Přejít na obsah

Petr82

Členové_50
  • Příspěvky

    67
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Petr82

  1. před 23 hodinami, Daredevill napsal:

    Tak jsem si jeden z těch Mazzeru objednal. Už před strašnou dobou jsem si tu po diskuzi s bertem a ostatními vysnil Rocket appartamento. No jenže pak jedno dítě, druhé dítě, stavba baráku a kavovar stále v nedohlednu. Tak jsem začal aspoň mlynkem. Mám radost. 

    Že já sem lezu... Na Bazoši jsem našel jeden epesní červenej Mazzer v Brně za 5.000 a když jsem ho viděl naživo, tak jsem taky neodolal...

  2. před 13 hodinami, Happy88 napsal:

    Borci, neprodává někdo nějaký AM celopéro řekněme do 40k. Visím na bazarech už asi dva měsíce a motá se mě z toho hlava emoji3.png klidně 29“ i 650b, zdvihy v oblasti 140-160mm, ať je to trošku sranda dolekopcem a nahoru to pořád trochu jede taky. Nějaký hravý kolo na kterým se naučím a pozjišťuju co mi vyhovuje a co ne. Velikost M (S) - na výšku 173 cm. Ideálně Morava.

    Sem typickej případ co by chtěl Yetiho v ceně Decathlonu. Třeba se mi tu poštěstí :)

    Co třeba toto:

    https://www.bradsky.cz/focus-spine-evo-donna-rubinova--p-11694.html

     

  3. Většinou pomůže terpentýn. 

    Další rady jsou případně tady:

    https://www.dobrytextil.cz/blog/poradna/jak-se-zbavit-skvrn-od-pryskyrice-smoly-smuly-na-textilu?gclid=EAIaIQobChMI3vP85d2q3AIViJ3VCh0jFwLdEAAYASAAEgLLh_D_BwE

     

    Sakra, druhej dres letos od smuly! :-( Ne ze bych jezdil tolik v lese, ale 2x jsem se oprel o lavicku v zahradni hospudce, kde byla smula (pokazdy tedy nekde jinde). Da se to nejak vycistit?

  4. Tak vymývaná dlažba by na to dřevo byla jako pěst na oko, nehledě nevím co by to dělalo se statikou té terasy.

     

    Máme ji tak metr nad zemí, pere do ní slunce celý den, v zimě haldy sněhu a ledu. Budou na ní stoly židle, prostě celoroční zátěž.

    Jinak pokud se týká těch woodplastiků viděl jsem co to udělalo sousedovi - po 8 letech je to nasra..y. Takže ne. Byl mi doporučen termojasan, jako absolutně nejodolnější dřevěný matroš. Nebo přece jen půjdu cestou nějakého Bangkirai či Massaranduby. Ale tahání dřeva přes celou zeměkouli kvůli mé terase se mi pořád nějak ekluje.

    Když budeš potřebovat, rád pomůžu. Termo jasan prodáváme, exotiku taky. 

  5. Nejlepsi volbou z drevenych teras jsou uslechtile exoticke dreviny jako teak nebo ipe. Zivotnost techto drevin bude neprekonatelna. Navic pokud dodavatel disponuje certifikatem FSC, mas zaruku, ze jde o drevo z obnovovanych zdroju. Jestli bude pro tebe exot prilis drahy, jdi do akatu. Je to tvrda, houzevnata drevina. Ty modriny a borovice jsou dost mekky. V termo provedeni jsou sice stabilni, ale velmi krehky a ridky.

    Ipe je super, cena ale přes 2000 Kč za m2. Originál barmský Teak taky super, ale tady jsme už kolem 4500,- Kč/m2. Akat taky není špatný, ale cena je kolem 1800,- provedení je kvůli růstovým vadam pouze cinkovane (=delkove napojovane) a spoj nevydrží na veky. Drevo je vždy o tom, co od toho člověk očekává a kolik do toho chce vrazit peněz.

  6. Ještě mě napad Thermowood. Máte někdo zkušenost? 

    Dělám s termo borovicí i termo jasanem. Výhoda oproti sib. modřínu je daleko větší rozměrová stabilita (modřín bude vždy daleko více korýtkovat a bude více praskat). Cenový rozdíl mezi termo borovicí a sib. modřínem je kolem 15 %. Pokládka je jednodušší a zvládně to šikovnější kutil. Termo jasan je cenově asi na dvojnásobku, co termo borovice. Nutné jsou dilatace mezi prkny a od zdí, zespodu to musí větrat - čím větší mezera, tím lépe. Pokud budeš potřebovat jakoukoliv technickou radu, dej vědět.  

  7. Mám dotaz rozhoduji se mezi těmito třemi koly. Rozdíly a výbavy vím. Projeté je mám taky všecky. Hlavní favorit je Kross, ale nevím jestli mi bude sedět převod 1x11 jinak vyhovuje dokonale. Má nejlepší výbavu a pevné osy kol. Načtený výhody nevýhody 1x11 a 2x10 mám. Spíš jen potřebuji utvrdit v rozhodnutí a stejně jde popř přestavět na 2x10 Bydlím na Královehradecku a není tu tolik kopců a plánuji jezdit 80 silnic a 20 "terén"

     

    Sepešl https://www.velo-centrum.cz/eshop-181064-horske-kolo-specialized-crave-29-16-gloss-blkcyangallardo-org.html

     

    Cannondale https://www.bikero.cz/cannondale-17-trail-29-3-p129468/#gallery

     

    Kross https://www.kola-kross.cz/kross-2017-level-b8-s-17--black-graphite-silver-matt-2/

    Z uvedených bych šel taky do Kross - výbava i vidlice je za ty peníze super. 

×
×
  • Vytvořit...