Přejít na obsah

Vladice

Členové
  • Příspěvky

    46
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Vladice

  1. Článek o dabingových perlách mě dostal: https://www.super.cz/809292-koule-nebo-mice-nejvetsi-dabingove-perly-aneb-kdyz-prekladatele-zahranicnich-filmu-nezvladaji-remeslo.html Například v akčním Americkém Shaolinovi z roku 1991 řekne jedna z postav, že je třeba přistoupit k výuce „marciálního umění.“ V prvním dabingu filmu Smrtonosná past (1988) se mluví o „strojní pušce“. „Machine gun“ ale znamená prachobyčejný kulomet. atd.
  2. Přispěju se svým tipem na gentlemanský zavírák: http://www.noze-nuz.com/spyderco/centofante3.php Líbila se mi jeho subtilita a lehkost. Moc ho ale nepoužívám. Když potřebuju něco říznout mimo kuchyň, tak si beru vícenářaďový Victorinox, kterej koupíš všude a nebudeš se o něj bát, protože neni zas tak drahej.
  3. Co si představit pod pojmem napůl chytré hodinky? Co to umí a jak dlouho vydrží baterka?
  4. Už jste viděli Vratislavie Chrono 2017? Modrý jsou nejhezčí podle mýho vkusu. Akorát ten krokodýlí řemínek v barvě hodinek bych asi nevydejchal:
  5. S trezorem jsem nepočítal, myslím si, že by nebyl potřeba. Každopádně z toho vycházeji buďto nějaký vintážní kousky (nemuseji bejt drahý, když jsem se podíval na Seika 6138 a 6139), případně Rolex, Omega, Hujery. Konkrétně Suby se mi osobně ale moc nelíbí na pohled. Ze staršího vlákna zase vyplývá, že je lepší utratit takový prachy třeba za nějakou pěknou dovolenou. ;-)
  6. Ahoj chlapi, představte si situaci, kdy máte volných 100 000 Kč a chcete je investovat na 5 -10 let. Mohou být vhodnej investiční nástroj hodinky? Aby tomu tak bylo, tak je samozřejmě potřeba, aby v čase zvýšily svoji hodnotu, tzn. teď koupim za 100 000 a za 5 let prodám třeba za 115 000 Kč. Dokážete poradit nějaké? Díky.
  7. Vladacr: teda to byl dobrej kauf. Myslel jsem, že ta mezera mezi pouzdrem a tahem nebude vypadat dobře, ale z tvejch fotek to vypadá, ze to vůbec nevadí a spíš to dělá parádu ;-). BTW: Já teď Kosmosy nosim každej den. Jsou pohodlnější než moje bejvalý Seika, který teď dělaji radost někomu jinýmu a ta čitelnost Kosmosů je úžasná.
  8. No spíš sem se s nima chtěl rozloučit a nevěděl jsem, jaký vlákno k tomu zvolit a evidentně jsem zvolil špatně, pač tohle je vlákno pro skalní příznivce:-). Já k tomu přistupuju pragmaticky, točim dvoje hodinky. Kdybych jich měl víc, tak mi bude líto, že je nenosim, že mi tam leží ladem. No a v tuhle chvíli mi tam přebejvali Seika.
  9. Já tady mám jeden nikoliv přírůstek, ale úbytek. Včera se mi podařilo střelit svoje Seika. Chodily bez problémů, ale nejvíc mi na nich vadila horší čitelnost a jelikož jsem si pořídil barevně podobný Vratislavie Kosmos s lepší čitelností, tak to byla logická cesta. Měl jsem je 9 měsíců, teď budou dělat radost někomu jinýmu.
  10. Já začínal na Casiu a to bych řek, že je přímá konkurence právě zmiňovaný Festiny. Casia bych se nebál. No a když jsem si před 2 lety vybíral následovníka svých Casií (to jsem ještě tohle fórum neznal), tak jsem si prohlížel jedny docela pěkný Festiny v Palladiu, ale pak jsem se rozhod, že se ještě podívám jinde a hned o pár metrů dál byl obchůdek s Citizenama a bylo rozhodnuto. Super koupě a tímto děkuji své ženě, že mi je pomohla vybrat. Zajímavý příběh:-).
  11. Vladice

    Bulova CURV

    Na Bulovy zacinam valit bulvy:-). Semtam se u nich objeví fajnovej kousek a k tomu si vždycky připomenu, že zakladatel byl Čech. Až pojedu do Ameriky, tak je tam omrknu:-)
  12. U řady DS-1 hodnotim za 1 přehlednost a eleganci. Jen se chci zeptat, jak kvalitní mechaniku Certina má? Máte někdo zkušenost?
  13. Co se týče autorizovaných prodejců Citizenu, mrkni na stránky http://www.citizen.cz/cs/obchody/, kde najdeš AD i upozornění na několik neautorizovaných. Za mě teda rozhodně koupit u AD. Kdo ti dneska dá záruku 5 let? Zboží se málokdy podělá do 2 let, ale mezi 2. a 5. rokem ta šance už roste.
  14. Oproti Kosmosům S4 je změna v ručičkách, korunce a barvě pásku, takže 3 věci jsou jinak. Změny jsou to kosmetického charakteru, řekl bych:-). Kosmosy S4 se mi líbí víc.
  15. Vladice

    FEARS

    Ano, nevypadaji špatně, ale to je asi jedinej klad, kterej se k nim dá říct. Když sem viděl tu cenu - 650 liber, tak sem si myslel, že je to fór. To vychází podle aktuálního kurzu na 20 800 Kč a to už je na quartz s Rondou trochu silný kafe. Zřejmě kvůli výrobě v Švajcu. Zlatá polská Vratislavia Conceptum s japonskym pohonem, která je za pár šupů, oproti těmhle předraženejm limitkám.
  16. Nevíte někdo, jestli ty Bulovy maji v česku nějaký distributorský zastoupení, protože člověk tady na ně moc nenarazí, co sem si všim. Myslim, že je to trochu škoda, protože kvalitu evidentně maji.
  17. Jsem na to docela zvědavej, dej sem pak s tim tahem nějakou fotku pls. Nechci tě nějak viklat, ale už jsem viděl minulou verzi Vratislavií na tahu a na oko to zas tak dobře nepůsobilo, jak je tam ta mezera mezi pouzdrem a tahem. Možná bude mesh pro ně lepší volbou. Já o něm taky uvažoval, protože někdo řiká, že mesh je nejpohodlnější z kovovejch tahů:-) a kůže neni věčná.
  18. jaho: Wenger Seaforce mají vodotěsnost do 200 metrů a určitě budou masivnější, bytelnější a pravděpodobně těžší. Mají pověst spolehlivých hodinek. Naproti tomu Patriot bude trochu civilnější. Doporučuju navštívit prodejnu, kde mají oba a vyzkoušet, např. helveti.cz. Jinak pokud tě to táhne víc k potapěčskejm hodinkám, tak Seaforce bude jasnou volbou, pokud víc k pilotním, tak Patriot.
  19. Viděl jsem tady nějaký vtipný nadpisy k novinovejm článkům. Dneska mě pobavil iDnes: Slepý invalida čelil exekuci za jízdu načerno http://zpravy.idnes.cz/ustavni-soud-jizda-nacerno-slepec-invalida-f27-/domaci.aspx?c=A161116_104640_domaci_hro
  20. Taky už se ke mně dostaly moje Kosmosy, ale nechám si je dát pod stromeček:-). daur: přemejšlim, co je víc překvapující, jestli to, že je chce nosit tvoje žena (většinou ženy touží po stylových nebo kýčovitých hodinkách jako MK, Guess, Storm atd.) nebo to, že jí je přenecháš;-). Každopádně můj obdiv máte oba.
  21. Ten Citizen je v quartzu taky moje nejoblíbenější značka, takže za sebe rovněž doporučuju. Ten poměr cena/kvalita/přidaná hodnota je prostě dobrej. Na svoje Citizeny nedám dopustit. Jinak moje drahá polovička má oblíbenou značku Storm, akorát nevim, jestli vyráběji zlaťáky:-)
  22. Tyhle vypadaji fakt dobře, ale taky bych měl trochu vítr, že když s nima trochu víc majznu, tak to budou hůř rozdejchávat - žádný G-Shocky to nejsou:-). Pokud je někdo budete mít, dejte vědět svoje zkušenosti.
  23. Kovovej prach, to je prevít:-). Né bez legrace, tohle je nepříjemná záležitost obzvlášť u nový věci. Díky za info. Ke mně se už snad taky zanedlouho dostanou a zpátky do Polska bych je nerad posílal.
  24. Vládo, ještě se neukvapuj a mrkni sem: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/99441-traser-super-sport-srovn%C3%A1n%C3%AD-vte%C5%99inovky/ Svoje Seika jsem si "opravil" podle návodu od Boudyho. Timto mu děkuju. Taky mi úplně dobře nenulovala minutovka.
×
×
  • Vytvořit...