Přejít na obsah

1kubik

Členové
  • Příspěvky

    30
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele 1kubik

  1. Tak mi v servisu řekli, že jsou zmagnetované, odmagnetovali je, ale bohužel pres noc se zase zastavili. Jsem z toho už nešťastný… nějaká rada co teď? Nevím, co by to mohlo způsobovat. Napadl mě snad jen wallbox na elektroauto, které občas používám. Je nějaká rada, jak je odmagnetovat v domácích podmínkách? Dekuji.
  2. V 7 rano je dam na ruku a v 18h sundám. Sice dělám částečně kancelářskou praci, ale neustále chodím po firmě, takže si myslím, že tím to nebude. Hlavně před servisem hodinky vydržely natažené i dva dny po sundaní při stejném používání. O problému už jsem hodinářství informoval a mám hodinky přivézt na reklamaci. Tuší někdo, kde by mohla byt chyba?
  3. Zkusím získat radu v tomto vláknu. Snad mi někdo poradí. Měl jsem celkem dlouho na servisu SO Heritage II B20. Mám jen doma asi měsíc a od vyzvednuti nezůstanou nataženy déle jak 12 hodin. Odpoledne sundam, další den rano je chci dat na ruku a musím je opět natáhnout a nastavit. Přitom by měly mít rezervu 70 hodin. Je to na reklamaci v servisu? Jsou samozřejmě stále v zaruce Breitling a také v zaruce po servisu. Kde mohla nastat chyba? Děkuji.
  4. Za mě osobně, pokud se neřeší cenovka, tak GLS nebo X7. Do ničeho jiného bych při uvážení těchto požadavků.
  5. Tak jsem předal hodinky do servisu u Hanáka v Brně. Minulý týden mi bylo řečeno, že diagnostiku budou provádět oni. Při předání hodinek byla informace už jiná a to ta, že je musí poslat na diagnostiku do Vídně.
  6. Lehce jsou škrábnuté i ocelové zoubky na lunetě. Z toho důvodu, že hodinky byly poškozeny třetí osobou, která je pojištěna a pojišťovna mi dnes poslala e-mail s tím, že je oprava rentabilní a po opravě mám doložit doklad za opravu a přistoupí k poskytnutí náhrady škody (úhrada částky za opravu hodinek), tak budu řešit pravděpodobně vše výměnou poškozených dílů za nové a ne opravou poškozených včetně spony. Z tohoto důvodu budu muset řešit výměnu poškozených dílů v autorizáku. Jen tedy budu muset cca 6 týdnů čekat. Snad pojišťovna dodrží to, co napsala.
  7. Psal jsem i do Klenotnictví Dušák v Praze a odepsali mi, že doručení 2-4 týdny a výměna 1-3 dny. To je pro mě časově lepší, ale zase Praha. Asi mi nezbývá nic jiného, než ne dát tedy k Hanákovi v Brně. Jinak ty ceny jsou šílený. Odhad u Dušáka o něco levnější, ale tady například Deal v Ostravě: Sklíčko s těsněním skla stojí u tohoto modelu hodinek 6500,- kč včetně práce. Lunetu 12000,- kč Nová spona na pryžový řemínek stojí 11100,- kč
  8. V Jihlavě? Nevidím na jejich webu, zda jsou autorizovaným servisem Breitling.
  9. Zdravím, potřeboval bych poradit, kam dát na servis hodinky, které jsou stále v záruce. Jedná se o Breitling SuperOcean Heritage II B20, ref. AB2030. Chci nechat vyměnit lunetu, sklíčko a sponu na kaučuku z toho důvodu, že jsou poškrábané a mě to štve. Jsem z jižní Moravy a tak jsem navštívil nejdříve hodinářský servis Fr. Hanáka v Brně. Dle jejich sdělení, by minimálně týden měla probíhat diagnostika a následně by objednali díly. Údajně by měl servis trvat alespoň 6 týdnů z čehož nejsem moc nadšený. Zatím jsem je do tohoto servisu nedal. Mohl by mi někdo poradit jiný Breitling servis, kde budou trochu ochotnější a nebude to trvat téměř dva měsíce? Případně jakou máte zkušenost u Hanáka v Brně? Děkuji.
  10. Vidím to stejně - 340i. Měl jsem dvě 340i, jednu zadokolku a jednu xDrive. Nevím čím to bylo, ale zadokolka za mě jízdně lepší, i když na xdrivu jsem mel M Performance paket včetně výfuku, který měl vážně super zvuk. U RWD bude ale hodně omezený výběr a když už něco je, tak je to většinou USA dovoz a do toho bych já nešel. Po 340i jsem přesedl do M2 ještě s motorem N55, která už byla spíše víkendovka a nyní přemýšlím nad C63 C205 coupe, ale trochu se bojím už nákladů na provoz, i když by to byla čistě víkendovka na jeden rok. Například u RS3 jsem byl zklamaný z jízdních vlastností a už bych si ji znovu nekoupil. Navíc cca v 60tkm odešla rozvodovka. Zvuk má ale ten pětiválec famózní
  11. Osobně mohu doporučit Rýdla v Brně. Zásnubák jsem kupoval v Brně a vždy výborný přístup. Na snubní jsme se zatím byli jenom dívat opět u Rýdla, ale v Praze na Újezdě a tam už se mi přístup tolik nezamlouval. Ted přemýšlím nad nějakým řetízkem k Vánocům, takže asi opět zajdu k Rýdlovi v Brně.
  12. Budu je přebírat osobně. Nemá problém s předáním v Dealu v Ostravě, ale tam se bohužel nedostanu, proto jsem je zkusil kontaktovat alespoň e-mailem a uvidím. Z fotek je nějaký náznak, že by se mohlo jednat o padělek?
  13. Chtěl jsem navštívit AD Gold Eligius ve Zlíně, ale řekli mi, že ověření pravosti už nedělají.
  14. Právě z toho, že je součástí hodinek kaučuk, i když ref.číslo tomu neodpovídá, mě trochu znervóznělo. Samozřejmě, nemusel mesh původnímu majiteli sedět. Ale raději se zjistím zde u odborníků, než abych koupil padělek.
  15. Po delší době plánuji opět koupit SOH a jelikož nemám možnost zajít do hodinářství a ověřit pravost hodinek, tak bych se raději zeptal i zde, i když věřím, že ve skutečnosti originál poznám i sám. Ref.číslo z datakarty neodpovídá, protože údajně byl měněn mesh za kaučuk. Na co si dat při kontrole před koupi pozor?
  16. Mám DCT. Teď v neděli, když bylo 13 stupňů a sucho, jsem ji poprvé pořádně projel a i když první týden, co jsem ji měl, jsem si říkal, že možná byla blbost, dát tolik za auto na víkendy, tak mě to po 250km dlouhé trase přešlo Jeli jsme ve větší skupince, svižnější jízdou, ale žádné předjíždění a vysoké rychlosti a užil jsem si to, i když jsem měl ze všech nejmíň výkonné auto, asi teda kromě Z40 M40i. Ono se těžko konkuruje R8 V10, 911 S, 911 4S, M4 Comp nebo F-Typu R. Jakého Caymana máš?
  17. Tak jsem se taky rozhoupal a koupil jsem M2 2017 v komplet M Performance balíčku včetně polepů, i s tím výfukem a ten zvuk je boží. Aktuálně má najeto 30tkm, tak snad budu spokojen. Přivezl jsem si ji 23.12., takže zatím jsem najel do 100km, ale věřím, že budu spokojen. Ani to na zimáky dávat nebudu a budu se těšit na jaro
  18. Mně jde spíš o to, že bych to ani nepřezouval na zimáky, protože na denní ježdění mám jiné auto. Mko, pokud jednou bude, tak bude jako víkendovka (ale taky se může stát, že budu bez druhého auta a stane z něj daily)
  19. Přemýšlím nad hodinkami jako uchovatelem hodnoty proti inflaci. Po jakých hodinkách se dívat, aby jejich hodnota rostla nebo alespoň stagnovala? Projel jsem si pár zahraničních článků, ale rád bych takové hodinky koupil spíše u nás od někoho, jelikož některé modely jsou nedostupné a taky proto si drží svoji cenu. https://www.businessinsider.com/here-are-the-11-best-watch-investments-for-aspiring-collectors-2020-6#rolex-gilt-dial-submariner-reference-5513-12 Nevím, jak je to s cenou např. u těchto Rolexek. https://obleceni.bazos.cz/inzerat/145272406/rolex-submariner-date-41mm-bluesy-126613lb-nove-dec-2021.php
  20. M2 Competition by se mi moc líbila, ale cenově je pro mě aktuálně ještě mimo. Utekla mi teď jedna M2 LCI 2018, 20tkm najeto, dva roky záruka a předplacený servis, cenovka 1,1 s DPH. Doufám, že do jara se ještě něco objeví. Teď bych ji stejně odstavil a vyjel bych maximálně, pokud by bylo ideální počasí Jak jsi spokojen s M2C? Řešil jsi nějak výfuk? Kvůli OPF filtrům dle mého zaostává zvuk za celým aute i oproti verzi s motorem N55.
  21. Já jsem RS3 letos na jaře po roce užívání prodal. Měl jsem teda ještě 2016, verzi 270kw bez OPF se Sport výfukem a ten zvuk byl opravdu boží. Taková míň uřvaná R8 V10 nebo Lambo. Ale projevem a skladbou zvuku velmi podobné Trochu mě to auto po roce přestalo bavit. Zvuk jsem si užíval pořád. Ten udělá každému rohlík při každém startu nebo přidání plynu, ale jízdně je to trochu nuda a přestalo mě to bavit. Na každodenní užívání je to super, ale zábavy za volantem (kromě zvuku pětiválce) se mně nedostalo. Nevím, jestli je to u novějších kusů vyřešeno, ale u mě byl také problém s brzdami, které po rychlejší jízdě a při prudším brzdění z vyšších rychlostí hodně kopaly. A jak jsem pozdě zjistil i ze zahraničních fór, tak to nebyl jen problém u mě, ale s brzdami mělo hodně lidí už u nových aut, kdy je Audi měnilo třeba i v 5tkm a stejně to nepomohlo. Dalším mým problémem byla rozvodovka, která byla v 65tkm na výměnu. Naštěstí se mi podařilo uhrát díky pravidelným servisům v Audi a díky kamarádovi opravu na kulanci, kdy jsem se spolupodílel asi 30tis Kč. Já osobně se teď porozhlížím po M2, M3 F80 nebo M4 F82, ale ten výběr je v aktuální době opravdu marný, ještě při mém rozpočtu. Teď mi jedna M2 utekla - bohužel jsem dlouho váhal a když jsem se rozhodl, tak se prodala.
  22. Ano, chci něco nového, tak prodavam. Nemám inzerát tady, jelikož je to pouze pro členy
×
×
  • Vytvořit...