Přejít na obsah

Maminka

Členové
  • Příspěvky

    15
  • Registrace

  • Přítomen

Maminka's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dobrý den, chtěla bych všem opravdu moc poděkovat ! Neuvěřitelně jste mi pomohli, rychle a ochotně vysvětlili, co je důležité, nad čím se zamyslet, posílali tipy jak na značky, dobré prodejce, tak vlastní praktické zkušenosti... Nakonec jsme se rozhodli pro tyto. https://www.helveti.cz/certina-c0334071105300 (39mm) Manžel si přál jako jakýsi symbol "švýcarské", já poučena vámi automatický pohon a "prodloužený chod", syn byl překvapivě ten, který zvolil pro mne až trošku archaické římské číslice :-) A dokonce jsem nakonec muže přemluvila i k odklonu od kamenné prodejny. Znovu díky vašim doporučením zde a skvělému přístupu, objednali jsme nakonec na helveti.cz, což jsem si původně vůbec neuměla představit, že ho přesvědčím :-) Teď jen doufám, že jsem tou chválou nic nezakřikla, dostanou se v pořádku k nám. Ještě jednou díky !
  2. Tak jsem mnohem chytřejší než při založení tématu, ale zjistitila jsem, že asi stejně znovu na začátku. Po pročtení všech rad mi přijde, že bych asi byla ráda, aby to byl "automat", když to má být současně i jakási památka na delší dobu a jak někdo psal, třeba i časem v krabičce. Manžel se zatím stále drží myšlenky na "švýcary" Syn mi to zatím zpřesnil tím, že si myslí, že spíš společenské než sportovní, ale na obrázky zatím nedošlo. Tak to se teprve uvidí. Dál se mi moc líbila rada, aby to bylo s "prodlouženým chodem", když je nechá na víkend doma ležet, aby vydržely déle (80h) Když jsem zatím zkoumala jen Certiny DS Podium, tak mám pocit, že jsem je do mezního limitu nebo jen o pár stovek dražší viděla na helveti.cz, což ale syn nevyzkouší a do Prahy teď kvůli dálnici není šance. leda všichni vlakem :-) a u Hanáka automaty v této ceně nemají žádné nebo mají špatně nastavené filtry nebo je špatně nastavuji já :-) Musím propátrat i ostatní možnosti v Brně. Nebo holt znovu a vysvětlit si, že vlastně automat pro něj vůbec nechci. Každopádně moc moc děkuji za radu. Asi si nakonec koupím nějaké já :-)))
  3. Na značku Prim jsem se dívala sama od sebe úplně jako první volba, mmj pod vlivem ne zas tak dávno přečteného zajímavého článku. Ale zatím jsem i sama od sebe zavrhla. Ani nevím proč. Asi mám pocit, ničím nepodložený, nechtělo se mi ověřovat prověřováním majitelů značky apod, jestli třeba nejde jen o pokus značku znovu oživit (aktuální retrovlna) a bála se nejistoty (opět jen můj pocit), že tu třeba za pár let nemusí vůbec být ? Být to navíc pro mne či muže, uměli bychom nejspíš ocenit, ale nevím nevím syn. Zeptám se. Moc se mi líbil někde tu v diskuzi zmíněný "machr efekt", syn není ten typ, ale moooožnáááá by raději odpovídal na dotaz na značku jinak než Prim. Omlouvám se, ale teď neuvažuji za sebe, ale za sice chytrého, ale přece jen kluka :-)
  4. Do Zlína jezdíme často, třeba i do divadla, tak jsem se hned dívala na stránky...a většina nabízeného je u dodavatele :-( plus jsem si našla totožný model Zlín/Brno a cenový rozdíl téměř nebyl, ale kdybychom to bývali nenechali na poslední chvíli, mysleli víc dopředu, mohli jsme se zrovna nedávno zajít podívat :-(
  5. Děkuji za tip ! Vůbec nevím, že někde na Veveří něco takového je, ale samozřejmě si bez problémů najdu.
  6. Moc děkuji za radu ! Píšu si a jdu s novým poučením projíždět jejich nabídku, jestli se to týká i modelů, které u nás připadají kvůli ceně v úvahu.
  7. Děkuji za bližší vysvětlení a odkaz !
  8. Safírové sklíčko určitě, to jediné jsem pochopila docela rychle :-)
  9. A tím pádem i v obchodě, to jsem si telefonicky ověřovala.
  10. Já se pořád bojím napsat, kam pro ně půjdeme, aby to nevypadalo jako reklama :-( Jediný, kdo mne v Brně napadá je fy Hanák, takže jsem limitovaná tím, co mají na svém webu a e-shopu.
  11. Moc všem děkuji. Vůbec jsem nedoufala, říkala jsem si, že tu pořád někdo obtěžuje s prosbami o radu a odkážete mne na jiná vlákna. Určitě půjdeme do kamenného obchodu. Tím spíš, když teď z příspěvků vidím, jak velkou roli hraje ruka. A právě jak píšete, aby měl konečné slovo syn. Budeme předběžně vědět značku, cenu, můžeme se i doma podívat na net a pak na místě po vyzkoušení řekne. Jsme z Brna, moc možností kam jít za jakousi jistotou není. Nebo o nich jen nevím. Hodně mi pomohl dotaz na to, zda by se synovi teď chtělo pečovat o mechanický strojek. Sice není úplně nejtypičtější vzorek svých vrstevníků, ale v tomto typický je až moc, to by asi ještě nedal a byla by to škoda. Ale hodinky ho potěší rozhodně, tím jsem si jistá, i jsme totiž sondovali :-) Nakonec to asi budou nějaké Certiny DS Podium ? Hlavní důvod je asi ten, že patří mezi "švýcarské" značky a mají jich relativně velký výběr, tam kde je budeme kupovat.Bude z čeho vybírat a nebude třeba brát ty úplně nejlevnější, abychom dodrželi limit. Osobně samozřejmě z reklam znám více Longines, ale tam by připadaly do úvahy tak jedny jediné :-(
  12. Já už se sem k vám dívala dřív, když jsem si ještě myslela, že to zvládnu bez konkrétního dotazu :-) Ale rozdíly mezi pohony stále jen tuším. Mechanické jsou ty nejdražší ? automatické díky pohybu ruky a pak systém quartz "nejlevnější" ? Cena je určitě těch 19 t strop. A LHC jsou právě Longines nějaká konkrétní řada ?
  13. Moc děkuji za reakce i SZ, snažím se vše projít...
  14. Hodinky nenosí, protože nemá :-( Bohužel nás dost tlačí čas, dlouho jsme se rozhodovali, co tím dárkem nakonec bude, což je jeden z důvodů proti on-line koupi.
  15. Prosím, moc bych potřebovala radu. Synovi bude 18. let a rádi bychom mu k nim dali hodinky. Cenová představa je ideálně někdo kolem 15 000,- plus minus. Maximální strop vidím tak na 17 000/19000, víc asi u muže neprojde :-) Tím, že je to dárek, tak uvažujeme jen o nových. Je to vysoký, hubený kluk, žádný osvalený kulturista s mohutnou rukou, studijní typ :-) Dá se v této cenové hladině pořídit něco, co bude mít i po pár letech jinou hodnotu než pouze užitnou ? Aby alespoň trošku poučený laik poznal, že se výběru věnovala jiná péče než jen, "tady jsi v obchodě, vyber si a jdeme"Třeba si jednou zpětně bude říkat, že tento dárek ho přivedl k vášni pro hodinky, kdo ví. Nejradši bychom předvybrali tak 4-5 variant a z těch by si on definitivně vybral My jsme sice dárci, ale nosit je bude on. Tak aby byly spokojené obě dvě strany. Myslím, že více se mu bude líbit sportovní varianta, ale třeba překvapí. Pročítala jsem diskuze, ale jsem úplně bezradná.
×
×
  • Vytvořit...