obojí? Edoxu zdar, ať dobře slouží.
  2. Dingo

    CERTINA OWNERS CLUB

    Koupeno především pro skvělou Luminu.
  3. Dingo

    CERTINA OWNERS CLUB

    1. Ondra - DS-1 pure white 2. Liqid - DS Podium 3. El Nano - DS Podium GMT 4. geometr - DS-1 5. Cosmo - DS Action Diver 6. Cosmo - DS Action 7. Ivan_989 - DS Podium quartz 8. bohush - DS first diver 9. mazzi - DS Action Diver Titanium 10. ABCDE - DS Podium GMT 11. ABCDE - DS First Ceramic Titanium 12. JohnDoe - limitka C006.425.16.031.00 13. muk24 - DS-1 Automatic Chronograph C006.414.16.031.00 14. Martyp - DS Action Diver 15. Povidláček - DS Action Diver 16. Atta - DS Action Diver Titanium 17. Krakonosh - DS 125th anniversary limited Powermatic 80 18. redd - 18 - DS-3 1000m 19. švýcarák - DS-1 Automatic (3 hands) 20. Pearce - DS Podium Auomatic C674.7129.42.66 21. VitekB - DS-2 Precidrive Chrono 22. VitekB - DS-4 Big Size 23. VitekB - DS First Diver 24. Addalbert - DS Action Diver 25. Delawer - DS - 2 automatic 26. Mosquit - DS Podium 27. Ondrej71 - DS Action Diver 28. Giovany21 - DS Podium - C001.514.16.057.00 29. Giovany21 - DS ACTION AUTOMATIK DIVER TITAN 30. Danny_1989 - DS Podium GMT 31. slay - DS Podium Big Size 32. tomson - DS Podium C260.7029.42.66 33. tomson - DS Podium C536.7029.42.65 34. samael - DS Action Diver Chrono C013.427.11.051.00 35. Buggy - Certina DS-1 36. Dingo - DS Podium Titanium, quartz 37. Dingo - DS Action Diver
  4. Na 5 zapomeň, co třeba Edox WRC Classic chronograph, quartz, 42mm
  5. Pokud jde především o tu stabilizaci, já mám vynikající zkušenost se Sony Cybershot HX9V. Vybíral jsem ho opravdu pečlivě asi před rokem, měl jsem v malíku vše o srovnatelných typech, prolezl jsem Digimánii recenze, parametry atd. Jsem takový typ fotografa: zamířit - prásk. Nic moc neřeším. Ale chtěl jsem od něj super video - stabilizované, a to jsem dostal. Diví se každý kdo to vezme do ruky. A to samé asi platí i pro foto. Navíc výhoda - režim I-AUTO, inteligentní auto, se kterým se mi snad nepodařilo zkazit jedinou fotku. Tak bych teď možná doporučil jeho nástupce, Cybershot HX20V , myslím že je i v těch doporučených na září na Digimánii....
  6. Na kostce sice 36, podle mě patří výš. Viz. Carl F. Bucherer. Dost dobrých modelů, ale tohle: EvoTec PowerReserve - podle mě splňuje vše dle zadání: univerzální, prestižní, 44x44,5mm zadní průhled. A NAVÍC: na strojku 3 patenty. Speciální uložení a jedinečný tvar rotoru samonátahu. Mít tenhle rozpočet, určitě bych je pořídil.
  7. Dingo

    ČAJ

    Rád si dám čaj i kávu, ale kvalitu zase tak moc neprožívám, na běžné denní pití mi stačí sáčky "Zlatá směs". Ale už jsem okusil i nějaké lahůdky, matně si pamatuju na "červený lístek mlžných hor" nebo směs Assam z indických čajů. Ale s čím se já nejvíc peru je VODA! Neříkejte mi, že všechny ty super a ještě víc super čaje připravujete ze smradlavé chlorované nebo jinak upravené vody, která skoro všude teče z kohoutku!! Já moc dobře vím, jaký rozdíl je v čaji nebo i kávě z opravdu čisté pramenité vody, bez chemie. Ten rozdíl se pozná na jakkoliv kvalitním nebo i na nekvalitním čaji. Je to opravdu vodou!! Dlouho jsem si vozil vodu z jednoho prověřeného pramene a byl jsem z nápojů nadšený. Bohužel už teď nemám tu možnost. Jsem z malé vísky s obecní vodou, už pár let taky "hezky" upravenou, někdy se mi ani nechce pod sprchu. Tak zkouším různé balené vody, něco je lepší, něco vyloženě hrůza. Jak tohle řešíte??
  8. Ode mě taky velká pochvala, parádní kousek. Dost by mě zajímala luminiscence, nebyla by fotečka? A ještě dotaz, co otočná luneta? Kdysi jsem zkoušel jedny podobné z řady Class-1 a luneta šla dost lehce a měla na můj vkus velkou vůli. To mě od toho modelu tenkrát odradilo. Tak jestli se Edox polepšil?
  9. Dingo

    NIGHTSHOTS

    Vyvážení bílé na automat? U kompaktu Sony HX9 to teda nefunguje. Asi proto, že to je kompakt . Ale pomůže mi vyvážení na zářivku, nějakou, sám nevím, je tam víc možností. Dlouho se mi nedařilo vyfotit správnou barvu Luminy, pořád moc do modra. Ale to je časté u hodně snímků tady. Tohle využiju a dám sem opravu snímku Certin (o kus výše). Tady není klasik 10:10 a je to nějak horší celkově, ale víc odpovídá barva, i když to ještě není ono.
  10. Pánové, mám dotaz vhodný do tohoto vlákna. U dvou svých ETA, 2834-2 a 2824 pozoruju zvláštní jev, asi to bude standart, ale nevím proč to je a od čeho vzniká: k tikání se přidává takové periodické "kovové zvonění", které se od nuly zesiluje na max a zase plynule zeslabuje, pak chvíli ticho (jen čistý tikot) a zase další perioda. Dělají to jen nějaké typy strojků, nebo je to záležitost všech, od krokového kola nebo kotvy. Ta perioda je 20 vteřin, 3x za minutu. U 2834 je ten zvuk silnější a víc zvonivý, ale je dobře rozeznatelný u obou. Kdo víte co to je?
  11. Dingo

    NIGHTSHOTS

    Certina DS Action Automatic
  12. Gratuluju, krásný hodinky. Podle mě výborná volba značky Edox, obecně trochu nedoceněné. Tenhle typ jsem měl taky na ruce, byl v mém posledním výběru tří typů, ale nakonec to vyhrály Grand Ocean, protože mi o moc líp seděly na ruce a řekl jsem si, že vlastně čistokrevné potápky nepotřebuju. Strojek 2834 se v mých hodinkách celkem brzy usadil v neskutečné přesnosti, kam se hrabe nějaký chronometer. Přeju ti, ať se to stane i u tvých. Jen přidám vlastní zkušenost. Po čase už víš kam kouknout, přece doprostřed, do té orámované oblasti A pro slabšího angličtináře: mrknutím vedle si vždycky můžu ujasnit den, když si nejsem jistej.
  13. Profesionálové, So 28.8.2010 Boddie: Mám nové hodinky, "quarzky", jsou přesné na setinu sekundy! Záběr na Heuer kombi digitál/analog, zajímavý tvar pouzdra, bližší info nevím. Na konci dílu po "akci" lituje rozbité hodinky víc než svou ruku, asi byly opravdu přesné.
  14. Ano, začíná nám Tour. Dovoluju si upozornit zde přítomné chronomagory, že je možné zúčastnit se soutěže pořádané www.peloton.cz. Sestavíte si napříč startovkou nej tým devíti jezdců a zapíšete se s ním do soutěže. Pak se bodují úspěchy jezdců v závodě. Více se dozvíte na zmíněných stránkách. Kdo máte bojovného ducha, hlašte se tam, ať je hodně týmů. Vás to nic nestojí, max. registraci na Pelotonu. A hlavní výhra jsou HODINKY! Festina Tour de France 2010 (Pánský chronograf, 8 barevných variant číselníku, pouzdro i tah z ušlechtilé oceli, popř. kaučukový řemínek, vodotěsnost 10 ATM.) Festina. Rozhodnout se musíte do soboty 3.7. do 12h.
  15. Přes Edoxy jsem tady já. Od 08/2009 mám Grand Ocean Day/Date. To znamená stejný strojek, 2834. Edox jako značka je v mých očích teď hodně vysoko. Perfektní zpracování i nejmenších detailů. Tyhle nové Vauberts vypadají podle fotky skvěle a vím, že skutečnost bude ještě lepší. Výhledově plánuju k ročnímu výročí něco napsat, dát pár fotek na koženém řemenu, který jsem mezitím pořídil. Tedy jen krátce. Naprostá přesnost. I když to má být normální provedení, mám vlastně chronometr! Podezírám Edox, že je to lepší provedení strojku z těch několika kvalitativních řad. To nejlepší asi ne, to už by prezentovali jako chronometr. Nebo dělají s koupenou Etou nějaké zázračné úpravy. Nebo mám prostě obyčejné štěstí na kus. Na přesnosti si zakládám, sleduju denně. Asi po 2 měsících se chod ustálil a teď je to tak 0 až +1s denně. Někdy třeba 3 dny po sobě 0-0-0. Při mém stylu nošení Po-Pá, kdy většinou sedím u počítače se zhruba 1-3s předejdou a So-Ne je strčím do winderu a zase se tak 2-3s zpozdí. Takže je vlastně skoro neseřizuju a jedou -5 / +5 rozmezí proti radiovému signálu. Prostě paráda. Tedy za mě rozhodně doporučuju koupi.
  16. I když poslední dobou moc nepřispívám, jsem tu ale skoro denně na kouknutí, co je nového, co se děje, a tak se považuju za aktívního člena. Už proto, že se neustále těším ze svých super hodinek, malým dílkem pořízených za přispění fóra. A že se moc nevyjadřuju .... Ne každý musí být tak strašně ukecaný a aktivní. Klik.
  17. TAG Heuer, v sekci BRAND - Multimedia je na výběr hned několik (page 1-2-3)
  18. Čepice mi přišly v pořádku hned v pátek 4. Kvalita a vzhled je lepší než jsem doufal. Paráda. Díky, Ricousi.
  19. Dobře funguje až rok, nebo spíš do výměny baterie. Tedy tak, že kalibroval jsem vždycky po výměně baterie a funguje to potom stále OK. Dokonce jsem s nimi chodil turistiku azimutem dle mapy a vždycky jsem se trefil Ale kolega v práci měl nějaké Timexy, nevím typ, barometr-výškoměr (možná kompas, nevím) a asi 2x to dal na reklamaci kvůli výškoměru, tak od té doby nemám k outdoor Timex důvěru.
  20. Jen poznámka: děláš tu kalibraci venku? To je dost zásadní. Mám zkušenosti se Sunnto Observer. Kalibraci venku na otevřeném prostoru, tzn. ne mezi mrakodrapy. Pak dobře fungují i v místnosti.
  21. 1. Horhe 2. KGrob 3. KGrob 4. pato31681 - Slovensko 5. Bert 6. Kibi (Olousek) 7. David_B 8. Zuikomatt - SK 9. David Neckar 10. Dingo 11. Dingo
  22. Nechci posuzovat jednotlivé typy, jen jsem "letmo" proběhl odkazy, ale co mě zaujalo: rozptyl velikosti 42 - 46 mm!! To už je dost rozdíl. Při výběru musím vědět, co se mi dobře nosí, nebo mít aspoň nějaký záměr. A ve finálním výběru už řeším jen drobné rozdíly pro a proti. Ale nedej se. Je to jen můj postřeh. Ostatní ti poradí zase něco dalšího.
  23. Dingo

    Casio GW-M850-1

    Dobré fotky, co takhle zkusit nějakou do kalendáře?? Jsou tam i horší. Jak snímky, tak hodinky. Tenhle model oceňuju, viz. podpis.
  24. Titanové hodinky nestudí! Z vlastní zkušenosti vím, že když dám na ruku ocel v chladném ránu, dlouho cítím na ruce "kus ledu". Naopak titan v podstatě okamžitě přestanu vnímat, není ten pocit chladu. Asi je to fyz.vlastnostmi tepelné vodivosti nebo co, nemám to ale podložené.
×
×
  • Vytvořit...