Přejít na obsah

Ian

Členové
  • Příspěvky

    4
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Heuer, Omega

Návštěvy profilu

519 zobrazení profilu

Ian's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Koukám po vintage Rolex. Ajaj. Ideálně 70s plus mínus dekáda. Patina nevadí, původnost rozhoduje. Pouze bez zlaté barvy Datejust 36 mm 1601 /1603/16030/16014, Oyster Perpetual Date 34 mm 1501 ap. Předem díky za nabídky.
  2. Tak já také přihodím. Když jsem před lety sháněl první vintage hodinky, tady na fóru jsem narazil na inzerát těhle GMT world timerů. Tenkrát to nakonec dopadlo úplně jinak, ale ta idea někde vzadu zůstala a stále ve mně hlodalo, že jsem je nekoupil. Proto jsem to musel nedávno napravit a nechat si poslat tahle Seika 6117-6400. Jedná se o ranný exemplář z ledna roku 1970 a strojek 6117B ze Suwa Seikosha nabízí hacking. Luneta s městy na těhle hodinkách nese přezdívku "error bezel", protože Londýn na ní naleznete jednu hodinu před Greenwichem. Ve skutečnosti se nejedná o japonský omyl. Luneta reflektuje experiment britské vlády, která v letech 1968-1971 trvale držela letní čas ve snaze snížit počet dopravních nehod, které se odehrávají vlivem tmy. Hodinky čeká rozleštení skla a drobná práce a už se těším, až se dostanou na ruku, protože se bezvadně nosí.
  3. Díky! Zázraky se dějí. Stopky se otřásají na palubce 924 z roku 1978.
  4. Přidám ještě zajímavou aktuální zkušenost. Třetí ze stopek jsem kupoval nekompletní - s chybějící korunkou a osičkou nátahu. Při snaze dát stopky dohromady jsem si prošlapal pár slepých uliček. Kontaktoval jsem různé kapacity, ale řešení nebylo nebo stálo víc než stejné stopky v NOS stavu. Asi dva roky zpět jsem ještě nechával poptávku na díly na fb fóru "heuer stopwatch" a postupně problém uložil k ledu. Pár týdnů zpět jsem dostal zprávu, kterou jsem nejdřív považoval za jasný phishing. Píše mi pán z Thajska, že má známého, který měl strýce a ten strýc byl kdysi první Heuer dealer pro Thajsko a zbyla po něm garáž plná dílů. Dostal jsem kontakt a začal s někým, kdo neovládal hodinařinu a ani angličtinu v 8555 km vzdálené garáži hledat patřičné díly k něčemu, k čemu jsem sám neměl skoro žádnou dokumentaci. Přidaly se samozřejmě obligátní problémy z thajskou bankou a českou celnicí... Nemůžu proto doteď uvěřit, že mi přišly správné NOS díly, které bez problému zapadly do 50 let starých stopek a vdechly jim nový život. Takže pokud byste někdo sháněli díly k Heuer stopkám, dejte vědět.
  5. Ahoj kolegové! Tak se mi díky nevyzpytatelným cestám osudu (a nějakým tím časem stráveným v inzercích) sešly doma celkem troje "rattrapante" Heuer stopky- dvoje setinové, jedny sekundové. Až se divím, kolik se jich v tuzemsku dá najít. Reference je, hádám, 512.401 a jedná se o ten větší model s průměrem 58.5 mm. No a na palubce jim to sluší, tak mám radost!
×
×
  • Vytvořit...