Přejít na obsah

Vladice

Členové
  • Příspěvky

    46
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Vladice

  1. Článek o dabingových perlách mě dostal: https://www.super.cz/809292-koule-nebo-mice-nejvetsi-dabingove-perly-aneb-kdyz-prekladatele-zahranicnich-filmu-nezvladaji-remeslo.html

    Například v akčním Americkém Shaolinovi z roku 1991 řekne jedna z postav, že je třeba přistoupit k výuce „marciálního umění.“

    V prvním dabingu filmu Smrtonosná past (1988) se mluví o „strojní pušce“. „Machine gun“ ale znamená prachobyčejný kulomet.

    atd.

  2. S trezorem jsem nepočítal, myslím si, že by nebyl potřeba. Každopádně z toho vycházeji buďto nějaký vintážní kousky (nemuseji bejt drahý, když jsem se podíval na Seika 6138 a 6139), případně Rolex, Omega, Hujery. Konkrétně Suby se mi osobně ale moc nelíbí na pohled. Ze staršího vlákna zase vyplývá, že je lepší utratit takový prachy třeba za nějakou pěknou dovolenou. ;-)

  3. Vladacr: teda to byl dobrej kauf. Myslel jsem, že ta mezera mezi pouzdrem a tahem nebude vypadat dobře, ale z tvejch fotek to vypadá, ze to vůbec nevadí a spíš to dělá parádu ;-).

    BTW: Já teď Kosmosy nosim každej den. Jsou pohodlnější než moje bejvalý Seika, který teď dělaji radost někomu jinýmu a ta čitelnost Kosmosů je úžasná.

  4. No spíš sem se s nima chtěl rozloučit a nevěděl jsem, jaký vlákno k tomu zvolit a evidentně jsem zvolil špatně, pač tohle je vlákno pro skalní příznivce:-). Já k tomu přistupuju pragmaticky, točim dvoje hodinky. Kdybych jich měl víc, tak mi bude líto, že je nenosim, že mi tam leží ladem. No a v tuhle chvíli mi tam přebejvali Seika.

  5. Já tady mám jeden nikoliv přírůstek, ale úbytek. Včera se mi podařilo střelit svoje Seika. Chodily bez problémů, ale nejvíc mi na nich vadila horší čitelnost a jelikož jsem si pořídil barevně podobný Vratislavie Kosmos s lepší čitelností, tak to byla logická cesta. Měl jsem je 9 měsíců, teď budou dělat radost někomu jinýmu.

    post-41909-0-28287500-1482330495_thumb.jpg

  6. Já začínal na Casiu a to bych řek, že je přímá konkurence právě zmiňovaný Festiny. Casia bych se nebál. No a když jsem si před 2 lety vybíral následovníka svých Casií (to jsem ještě tohle fórum neznal), tak jsem si prohlížel jedny docela pěkný Festiny v Palladiu, ale pak jsem se rozhod, že se ještě podívám jinde a hned o pár metrů dál byl obchůdek s Citizenama a bylo rozhodnuto. Super koupě a tímto děkuji své ženě, že mi je pomohla vybrat. Zajímavý příběh:-).

  7. Ano, nevypadaji špatně, ale to je asi jedinej klad, kterej se k nim dá říct. Když sem viděl tu cenu - 650 liber, tak sem si myslel, že je to fór. To vychází podle aktuálního kurzu na 20 800 Kč a to už je na quartz s Rondou trochu silný kafe. Zřejmě kvůli výrobě v Švajcu. Zlatá polská Vratislavia Conceptum s japonskym pohonem, která je za pár šupů, oproti těmhle předraženejm limitkám.

  8. Jsem na to docela zvědavej, dej sem pak s tim tahem nějakou fotku pls. Nechci tě nějak viklat, ale už jsem viděl minulou verzi Vratislavií na tahu a na oko to zas tak dobře nepůsobilo, jak je tam ta mezera mezi pouzdrem a tahem. Možná bude mesh pro ně lepší volbou. Já o něm taky uvažoval, protože někdo řiká, že mesh je nejpohodlnější z kovovejch tahů:-) a kůže neni věčná.

  9. jaho: Wenger Seaforce mají vodotěsnost do 200 metrů a určitě budou masivnější, bytelnější a pravděpodobně těžší. Mají pověst spolehlivých hodinek. Naproti tomu Patriot bude trochu civilnější. Doporučuju navštívit prodejnu, kde mají oba a vyzkoušet, např. helveti.cz. Jinak pokud tě to táhne víc k potapěčskejm hodinkám, tak Seaforce bude jasnou volbou, pokud víc k pilotním, tak Patriot.

×
×
  • Vytvořit...