Přejít na obsah

Chumpus

Členové_50
  • Příspěvky

    5 682
  • Registrace

Vše od uživatele Chumpus

  1. Mám info, že Česká televize se snaží o uvolnění pro Slovensko. Kvůli použitým záběrům např. z archivů to asi není úplně jednoduchý, ale řeší to.
  2. Jako Slávista musím přiznat, že Hložek je opravdu výjimečný talent. A nosí Seiko Astron Odvolání Ščasnýho mě mrzí, já ho měl rád, byl to takový garant, že Sparta se nikam neposune ))
  3. To jsou strašný provokace tohle...
  4. Nic jsem na Plzeň neházel, to sis z toho vyčetl sám. Že v sobotu bylo přitlačeno Plzni, to je snad jasný. Hele Gustave, já chápu, že jako fanoušek Plzně to prostě vidět nechceš, ale tlačenku máte dlouhodobě a vzhledem k tomu, co se ve vašich zápasech v posledních letech všechno dělo, je pochopitelný, že na to lidi narážejí. Nefér vliv v zákulisí jste měli a máte. Tečka. Jak jsem psal, beru, že jako fanda toho klubu před tím zavíráš oči, ale aspoň to tady neobhajuj, jako že se nic neděje. A pokud jde o hysterii, tak to nemáš co vyčítat, viz Frantou zmiňovaný los.
  5. Jak to je s tou potrefenou husou?
  6. Tohle nastavuje rozhodčí. Kdyby dal hned na začátku správně žlutou Frýdkovi a držel tenhle metr, tak by se hráči zklidnili. Jakmile jim tvrdou hru dovolíš, tak se přizpůsobí. Rozhodčího nemá cenu komentovat, v souvislosti se sobotním zápasem je snad každému jasné, jak to je...
  7. Tak skx007 zatím ukončený nejsou. Asi ještě dorazí nějaká várka.
  8. Tak já to napíšu potřetí nebo možná počtvrtý WR bude 100 m, jsou to pětky. SKX007 tu byly přes 20 let (pořád nemám potvrzený, že končí), v oběhu jich je pořád dost, šanci k pořízení tak má každý. Jestli končí, tak to jejich status legendy jen posílí. Nový pětky jsou pětky. Nemá smysl to brát jako náhradu skx. Pětek, který vycházely z designu výše postavených modelů, bylo víc, není to nic novýho.
  9. Já právě ani nevim, kdy jsem nějaký pětky naposledy měl a kdy jsem si chtěl nějaký vůbec koupit. Tyhle jsou po delší době první, kde by to mohlo klapnout.
  10. Vždycky mě baví, kolik jednoznačných soudů a emotivních příspěvků tu vždycky je ve chvíli, kdy u daných hodinek neexistuje živá fotka, natož aby je tu někdo třeba viděl
  11. Hehe Já jsem taky celkem konzervativní, ale štítek tu byl přes 50 let a na některých modelech už vypadal nevhodně. Takže změna po 50 letech je gut. Z té šikmé pětky, která vypadá jako písmeno S, neskáču radostí do stropu, ale na té řadě, kterou to chtějí odstartovat, mi nevadí. Otázkou je, jak to bude sedět na decentnějších modelech.
  12. Uf! Čekal jsem na tvou reakci. Logo se ti nelíbí, tím pádem je svět v pořádku. Bál jsem se, že by se ti mohlo zamlouvat, to by byl průšvih ))
  13. skx007 končí už asi 10 let Nechám si to potvrdit. V nabídce byly asi 3x déle než je u Seika běžné.
  14. Už jsem to tu psal... Jsou to pětky, WR bude 100. A budou super barevný kombinace.
  15. Díky, že jsi potvrdil má slova.
  16. Jestli si někdo myslí, že Slavia los zmanipulovala, aby hrála doma se Spartou, tak je hlupák. Když chci zmanipulovat los, tak si zařídím domů zoufalou Bohemku.
  17. Myslím, že budou za 300 eur. Vzhledově podobné pětky (tj. a la potápky) stojí 7190 Kč, takže to není tak dramatický.
  18. To nebudou skx, ačkoliv jim budou vzhledově podobné. Budou mít 100m wr a průhled, prostě klasický pětky.
  19. Tak koukám, že jedna z největších letošních novinek už tak trochu unikla, resp. přišlo se na ní. https://www.instagram.com/p/Bv2rLtenO74/
  20. Česká televize bude od 17.4. vysílat dokument o hodinkách s názvem Cesty za hodinářským uměním. https://www.ceskatelevize.cz/porady/12189981975-cesty-za-hodinarskym-umenim-oris/
  21. Chumpus

    Baselworld 2019

    Máte oba samozřejmě pravdu, na Čínu jsem trochu zapomněl. Ta je ohromně důležitá pro skoro každou značku. V USA ale udělali velký změny, na Seiko až nečekaný, proto to beru po domácím trhu jako klíčovou oblast. Mimochodem, při návštěvě Japonska mě překvapila informace, že hodně Credor Sonnerie a Repeateru prodávají do JV Asie. Vlastně se člověk nemůže divit, že to do Evropy nechtějí dovézt ani na výstavu na ukázku. Nemají důvod, kapacitu spolehlivě vyprodají jinde. Z globálních statistik vyplývá, že členové WUS nakoupili..... Ne, takové statistiky samozřejmě neexistují To nemůžeš nikdy podchytit. Maximálně to můžu odhadnout v českém prostředí, kdy Seiko určitě mělo velmi dobrý rok. A mohlo by to být i lepší, ale naráží se na problém limitovaných edic a alokace kusů pro trh - třeba na sbgh267 se stály fronty, poptávku nešlo uspokojit. To samý platí pro Snowflake, které Seiko není schopné dodat. A Chronomag v prodejích nehrál moc velkou roli. Něco proběhlo, nějaké kousky tu jsou, ale prim hrají lidi mimo. Ti, kdo byli zvyklí kupovat si Omegu, TAG Heuer apod., když se dostanou ke GS a něco málo o hodinkách ví, tak jsou z nich nadšení. Jasně, my tu furt brbláme nad sponami a že náramky by mohly být lepší, ale to jsou věci, které většina lidí neřeší a ani k nim nikdy nedojde. GS už dávno nejsou hodinky, kterých se vyrobí pár tisíc ročně a koupí si je jen znalci. To by se ten koncept moc neuživil.
  22. Chumpus

    Baselworld 2019

    Částečně máš pravdu, částečně ne. Tenhle úzký pohled, že tak, jak to vidí fanoušci, to musí vidět všichni ostatní, úplně neplatí. A lidi kupujou, vždyť hodně kupců mají třeba Maurice Lacroix za čtvrt mega, což mě pořád překvapuje.
  23. Chumpus

    Baselworld 2019

    Jestli někdo nechce, aby byly jeho hodinky rozpoznatelný z dálky, tak by si asi hodinky pořizovat vůbec neměl Nízké těžiště nevím, ale ty hodinky na ruce seděly dobře. To asi nebude nic novýho, většina velkých a vysokých hodinek od Seika sedí dobře. Pokud tedy člověk není členem Klubu hodinek pro hobity Ad CZ/SK trh. Jasně, že jsme pro ně marginální záležitost. Takže jestli tu někdo má nebo nemá nový drahý GS je docela jedno. Pokud jde o prodej, tak klíčové je pro ně Japonsko a USA. Pokud se jim bude dobře dařit na těchto trzích, tak zbytek nemusejí až tolik řešit. Ono se jim ten záběr podařilo rozšířit mimo skupinku nadšenců, však taky v ČR se GS loni prodalo celkem dost a hodně jich šlo tak, že se ani neobjevily ve vitríně. A tohle není jen u Seika, to platí obecně pro velký (a drahý značky). Nedávno jsme to řešili u piva. Kdo v ČR prodává Rolex, ten se má kvůli turistům dobře. Ale i při započítání turistů je český trh pro Rolex jak jeden krám v Hongkongu, takže pro ně má jen malý význam.
  24. Chumpus

    Baselworld 2019

    Já bych tyhle modely rád viděl s normálnějšími číselníky. Zajímá mě, jak by to fungovalo. Ale chápu, že tohle se hodně lidem líbí. Nicméně jak někdo poznamenal na WUS, "oni fakt udělali hodinky s číselníkem z tapet mojí babičky"?
  25. Chumpus

    Baselworld 2019

    Vím o sportovních, ale to neznamená, že nebudou i klasické.
×
×
  • Vytvořit...