Přejít na obsah

Jaramat

Členové
  • Příspěvky

    8
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    HAMILTON

Jaramat's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak naposledy jsem přesně seřizoval svoje hodinky (HAMILTON KHAKI FIELD AUTO 42MM) před třemi týdny (resp. před 20 dny) a souhrnná odchylka činí +3 s (tj. cca +1 s za týden), hodinky nosím denně a na noc je odkládám na bok korunkou nahoru, zatím jsem maximálně spokojenej
  2. Tam mám za sebou sledování další týdenní odchylky svých nových hodinek (HAMILTON KHAKI FIELD AUTO 42MM), zdá se mi to až neuvěřitelné, ale souhrnná odchylka po týdnu činí pouze + 1 až 1,5 s. Hodinky nosím pravidelně od rána do večera a na noc je pokládám na bok korunkou nahoru, při nošení přes den udělají hodinky cca + 1 až 1,3 s a přes noc se to vždycky téměř srovná - hodinky se vždycky zpomalí minimálně o 1 s (když jsem je v prvním týdnu měření pokládal prvních pár dní dýnkem dolu, tak naopak přes noc nabraly další cca +2 s, ale na boku, korunkou nahoru se naopak cca o 1 s zpomalují), pořád té přesnosti nemůžu věřit, ano hodinky jsou teprve "v záběhu", ale i tak mi to přijde jako fantastická přesnost, kterou jsem ani nečekal, no jsem zvědavý, jak se to bude dále vyvíjet.
  3. Já vím, že se musí strojek asi trochu zaběhnout, i tak jsem nečekal takovejto výsledek, že budu u nových hodinek po 6 dnech jen 10s v plusu, to mně těší. Navíc mě překvapilo, že dynkem dolu to za noc pokaždý udělalo cca +3s a pak při položení na bok korunkou nahoru to za noc pokaždý udělalo sotva +0,5s, nečekal bych, že na poloze odložených hodinek záleží, navíc při nošení přes den je vždycky odchylka prakticky nulová (resp. témeř nepostřehnutelná).
  4. Nedá mi to se nepodělit se svojí zatím krátkou zkušeností. Mám fungl nové HAMILTON KHAKI FIELD AUTO 42MM, po 6 dnech mají celkovou odchylku +10s, přičemž po prvních 3 dnech, kdy jsem je na noc dával dynkem dolů, byla celková odchylka cca +8,5s (necelé +3s za den), po dalších 3 dnech, kdy jsem je dával na bok korukou nahoru, přiskočilo jen +1,5s (cca +0,5s za den), takovouhle přesnost jsem nečekal, takže zatím jsem maximálně spokojený.
  5. Aktuálně jenom jedny Hamiltony! Ale za to jsou to moje první automaty, dál se uvidí co přijde, jsem na úplném začátku... :-)
  6. Vidím že poslední příspěvek je tu z prosince 2016 a že hodnocení obchodu je různorodé, tak přidám i já svojí zkušenost, ve skrze pozitivní. Vyhlédnul jsem si svoje nové HAMILTONY a rozhodl jsem se oslovit hodinářství v Jihlavě (TOVYS), kde hodinky nabízeli za cca 20 tis. Kč, večer jsem proklikl odkaz na lepší nabídku a s požadavkem, že bych chtěl hodinky nejdříve před koupí vidět a vyzkoušet si je. Hned následující den odpoledne mi přišel email od p. Vyskočila s informacemi, že cena hodinek by byla 17 tis. Kč, že hodinky objedná u dodavatele (bez ohledu na to, že jsem si hodinky ještě ani neobjednal), mj. mi také napsal, že mi hodinky osobně doveze do nejbližšího krajského města, že mi osobně upraví řemínek na míru a že mi k nim sdělí veškeré potřebné informace, poděkoval jsem mu za pozitivní informace a současně jsem mu sdělil, že se na nepřijedu podívat osobně do Jihlavy, až mu dorazí do obchodu (jsem z okresu Jihlava). Za 3 pracovní dny mi přišel od p. Vyskočila další email, že už má hodinky v obchodě a kdy se mi hodí se na ně zajet podívat, cca za hodinu jsem mu telefonoval, byl velice ochotný a za další hodinu jsem už byl u něj v hodinářství. Příjemné prostředí, slečna za pultem se mně slušně zeptala co bych potřeboval, sdělil jsem jí, že jsem domluvený s panem Vyskočilem ohledně vyzkoušení hodinek. Pan Vyskočil mi hodinky přinesl, vyzkoušel jsem si je, nechal mě jít i samotného s hodinkami ven, ať si je vyzkouším na přímém světle, ochotně mi odpovídal na všechny moje dotazy, po chvíli tam dorazil i jiný zájemce na vyzkoušení a koupi mnohem dražších hodinek (cca za 80 až 100 tis.) a bez ohledu na cenu hodinek se nám p. Vyskočil na střídačku věnoval oběma stejně (což si cením), téměř po hodině jsem se rozhodl, že si hodinky koupím, při mém opětovném dotazu na cenu mi ještě slevil, takže konečná cena byla 16 tis. Kč (pouze však při platbě v hotovosti, což bylo jediné, co mně překvapilo, ale bankomat byl za rohem), hodinky mi upravil na mou ruku, ještě mi sdělil jak se mám a nemám k hodinkám chovat (jak mám s nimi zacházet) a že kdyby cokoliv, ať mu zavolám (pokud by byla např. potřeba regulace, kterou v záruce dělá zdarma), hodinky mi v originálním balení dali ještě do taštičky HAMILTON a nakonec jsem spokojený s novými hodinkami odešel domů, takže za mně ve skrze jen pozitivní zkušenost z průběhu celé koupě.
  7. Zdravím všechny, všechno to u mně začalo tak, že jsem na dovolené, před více než měsícem, šel kolem jednoho obchůdku s pěknými hodinkami a jak jsem tak kolem něj každý den chodil, začala ve mně hlodat myšlenka, co kdybych si pořídil nějaké pěkné kvalitní hodinky, tak jsem začal o hodinkách studovat co se dalo, krátce na to mně to začalo tak trochu pohlcovat. V čem jsem měl od začátku jasno bylo to, že chci hodinky s mechanickým strojkem s automatickým nátahem (v dnešní elektronické době mě zkrátka filosofie mechanického strojku uchvátila). Prošel jsem toho a načetl jsem toho poměrně dost a nakonec jsem začal sympatizovat se značkou HAMILTON, v končeném důsledku uběhlo od první myšlenky k činu cca pět týdnů a od včerejška už mám jedny HAMILTONY na ruce a neskrývám nadšení
×
×
  • Vytvořit...