Přejít na obsah

ivolgin123

Členové
  • Příspěvky

    46
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele ivolgin123

  1. Omega De Ville, quartz, 90. leta, retro zalezitost, placatky s malym prumerem = muj styl.
  2. Blackhead je super, mam diky nemu krasny hodinky. Je spolehlivej a je videt, ze hodinkam rozumi :-) Vsem ho doporuciji!
  3. Nadělil jsem si jarního Ježíška, moc se povedl... :-)
  4. No jo nic se tam nehýbe, to je taky pravda, možná, že mě z toho začne hrabat..., vyzkouším, uvidím.
  5. Nádherný taky, proto si těžko vybírám..., dilema... :helpsmilie:
  6. Ty jsou fakt hezký ty 8 days :eek:
  7. Díky Bullet za uvedení do tématu :-) Určitě preferuji jednoduchost a automatický nátah..., ty PAM 000 se mi designově hodně líbí, asi půjdu do nich...
  8. Ještě popřemýšlím nad těma z inzerce z odkazu od Maxela, vypadají hodně cool. Co máš s tím dýnkem, jak klapací LovecK...?
  9. Mám ten rozpočet cca 100 000,-Kč nechci už moc přidávat, jsem chudej zaměstnanec, spořící si, aby taky měl něco pěknýho...
  10. Díky za doporučení, s tím stavem strojku máš pravdu, nevím, v jakým stavu by mi došly, prodejce je z GB.
  11. Panerai Luminor Base Logo (PAM 01000) rok 2017 NEBO Panerai Luminor GMT Automatic (PAM 00088) rok 2004 Cena obou je cca 100 000,-Kč, obě jsou na chrono24.cz. První jsou funglovky,krásně čistej design se zárukou prověřeného prodejce, stav 0 druhé se zajímavou komplikací, jeden kožený pásek béžové barvy navíc (celkem 3 řemínky) není to jen "základní řada", od soukromého prodejce stav 2 A teď babo raď.... Děkuji za cenné připomínky, rozhodnout se musím stejně ale sám :-)
  12. Proste cim dele si vybiram hodinky, tim vice ckovek zjistuje, co ho vlastne na tech hodinkach pritahuje a co od nich ocekava... Nejsem clovek, ktery by mel jasne vybrano a na to setril, at to bude trvat treba 5 let, jsem spis ten, kdo neco nasporil (80000,-Kc) a ted za ty prachy chce hodinky a nechce k tomu uz moc penez pridavat. Ale zase, clovek si rika, jeste nasetrim tolik a tolik a muzu si dovolit jeste to a to navic... Je to fakt asi individualni. Pro nekoho je balik penez treba 20 litru, pro nekoho 200 litru a taky hraje roli, CO si za ten balik koupim, kolik chci investovat do ceho....atd.
  13. Diky za posledni poznamku. To je dalsi vec, ktera je na zamysleni - nasetrit jeste vic a koupit si jeste lepsi hodinky... ALE podle me chce vedet, ktery hodinky vlastne chci a kolik do nich chci investovat. Jsem stredne prijmovy clovek, ktery ma rad hodinky a je schopnej za ne utratit vic penez, ale asi vic nez 100 litru uz ne, kdyz proste nemam vyhlidle nejake hodinky, ktere bych fakt chtel a touzil po nich a byl ochotny na ne sporit treba dalsich x mesicu. Muzu si z vyplaty na hodinky oddelat cca 6000,- Kc. Podle me je tohleto tak individualni vec, ze se s tim musi kazdej popasovat sam a podle toho se zachovat...
  14. Diky za poznamku k tomu servisovani. Zjistim si to u prodejce.
  15. Vazeni a mili kolegove, chci vam moc podekovat za vsechny prispevky, vsechny je ctu a velice rad se necham poucit o vsech vecech, ktere se tu diskutuji. Muj zajem zatim sklouzl k Zenith EL Primero Rainbow z roku 1999, cena 70000,-Kc a jako dvojka se stale drzi Tag Heuer Super Professional. Zjistil jsem, ze chci kovovej tah, kozeny urcite ne, plastovy jeste akceptuji. Potrebuju ty hodinky mit i trochu na paradu, jsem proste takovej. Libi se mi hodinky trochu vetsi a aby byly proste videt. Pri teto prilezitosti se vas chci zeptat, zda si myslite, ze se zase vrati doba malych prumeru hodinek kolem tech 35 a mene. Slysel jsem nazor, ze ta doba se urcite vrati, brzy. Pry v 80. letech byly za velice, velice dobry peniz k sehnani myslim, ze to byly IWC, pry jen proto, ze byly moc velke a nikdo je nechtel ani jim proste neverili, ze by se mohly nekdy nosit. Dnes stoji napr. desetinasobek toho, za kolik se daly sehnat pred temi 30 lety. Jednalo se ovsem o ponekud tajny import do komunistickeho Polska ze zapadniho Nemecka, spekulativni transfer..., rekneme.
  16. Vážení kolegové, máte naprostou pravdu, moc se v tom asi plácám. O hodinkách mám něco málo načtené, ale pořádné hodinky jsem ještě nekupoval, myšleno pořádné, jako s kvalitnějším strojkem dražší pořizovací ceny. S těma Omegama, přiznám se, mě naočkoval jeden starší pan hodinář, který je velice zkušený a Omegy ke koupi mi nedoporučil právě kvůli co axialu. Jsem v těch názorech, jako začátečník, ještě takový rozevlátý. Proti Omegám osobně nic nemám. Dneska jsem si udělal výlet do Prahy, byl jsem u Matouše v Království hodin, u Dušáka a v Koskomu. Závěr? Moje předvolba, jakože si koupím Orisy, nebo Fortisy vzala za své, poté, co jsem ty hodinky uviděl a zkoušel si je (v Koskomu). Celkově, měl jsem u všech hodinek přehnané představy co se týče velikosti. Představoval jsem si ty Fortisy jako pořádné budíky (allá Invicta), ale ten rozměr 42 mm ve skutečnosti nedělá velké stroje. Stejně tak ty Orisy. To bylo asi nejzásadnější zjištění - nelze kupovat hodinky, pokud je znáte jen z fotografií na internetu, nebo i z youtube kanálu. To prostě člověk "spláče" nad výsledkem. Je třeba si ty hodinky v klidu v reálu prohlídnout a zkusit si je na ruku. Asi tady zkušeným fandům hodinek neříkám nic nového, ale pro mě to bylo skutečně zásadní zjištění. Pod těma rozměrama jak jsou uvedené na internetu si člověk nemůže věrohodně představit skutečný ten danný kus. Přijel jsem zpět do Brna a stavil jsem se ještě k Hanákovi. Tam mě padly do oka Eterny kontiky, Limitovaná Edice 1973, cena na internetu kolem 50 000,.Kč a půjdu asi do nich.
  17. Vazeni duskutujici, proc co-axial ne, tedy ne Omegy. Potiz spociva v samotnem co-axialu. Omega ho uziva asi 20 lety a tento mechanismus uziva jako jedina. Ta doba je pro me priliz kratka. Svycarskej krok je tady pres sto let, je to osvedceny system, ktery uzivaji vsechny stroje a nemusim pri servisu do Omegy. Jakkoliv je coaxial spolehlivy, je to vlastne dalsi, docela komplikovana slozitost a ja jsem konzervativni, mam rad dlouhodobe osvedcene veci a nejen v hodinkach. Coaxial se tvari a vskutku je pozitivni vec, ale ke zde zatim priliz kratce a hlavne, uzivany pouze jednou znackou. Co je 20 let v dlouhe historii hodinariny?
  18. Promin, jsem tu novej, nevim, co je sz? Priznam se Ti, ze me Fortisi driv, kdyz jsem se o hodinky jeste moc nezajimal splyvaly, zcela diletansky, s Fossilama a zaradi jsem si je mezi nizsi kvalitu hodinek. Nicmene, priznam se, ze jsi mi dal tim tipem brouka do hlavy. Libi se me ty 200 wr. Na chrono24 maji ruzny barevny varianty. Maji normalne ETY, ze 7750? Proc je trnova korunka lepsi nez sroubovaci? Byly Fortisi nekdy ve filmu... Jsem rozhodlej pro Orisi BC 4 chronograph, nicmene tye Fortisy jsou v zavesu.
  19. Zas tak po tech Rolex netouzim, Tudory se me libi, ale nejsou uplne moji favoriti, ale diky za doporuceni, jeste se na ne jednou podivam...
  20. Proc Omegy ne? Nechci hodinky s Co-axial kalibrem, proto.
×
×
  • Vytvořit...