Přejít na obsah

ragu

Členové_50
  • Příspěvky

    2 857
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele ragu

  1. Připomíná mi to jednu historku od Tomáše Třeštíka.



     
    Nedávno jsem fotil portrét jednoho pana podnikatele. Jsem zvyklej všímat si, jaký kdo nosí hodinky. Tenhle milej, skromnej a nenápadnej chlapík měl na ruce hodinky Patek Philippe, model, kterej v základu začíná lehce nad milionem a půl. Ty hodinky byly uplně vojebaný. Celý odřený, sklíčko na několika místech škrábnutý...

    "Máte hezký hodinky, co jste s nima proboha dělal?"

    "No, právě skoro všechno. Já měl dlouhou dobu Seika, ale chlapi si ze mě furt dělali prdel že jsem škrt, tak jsem se jednou nasral, šel do Pařížský, vlezl do prvního krámu, co měl ve výloze hodinky, na jedny ukázal, zaplatil je a vypadnul. Abych měl pokoj. Líbilo se mi, že jsou placatý a vlezou se mi pod rukáv lyžařský bundy."
    "Vy jste s nima lyžoval???"
    "Jo, taky. Já je nosil furt. Já se s nima na Bali i potápěl, s těma Seikama co jsem měl předtím to šlo a stály pár korun, tak jsem tak nějak předpokládal, že tyhle hodinky budou vodotěsný taky.."
    "A byly?"
    "Chvíli jo.. Akorát když jsme se vrátili z dovolený, zevnitř na sklíčku se začala dělat taková mlha, jako by tam kondenzovala voda. Tak jsem s tím šel zpátky do toho krámu. Když to viděla prodavačka, málem omdlela. Že prej jsem se uplně zbláznil, lyžovat s nima. A dokonce se potápět! Že to nikdy neviděla, že ty hodinky jsou přece strašně citlivý na vodu i na otřesy, že je to napsaný v návodu. Ptal jsem se, kam si teda ty hodinky smím podle ní vzít. Řekla že třeba do divadla. A pak vážně dodala - ale na konci představení radši netleskat!!!"




    Jinak jsem někde četl, že ty 3atm berou podobně jako IWC, tzn. že s tím skutečně můžeš do 30m. Ale co je na tom pravdy netuším.
  2. Espadrilky jsou furt přijatelnější než ty sandále, i když ty děrovaný jsou divný. Stojím si za tím co jsem psal - loafers/boat shoes.

    Ale reálně si samozřejmě nos co chceš, Česko i Slovensko jsou země s rozmanitou kulturou oblékání, kde lidi do divadla nosí rejoice kalhoty, fleecová mikina je pro mnohé ekvivalent OWG hodinek na všechno a na svah i do města se nosí stejná bunda.

  3. Před hodinou, AndyAaron napsal:


    To vubec nerozporuju, ale casto to jde s tim casem ruku v ruce. Muj point byl v tom, ze ne nutne boty, co ti sedi a vyhovuji dnes nemusi stejne vyhovovat za rok, tri, pet…

    Edit: ty Prabosky jsou hrozny a Ragu mel dost dobrej point emoji16.png

    Chápu jak to myslíš, ale když si přijdeš pro doručení na opasek tak ti taky neřeknu - tohle neber protože beztak za pár let ztloustneš! 

  4. před 40 minutami, Strocek napsal:

    Kuci tu uniformu sem nechal dvakrát přešívat aby to bylo bez chybičky, takže bych potřeboval k tomu odpovídající boty. Já osobně bych neměl problém s těma praboskama a ve finále by to asi nikomu nevadilo, když bys tam šel zakalit s dědkama, ale troubim tam a lidi na tebe čuměj a víš jak to je, když už nic, tak aspoň dobře vypadat :). Ty geoxy jsou pěkný, asi bych volil bez toho přepažení (nebo jak se to jmenuje) tý špičky, ale něco takovýho vyberu.

    https://www.gentlemanstore.cz/boty/boty-139/polobotky/berwick-davis-cerne

    https://www.gentlemanstore.cz/boty/boty-139/polobotky/berwick-astaire-lakovane-cerne

    Když si jdeš na chronomag pro doručení na boty do 3k musí ti bejt jasný, že to dopadne podobně jako když chceš doporučit hodinky do 5k a nůž za litr - odcházíš se Seikama za 10, nožem za 3 a do roka máš budget na trojnásobku.

  5. před 15 hodinami, AndyAaron napsal:

    Tim tvrzenim bych si nebyl tak jistej. Cloveku casem pada klenba, udela se ti ostruha, atd. a najednou mas na boty trosku jine pozadavky. Ale tim samozrejme nechci nejak zasadne strasit.

    To co popisuješ jsou často symptomy něčeho co děláš špatně - přetěžování, nadváha, špatnej kontakt chodidla se zemí a spousta dalších věcí. Nejsou to automaticky symptomy stárnutí.

  6. @Moty koukám že Caesar potvrzuje titul nejdražšího pouličního kocoura v okolí desítek kilometrů.

    Tohle absolutně schvaluju, máme takhle zasíťovanej balkon a okna, takže má kočka volieru z celýho bytu. 

    Kočky navolno do dnešního světa nepatří.

  7. před 20 minutami, Pozorovatel napsal:

    Nebudeme to tedy vztahovat čistě na věk (i když ten hraje také svou roli), ale obecně na ochranu spotřebitele (i toho s IQ houpacího koně).

    Věk ani IQ v tom nehrají tak důležitou roli. Velká spousta lidí okolo nás má finanční gramotnost horší než dnešní dítě na základce, byli vychovávání v systému tvrdě pracuj, ať máš kde bydlet, dovolená v jugošce a v 55 do důchodu. A hlavně měj něco, co ti můžou sousedi závidět.

    Moje máma, který nebylo ani 60 a hloupá myslím není, je schopná každej měsíc většinu výplaty utratit za značkový hadry a zbytek měsíce žrát rohlíky. Našetřeno nemá nic, byt vlastní taky ne, lítačku kupuje zásadně po měsíci (za 500) místo roční (za 3650) protože přece nedá tolik peněz naráz. Ale chodí v Gucci tričku s Pinko kabelkou a Tiffany náušnicema, většina z toho za moje prachy - každej rok na Vánoce/Narozeniny a pod. jí dávám možnost užitečnýho dárku typu notebook, ipad, investice, kurz a každej rok přijde s nějakou píčovinou co chce raději, naposled kožená značková bunda a kabát. Rezignoval jsem a smířil se s tím, že ji budu mít do konce života na krku (otec umřel když mi bylo 11 a chlapa nemá už dlouho). Její máma je mimochodem něco podobnýho, nepracuje už tak od 50, její táta každej rok střídal práci, vždycky celkem dobrá pozice dokud se nezjistilo, že nic neumí a letěl. Rodinu si člověk nevybere.

×
×
  • Vytvořit...